2 kripto dionice spremne su za dobitak; Cantor kaže “kupi”


Nakon burne 2022. godine, pod utjecajem nekoliko negativnih događaja koji su kulminirali debaklom FTX-a koji je kripto prostor još više doveo u vrtoglavicu, 2023. je započela s velikim udarom u industriji.

Kao i uvijek, bitcoin je imao nevjerojatan porast, vodeći na tržištu, s rastom od 38% od početka godine. Kao i obično, drugi tokeni oponašaju ponašanje BTC-a i također napreduju. Naravno, porast se također prenio na tržište dionica, jer su dionice usmjerene na kriptovalute profitirale od promjene raspoloženja.

Zapravo, Josh Siegler, kripto stručnjak u Cantoru, očekuje da će dionice dva BTC rudara dodatno porasti u nadolazećim mjesecima — u rasponu od 60% ili više.

Proveli smo ove indekse kroz bazu podataka TipRanks da vidimo što ostatak ulice radi sa Sieglerovim izborom. Kako se ispostavilo, Siegler nije jedini koji ovdje ima optimistično stajalište; Oba se mogu pohvaliti jakim konsenzusnim ocjenama ostatka ulice. Pogledajmo pobliže.

Riot Platforms, Inc. (pobuna)

Cantorov prvi odabir kriptovalute je Riot, jedan od najvećih rudara kriptovaluta u Sjevernoj Americi. Tvrtka je usmjerena na širenje svog poslovanja povećanjem hash ratea rudarenja bitcoina i povećanjem kapaciteta svoje infrastrukture.

Tvrtka je imala samo 3,1 EH/s kapaciteta samostalnog rudarenja na kraju 2021., ali to se ozbiljno ubrzalo tijekom proteklih mjeseci, a Riot je 2022. dočekao s 9,7 EH/s, potaknut objavljivanjem nedavnih kupnji rudara koji su donijeli ukupan iznos . Rasporedio je flotu od 88 556 rudara. S daljnjim širenjem, tvrtka cilja na stopu raspršivanja od 12,5 EH/s do kraja prvog tromjesečja kako objekt Rockdale, TX dodaje novu zgradu i tvrtka instalira više rudara. Riot također sastavlja 200 megavata rashladne infrastrukture. Osim toga, tvrtka ugošćuje približno 200 megavata institucionalnih klijenata za rudarenje bitcoina. Riot je nedavno napravio rebrand, promijenivši svoje ime iz Riot Blockchain u Riot Platforms.

Osim kvartalnih rezultata, tvrtka daje mjesečne informacije o svom poslovanju. Najnovije izdanje, za mjesec prosinac, pokazalo je da je Riot rudario 659 BTC, što je 55% više u usporedbi s prosincem 2021. Tvrtka je prodala 600 BTC, generirajući gotovo 10,2 milijuna dolara.

Dionice Riota potpuno su pale prošle godine, ali su porasle za 88% od najniže razine u prosincu. Međutim, Josh Siegler iz Cantora smatra da imaju više prostora za trčanje.

Čineći RIOT svojim “najboljim odabirom kriptovalute”, Siegler definira Bull Case. On piše: “Budući da je obujam tako kritičan u ovoj industriji, sigurni smo da RIOT može rudariti više Bitcoina od drugih i reinvestirati taj prihod u povećanje volumena. Bruto marža ostaje najbolja u klasi s otprilike 65%, uglavnom zato što svojim jedinstvenim sporazumima o snazi… za razliku od drugih rudarskih kompanija, RIOT ne treba prikupljati dodatni dug ili kapital kako bi postigao svoje smjernice.”

Siegler ne piše samo optimističnu perspektivu; Podržan je ocjenom Overweight (tj. Buy) za dionice RIOT i ciljnom cijenom od 12 USD što ukazuje na jednogodišnji potencijal rasta od 61% u odnosu na trenutne razine. (gledati Sieglerov rekord, kliknite ovdje)

Općenito, Wall Street se jasno slaže sa Sieglerom o budućim izgledima RIOT-a. Posljednjih 8 ocjena analitičara za dionicu uključuje 7 kupnji i 1 zadržavanje, za konsenzus snažne kupnje koji ukazuje na bikovske izglede. Cijena dionica je 6,20 USD, a prosječna ciljna cijena od 10,06 USD implicira 12-mjesečni rast od 62%. (Mi vidimo Prognoza dionica RIOT)

CleanSpark, Inc. (CLSK)

Sljedeća kripto dionica koju je odobrio Cantor je CleanSpark, još jedan bitcoin rudar. Međutim, to nije uvijek bio slučaj s ovom tvrtkom. CleanSpark je nekoć bio samo mali pružatelj mrežnih rješenja i započeo je s operacijama rudarenja krajem 2020. Međutim, od tada su aktivnosti rudarenja postale glavna briga tvrtke, a tvrtka sada postaje pravi rudar bitcoina.

