5 načina za kupnju Bitcoina putem PayPala


Ako želite kupiti Bitcoin, postoji mnogo načina na koje ga možete pronijeti kroz širok raspon platformi. Ako vam je posebno drag PayPal, postoje načini na koje možete dobiti nešto BTC-a s ovim svjetski poznatim procesorom plaćanja. Dakle, raspravimo gdje i kako kupiti bitcoine s PayPalom.


1. Aplikacija PayPal

Paypal aplikacija koja otvara stranicu na pametnom telefonu

Ako ne želite prolaziti kroz gnjavažu oko preuzimanja zasebne aplikacije za kriptovalute ili otvaranja novog računa za razmjenu za kupnju Bitcoina, to možete učiniti putem službene aplikacije PayPal ili web stranice PayPal. Imajte na umu da vaša mogućnost kupnje Bitcoina putem PayPala može varirati ovisno o vašoj lokaciji.

Ako koristite aplikaciju PayPal, idite na PayPal Financije na dnu ekrana. Ovdje ćete vidjeti opciju za kupnju Bitcoina. Zatim možete vidjeti trenutnu cijenu Bitcoina i fluktuacije njegove cijene između prošlog dana i njegovog lansiranja 2009. PayPal također daje kratko objašnjenje o tome što je Bitcoin i kako funkcionira.

Možete odabrati jedan od unaprijed predloženih iznosa kada kupujete Bitcoin na PayPalu ili ručno unijeti traženi iznos.

Imajte na umu da će PayPal prije kupnje Bitcoina vjerojatno tražiti da potvrdite svoj status poreznog obveznika u SAD-u. Ali ne brinite ako niste državljanin ili porezni obveznik SAD-a – i dalje možete kupiti Bitcoin putem aplikacije PayPal ako živite negdje drugdje. Zatim će vam PayPal dati neke rizike koje morate uzeti u obzir i prihvatiti prije nego što nastavite s kupnjom.

PayPal također omogućuje korisnicima kupnju Bitcoin Casha, Litecoina i Ethereuma.

2. Coinbase

coinbase logo na značajci pametnog telefona
Kredit za sliku: sdx15/Shutterstock

Coinbase je jedna od najpopularnijih mjenjačnica kriptovaluta, stoga ne čudi što možete kupiti Bitcoin putem PayPala na ovoj platformi.

Za kupnju Bitcoina na Coinbaseu morate otvoriti račun. To također zahtijeva provjeru vašeg identiteta kako bi Coinbase točno znao tko ste. Mnoge renomirane burze slijede smjernice KYC (Know Your Customer), koje zahtijevaju od financijskih usluga provjeru identiteta svih svojih korisnika radi bolje zaštite od prijevara, pranja novca i drugih financijskih zločina. Za potvrdu identiteta na Coinbaseu možete koristiti putovnicu, vozačku dozvolu ili sličan dokument, a postupak često ne traje dugo.

Također je vrijedno napomenuti da ćete prije kupnje Bitcoina morati otvoriti svoje postavke kako biste dodali PayPal kao novi način plaćanja. Da biste to učinili, prijeđite na Postavke > Načini plaćanja > Dodaj način plaćanja > PayPal.

Nakon što povežete svoje PayPal i Coinbase račune, možete kupiti Bitcoin brzo i jednostavno odlaskom na kupi Prodaj opciju na vrhu stranice. Ovdje će vam se prikazati prozor za odabir vrste kriptovalute koju želite kupiti i u kojoj količini.

3. Bitstamp

Slika ikone bitstamp aplikacije na zaslonu
Autor slike: Ivan Radek/Flickr

Bitstamp je još jedna poznata kripto mjenjačnica sa sjedištem u Luksemburgu. Bitstamp vam omogućuje kupnju Bitcoina (i niza drugih kriptovaluta) putem PayPal-a, ali morate poduzeti nekoliko početnih koraka. Prvo, kao i kod svake mjenjačnice, morate otvoriti račun i potvrditi svoj identitet na Bitstampu prije bilo kakve transakcije.

