4 najbolja mjesta za kupnju Ethereuma


Curitiba, PR, Brazil - 16. lipnja 2021.: valuta Ethereum na tiskanoj ploči s LED svjetlima koja predstavljaju visoku tehnologiju uključenu u mrežu kriptovaluta.

Kapsky / Getty Images

ETH ostaje digitalna valuta broj jedan u svijetu, a kao token koji pokreće mrežu Ethereum, jedna je od najfunkcionalnijih kriptovaluta koje se mogu kupiti novcem. Unatoč prošlogodišnjem krvoproliću, ulagači u ETH i dalje su optimistični jer je ethereum do sada ostvario impresivne dobitke u vrlo ranoj 2023.

Pogledajte: 3 stvari koje biste trebali učiniti kada vaša ušteđevina dosegne 50.000 USD

Ako želite kupiti Ethereum dok je još uvijek relativno jeftin, niste sami – ali, kao što je FTX kriza naučila svijet, važno je gdje kupujete svoje kovanice. Evo što trebate znati.

Gdje početnici mogu kupiti Ethereum

Većina početnika kupuje kriptovalute putem centralizirane mjenjačnice, a Ethereum nije ništa drugačiji. Centraliziranim burzama lako se pridružiti i koristiti, s poznatim alatima za navigaciju i obradu plaćanja.

Kupnja na burzi

Ethereum je druga najveća kriptovaluta na svijetu, nakon samo Bitcoina – ETH ima gotovo tri puta veću tržišnu kapitalizaciju od Tethera br. 3 – tako da nećete morati tražiti daleko da pronađete burzu koja ga navodi. Ovdje je pregled najpopularnijih i najpouzdanijih centraliziranih mjenjačnica na kojima možete kupiti ETH.

razmjena Gdje briljirate provizija
Coinbase Coinbase, najveća burza kojom se javno trguje sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, poznata je po svojoj veličini, stabilnosti i regulaciji Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC). Varijabilne naknade izračunavaju se u trenutku transakcije na temelju nekoliko čimbenika: veličine narudžbe, lokacije kupca, načina plaćanja i tržišnih uvjeta, kao što su volatilnost i likvidnost.
binance Verzija Binancea kojoj korisnici u SAD-u mogu pristupiti poznata je kao Binance.US s niskim naknadama i aplikacijom jednostavnom za korištenje. Trgujte Ethereumom i Bitcoinom bez naknade – To je jedina velika burza na kojoj možete besplatno trgovati s dvije najveće kriptovalute.
Legendarna morska neman Kraken je poznat po svojim najvišim razinama sigurnosti i značajkama kao što je terminsko trgovanje kriptovalutama. Slojevita struktura proizvođača kreće se od 0%-0,26% ukupne vrijednosti narudžbe, na temelju vašeg volumena trgovine u zadnjih 30 dana.
Crypto.com Crypto.com poznat je po dugom popisu podržanih sredstava. Ethereum je samo jedna od preko 250 kriptovaluta koje možete kupiti i prodati na burzi. Slojevita struktura proizvođača kreće se od 0%-0,075% ukupne vrijednosti narudžbe, na temelju vašeg volumena trgovine tijekom 30 dana.

moderatori

Također možete kupiti ETH i druge kriptovalute preko brokera, kao što su SoFi ili Robinhood, platforme koje investitori koriste za trgovanje tradicionalnim vrijednosnim papirima poput dionica i ETF-ova.

Ethereum pohrana

Kada kupite ETH – ili bilo koji drugi token – putem centralizirane mjenjačnice, mjenjačnica zadržava vaša sredstva dok ih ne prebacite u novčanik.

Fizički uređaji zvani hardverski novčanici ili hladni novčanici najsigurnija su opcija, ali i najskuplja i najsloženija. Softverski novčanici, ili vrući novčanici, sigurni su koliko i računalo ili mobilni uređaj na kojem živite, ali barem dobivaju vaše privatne ključeve iz razmjene na kojoj ste ih kupili, gdje su najranjiviji.

Budući da je ethereum tako sveprisutan, većina novčanika vam omogućuje stvaranje ethereum računa, ali početna točka za većinu početnika bit će odabir razmjene.

Mogu li kupiti Ethereum izravno?