Tvrtka upravlja vlastitim pogonima za rudarenje bitcoina u Atlanti, u Georgiji, a nalazi i rudare u Masseni, u New Yorku. Iako je poznato da je rudarenje bitcoina vrlo energetski intenzivno, CleanSpark se promovira kao održiva rudarska tvrtka i rudari s obnovljivim ili niskougljičnim izvorima energije. Politika upravljanja kapitalom tvrtke uključuje prodaju značajnog dijela izrudarenog BTC-a, a prihod od toga ide u financiranje daljnjeg rasta. To je omogućilo CleanSparku da poveća svoju stopu raspršivanja s 2,1 EH/s u siječnju 2022. na 6,2 EH/s u prosincu, čak i usprkos poteškoćama u industriji.

Prema nedavnom ažuriranju tvrtke, njezina flota od 63 700 bitcoin rudara najnovije generacije rudarila je 464 bitcoina u prosincu, što je rezultiralo godišnjom proizvodnjom od 4 621 — što predstavlja rast od više od 200%. Tvrtka je u prosincu prodala 517 bitcoina po prosječnoj cijeni od 17.000 USD/BTC, s prihodom od prodaje od 8,7 milijuna USD.

U isto vrijeme, tvrtka je rekla da snižava svoju prognozu za CY23E hashrate s 22,4 EH/s na 16,0 EH/s, zbog kašnjenja u proširenju infrastrukture u Lanciumu, gdje je CleanSpark potpisao ugovor o postavljanju neke svoje opreme za rudarenje.

Iako bi rezultat bio niža stopa raspršivanja do kraja godine, Siegler vidi razvoj događaja kao “kliring događaj” za dionice.

“Cilj od 16,0 EH/s i dalje će učvrstiti CLSK kao jednog od najvećih vertikalno integriranih samo-rudara u industriji”, rekao je analitičar. Međutim, vjerujemo da tvrtka ima bolji uvid i kontrolu nad razvojem stranica za samostalno rudarenje nego nad infrastrukturom na zajedničkoj lokaciji. Nadalje, tvrtka je otkrila da njezine nove smjernice o brzini raspršivanja zahtijevaju samo 95.000 opreme i 70 milijuna dolara kapitalnih izdataka. Pretpostavljajući potencijal Kupnja opreme po cijeni od 15 USD/TH, to bi značilo da novi trošak za postizanje ciljne stope raspršivanja iznosi približno 212,5 milijuna USD. To je povoljno u usporedbi s našom trenutnom konzervativnom pretpostavkom od oko 350 milijuna USD i vjerojatno će rezultirati smanjenim kapitalom.”

Dionice CleanSparka možda su porasle za 48% od pada u prosincu, ali Siegler misli da imaju više prostora za trčanje. Analitičar ocjenjuje dionicu kao Overweight (tj. Kupite) s ciljanom cijenom od 5 USD. Ovaj broj ustupa mjesto jednogodišnjim povratima od 89%.

Dva druga analitičara nedavno su prodrla u ocjene CLSK-a, od kojih su oba također pozitivna, što čini konsenzusno stajalište ovdje jakom kupnjom. Na 7,33 USD, prosječni cilj pokazuje da će dionice porasti 178% u sljedećoj godini. (Mi vidimo CleanSpark prognoza dionica)

Prijavite se za Smart Investor newsletter danas i nikada više ne propustite priliku odabrati najbolje analitičare.

Odricanje od odgovornosti: mišljenja izražena u ovom članku isključivo su mišljenja istaknutog analitičara. Sadržaj je namijenjen samo za informativne svrhe. Vrlo je važno napraviti vlastitu analizu prije bilo kakvog ulaganja.Source link

Leave a Comment