Nakon što dovršite ove korake, morat ćete dodati način plaćanja.

Najprije kliknite logotip avatara računa u gornjem desnom kutu web stranice, a zatim idite na postavke. Odavde idite na Metode Plačanjai kliknite Polog Izbor. Ovdje možete birati Kupujte putem PayPala. Alternativno, možete kliknuti Datoteka Kupite Crypto Direct Mogućnost kupnje Bitcoina putem PayPala.

4. CEX.io

logotip cex.io pored hrpe bitcoina
Logo kredit: Helldanova/Wikimedia Commons

CEX.io je kripto mjenjačnica sa sjedištem u Londonu kojoj se može pristupiti u nizu zemalja diljem svijeta. Uz CEX.io možete kupiti širok raspon kriptovaluta, uključujući Bitcoin, koristeći svoj PayPal račun.

Kao što ste možda već pogodili, morat ćete kreirati CEX.io račun i potvrditi svoj identitet prije bilo kakve kupnje. Ali kada to učinite, postupak je prilično jednostavan. Prvo idite na File novčanik stranici i kliknite Kupuje Izbor. zatim unutra alternativna plaćanja Odjeljak, kliknite PayPal. Odavde ćete moći odabrati potrebnu količinu Bitcoina koju želite kupiti koristeći svoj PayPal račun.

5. eToro

Logo etoro burze na zaslonu računala
Autor slike: Marco Firsch/Flickr

eToro je započeo kao tradicionalna platforma za trgovanje, ali je usvojio kriptovalute 2014., sedam godina nakon svog osnutka. Uz eToro, možete kupiti Bitcoin koristeći PayPal.

Najprije stvorite eToro račun i potvrdite svoj identitet. Zatim idite na stranicu svog računa. Ovdje ćete morati položiti kriptovalute koristeći PayPal, budući da eToro ne dopušta trenutna plaćanja. Svoj PayPal račun možete povezati klikom ovdje Polog i onda PayPal i opcije.

Nakon što položite određeni iznos novca na svoj eToro račun, možete jednostavno kupiti Bitcoin klikom na Digitalne valute opciju na početnoj stranici ili potražite Bitcoin putem trake za pretraživanje.

6. Lokalni Bitcoini

Snimka zaslona početne stranice localbitcoins

LocalBitcoins je peer-to-peer (P2P) platforma za razmjenu koja olakšava trgovanje bitcoinima. Ova platforma radi malo drugačije od ostalih ovdje navedenih jer Bitcoin kupujete izravno od drugog korisnika, a ne od same mjenjačnice. Razmislite o korištenju LocalBitcoina pomalo poput eBaya u smislu da izravno komunicirate s prodavačem.

Neki prodavači na LocalBitcoinsu prihvaćaju PayPal kao način plaćanja, a neki ne. Ako idete na Kupite bitcoin putem paypala Na LocalBitcoins dobit ćete popis prodavača koji prihvaćaju PayPal.

Nakon što napravite račun i potvrdite svoj identitet, možete kupovati kriptovalute na LocalBitcoins. Odaberite korisnika od kojeg želite kupiti, zatim unesite iznos koji želite kupiti. Obavezno uzmite u obzir različite čimbenike koji okružuju prodavatelja, uključujući uobičajeno vrijeme odgovora, broj prethodnih trgovina, ograničenje trgovine, cijenu bitcoina i ocjenu povratnih informacija. Na taj ćete način osigurati da nemate posla s nedorečenim, odsutnim duhom ili neprofesionalnim prodavačem.

Kupnja Bitcoina putem PayPala ne može biti lakša

PayPal je sada naširoko prihvaćena opcija plaćanja u kripto industriji, tako da imate mnogo platformi za odabir ako želite koristiti ovu metodu za kupnju Bitcoina. Razmotrite jedan od uglednih gore spomenutih servisa ako želite pojednostaviti kupnju kriptovaluta pomoću najpopularnijeg procesora plaćanja na svijetu.Source link

Leave a Comment