6 najboljih izvora proteina koji nisu iz mesa za vegetarijance


Protein je bitan dio zdrave, uravnotežene prehrane. Daje tijelu energiju, jača kosti i zasićuje želudac. Dok nevegetarijanci lako pronalaze izvore proteina u hrani u obliku mesa, vegani mogu imati problema s pronalaženjem dovoljno hrane bogate proteinima koja je jednaka mesu. Problem je u tome što nema dovoljno biljnih izvora proteina, a nepoznavanje njih se pokazalo kao problem.

Dakle, kako vegani mogu dobiti dovoljno proteina?

Ovdje ističemo nemesne izvore proteina koji se lako mogu zamijeniti za piletinu, janjetinu i drugo meso. Postoje mnoge biljne namirnice bogate proteinima koje osiguravaju dovoljno proteina.

Također pročitajte: Nestašice jaja u Indiji i SAD-u: 6 drugih izvora proteina koje možete isprobati

Koja je biljna hrana bogata proteinima? Evo 6 najboljih opcija:

1. Jaja

Naravno, prvo treba spomenuti jaja. Jaja su preferirani izbor za sve vegetarijance kako bi dobili svoj dnevni unos proteina. Pokušajte svaki dan uzeti barem jedno jaje. A najbolji dio je što jaja možete jesti na razne načine. Kliknite ovdje za različite recepte za jaja.

2. Maslac od kikirikija

Kakav ukusan način konzumiranja proteina! Maslac od kikirikija samo je namaz koji nam je potreban kako bismo našem tostu dodali okus, ali i zdravlje. Možete pojesti 2 žlice (8 g) maslaca od kikirikija dnevno. Jeste li znali da maslac od kikirikija možete napraviti kod kuće? Evo našeg recepta za domaći maslac od kikirikija.

3. Humus

Chana-chawal uvijek osvaja naša srca. Zamislite da jedete do mile volje i dobijete sve potrebne proteine! Možete ih pokušati dodati u salate, jela od miješanog povrća itd.

4. Mlijeko

Ne samo kalcij, mlijeko je izvrstan izvor proteina. Ako ne volite obično mlijeko, pokušajte s njim napraviti smoothije, zdjelice od žitarica ili zobene pahuljice. Iako toplo preporučujemo mlijeko s kurkumom, posebno zimi, kako biste usput izgradili imunitet. Evo kako ga napraviti.

5. Sjemenke

Proteini, zdrave masti, vitamini i minerali – male sjemenke su hranjive. Svaki dan pojedite šaku (2 žlice) sjemenki. Najbolje ga je pomiješati s orašastim plodovima i jesti svako jutro. Evo kako napraviti orašaste plodove i sjemenke za zdrav međuobrok.

6. Orasi

Protein je jedan od mnogih nutrijenata koje orasi mogu ponuditi. Porcija od 2 žlice svaki dan trebala bi biti dovoljna. Možete imati mljevene orašaste plodove takve kakve jesu, kao dio mješavine za užitak ili ih dodati u pića i hranu poput shakeova i salata.

Obogatite svoju vegansku prehranu ovim snažnim izvorima proteina.

(Ovaj sadržaj savjeta pruža samo opće informacije. Ni na koji način nije zamjena za kvalificirano medicinsko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite stručnjaku ili svom liječniku. NDTV ne preuzima odgovornost za ove informacije.)

Istaknuti video dana

Hot Toddy Recipe | Kako napraviti vrući toddySource link

Leave a Comment