Većina početnika će se odlučiti za lakoću, jednostavnost i familijarnost centralizirane razmjene poput gore navedenih. Centralizirane burze djeluju kao posrednici trećih strana koji olakšavaju transakcije između kupaca i prodavača – ali Ethereum možete kupiti i izravno.

decentralizirane burze

Jedan od načina je da se umjesto toga odlučite za decentraliziranu razmjenu ili DEX. Omogućuje izravno peer-to-peer trgovanje između kupaca i prodavača bez središnje tvrtke. Iskusni kripto trgovci često biraju decentralizirane razmjene jer ne zahtijevaju od korisnika da prepuste kontrolu nad svojim posjedima trećoj strani.

Umjesto da vjeruju mjenjačkoj tvrtki da zaštiti svoj novac, kupci i prodavači na decentraliziranim burzama koriste vrstu koda koji se zove pametni ugovori. Morate imati novčanik za trgovanje u DEX-u, ali one imaju manje zemljopisnih ograničenja od centraliziranih burzi, a neke, poput LocalCryptos.com, omogućuju kupnju ETH-a i drugih kovanica korištenjem tradicionalnih metoda plaćanja.

Je li kupnja Ethereuma dobra investicija?

Kao što je 2022. godina pokazala svijetu, ne postoji bezrizična kriptovaluta, uključujući Ethereum. Međutim, ETH nudi neke jedinstvene prednosti koje bi potencijalni ulagači trebali znati.

Prvo, kao što je ranije spomenuto, ETH je najveći altcoin na svijetu i kao takav nudi razinu stabilnosti s kojom se manji tokeni ne mogu mjeriti.

Također, za razliku od bitcoina, ETH nudi funkcionalnu korist izvan svog statusa medija razmjene i pohrane vrijednosti. ETH je token koji se koristi za podmirenje naknada za plin koji napaja Ethereum mrežu, a koju programeri koriste za aplikacije kao što su NFT, Dapps, DeFi, decentralizirane društvene mreže i decentralizirana znanost.

Konačno, integracija Ethereuma promijenila je način na koji mreža provjerava transakcije od Proof of Work (PoW) do Proof of Stake (PoS), što je puno energetski učinkovitije. Također, PoS omogućuje investitorima koji žele povezati svoje ETH posjede s Ethereum mrežom da ostvare pasivni prihod kroz ulaganje.

Kupuje li se Ethereum odmah?

Poznato je da je tržište kriptovaluta teško predvidjeti, ali postoje neki pokazatelji da bi sada mogao biti dobar trenutak za ulaganje u Ethereum. Posljednjih dana 2022., časopis Time izvijestio je da je cijena Ethereuma i dalje niska unatoč činjenici da se oporavlja od razaranja u cijeloj industriji koje je definiralo godinu.

Usponi i padovi

U danima slave kriptovaluta u jesen 2021., ETH je iznosio blizu 5000 dolara, ali kripto zima dovela je do sloma svake druge glavne valute na Zemlji. Ethereum je nakratko pao ispod 1000 dolara u lipnju 2022.

Lijepo se oporavljao u drugoj polovici 2022. – skočivši prema 1700 USD – kada je skandal s bankrotom FTX-a zadao novi udarac industriji.

ETH je ponovno pao, ali se zatim stabilizirao oko 1200 dolara kako se 2022. bliži kraju. Ali ETH uživa u ponovnom usponu. Tokenom se sada trguje iznad 1500 dolara nakon što je dobio 30% u manje od mjesec dana u novoj godini.

Uzmi finale

Ethereum je jedna od kriptovaluta koje najviše obećavaju otkako se mreža Ethereum etablirala kao vodeća u blockchain prostoru – ali još uvijek je kriptovaluta. Digitalni tokeni vrlo su volatilni i teško ih je predvidjeti te su rizična oklada – uključujući ETH. Većina stručnjaka preporučuje da samo mali dio svog portfelja dodijelite kriptovalutama, obično ne više od 5%.

Naš interni istraživački tim i financijski stručnjaci na licu mjesta zajedno rade na stvaranju sadržaja koji je točan, nepristran i ažuran. Provjeravamo svaku statistiku, citat i činjenicu koristeći pouzdane primarne izvore kako bismo osigurali da su informacije koje pružamo točne. Možete saznati više o GOBankingRates procesima i standardima u našoj uređivačkoj politici.Source link

Leave a Comment