5 Sous Vide dodataka koji će vam pomoći kuhati zdravu i ukusnu hranu


Sous vide je poput “pametnog telefona” metoda kuhanja – tako napredan i nevjerojatan! Sa sous videom možete kuhati hranu u vodenoj kupelji s kontroliranom temperaturom, osiguravajući ravnomjerno i dosljedno kuhanje hrane. Osim toga, gotovo ga je nemoguće prekuhati ili nedovoljno ispeći. To je kao da imate osobnog kuhara koji nikada ne dehidrira losos i može poslužiti srednje pečeni odrezak svaki put.


Kako bismo vam pomogli na putu da glumite u svojoj vlastitoj epizodi Chef’s Table, evo 4 video alata koja morate imati i koja biste trebali razmisliti o dodavanju u svoj kuharski arsenal.


1. Vakuumski zatvarač

FoodSaver snimka proizvoda
Autor slike: Amazon

Sous vide je jedan od najcool kuhinjskih naprava koje bi svaki dom trebao imati. A ako znate nešto o sous videu, znate da ne možete dobiti zrak u svoju sous vide vrećicu ili se vaša hrana neće pravilno skuhati. Postoje dva načina pakiranja hrane koja se koriste za kuhanje hrane u aparatu Vide Sou.

Prvo, tu je “tehnologija vrećica Ziplock” (poznata i kao jeftina metoda zatvaranja). To uključuje stavljanje mesa u vrećicu koja se može zatvoriti (po mogućnosti zamrzivač ili kriogenu vrećicu) i zatim korištenje tehnike “uronjenja u vodu” za uklanjanje zraka iz vrećice.

Druga tehnika, koja je za istinske videofile, koristi vakuumski uređaj (“sous vide”, na kraju krajeva, znači “pod vakuumom” na francuskom). Uređaji za vakuumiranje kao što je sustav FoodSaver uklanjaju zrak iz plastičnih vrećica za hranu i zatim ih automatski zatvaraju. Ne morate brinuti o otvaranju vrećice dok se hrana kuha, a to će osigurati da vaša vodena kupka ima maksimalan kontakt s hranom. dobrog zdravlja!

2. Kuhinjska svjetiljka

Snimka proizvoda Joe Chef baklje
Autor slike: Amazon

Iako će vaša hrana biti kuhana do željene spremnosti, sous vide ne daje baš najukusniju hranu. Potrebni su dodatni koraci za “završavanje” nekoliko obroka prije slikanja.

Nakon što ste hranu skuhali metodom sous vide, možete je dovršiti plamenom kako biste dodali teksturu i okus. Kuhinjska lampa poput Jo Chef Kitchen Torch omogućit će vam brzo i ravnomjerno mariniranje mesa i ribe nakon što su pečeni, dajući im smeđu i hrskavu vanjštinu koja je u kontrastu s nježnom unutrašnjosti.

Bez brige, upotreba plamenika neće utjecati na preciznost kuhanja koju nudi aparat za sous vide. Intenzivna toplina plamena znači da možete postići željene teksture i okuse izvana, dok istovremeno osiguravate da hrana nije prekuhana iznutra.

3. Sous Vide aplikacije

Postoje mnoge aplikacije koje možete koristiti za kuhanje zdravih obroka s videom. Ako koristite Anova sous vide uređaj, nema smisla preuzimati popratnu aplikaciju. Ova aplikacija omogućuje pristup mnogim sous vide receptima, kao i uputama korak po korak za kuhanje savršenih rebarca, pire krumpira ili lososa. Možete ga koristiti s aparatom Anova za kontrolu vremena kuhanja i temperature s telefona.

Na početnom zaslonu pronaći ćete prijedloge recepata, dok odjeljak Vodiči nudi upute korak po korak za kuhanje široke palete namirnica, uključujući govedinu, perad, jaja, plodove mora, janjetinu, svinjetinu i povrće.

Druga opcija je popularna aplikacija SideChef koja nudi zbirku jedinstvenih i ukusnih recepata koji uključuju video tehnologiju kuhanja.

Neki od recepata u aplikaciji koriste metodu air sous vide koja omogućuje precizno kuhanje bez upotrebe vode. Ova tehnologija je dostupna u nekim modernim kuhalima. Ako imate pristup objema metodama kuhanja, možete eksperimentirati s receptima za obje i vidjeti koji vam najbolje odgovara.

Aplikacija sadrži jasne upute za svaki recept, tako da ih možete slijediti s lakoćom. Neki su recepti dostupni besplatno, dok pretplata otključava pristup cijeloj zbirci recepata.

Preuzimanje datoteka: Anova Culinary za iOS | Android (besplatno)

Preuzimanje datoteka: SideChef za iOS | Android (besplatno, dostupna pretplata)

4. Prijenosni zatvarač vrećica

Slika proizvoda ručnog usisavača
Autor slike: Amazon

Ako profesionalni aparat za vakumiranje nije u vašem proračunu, ali niste obožavatelj Ziplock metode, trebali biste provjeriti jednu od mnogih video vrećica za višekratnu upotrebu opremljenih prijenosnim zatvaračima.

Na primjer, ova ručna pumpa SOUSBEAR dolazi s vrećicama za višekratnu upotrebu koje ne sadrže BPA i opremljene su jednosmjernim ventilima kako bi izvlačenje zraka bilo moguće uz samo nekoliko pumpi. Druge opcije, poput FIRAWER-ovog ručnog električnog uređaja za vakuumiranje, tvrde da rade isto što i skuplji uređaji za vakuumiranje, ali uz djelić cijene.

5. Sousse video termometri

Snimak proizvoda chefalarm toplomjera
Kredit za sliku: Thermoworks

Iako možda ne mislite da je termometar neophodan pri kuhanju sous videa, može biti korisno za mjerenje unutarnje temperature jezgre hrane, posebno za osjetljiviju hranu (ili ako želite izvaditi hranu nakon što dosegne određenu temperaturu).

Na primjer, termometar i komplet sonde iz Sous Videa dolaze s pjenastom trakom koja osigurava da nema gubitka tlaka vakuuma unutar vrećice, čak i kada metalna sonda prodre u plastiku i uđe u hranu.

Druga opcija, ChefAlarm Sous Vide Kit, također ima uronjenu igličastu sondu i pjenastu traku za sprječavanje curenja tijekom kuhanja, kao i alarm od 92 dB, tako da ćete točno znati kada je vaša hrana spremna.

Unaprijedite svoju Sous Vide igru ​​pametnim dodacima

Sus video strojevi doista su nevjerojatna umjetnička djela. Uz dodatak nekoliko dodataka, moći ćete izvući maksimum iz svog uređaja i isporučiti rezultate kuhanja dostojne Instagrama.

Ako niste sigurni koji je dodatak pravi za vas, usisavač je vjerojatno najbolja opcija ako želite dodati samo jedan gadget u svoju kuhinju. Rezultat je da ga također možete koristiti za spremanje hrane u zamrzivaču bez spaljivanja zamrzivača. A ako ste ograničeni proračunom, pogledajte jednu od prijenosnih verzija. Moći ćete kuhati i spremati svoju hranu kao profesionalac, a vaš novčanik neće zamjeriti vašoj odluci.Source link

Leave a Comment