69% malih ulagača nije zabrinuto zbog kripto zime 2022.: Anketa


Većina malih ulagača i dalje je vrlo zainteresirana za ulaganje u digitalnu imovinu unatoč tome što doživljavaju nedvojbeno najgore tržište medvjeda u povijesti kripto tržišta.

prema Najnovije izvješće o anketi Putem platforme za društveno trgovanje eToro, više od dvije trećine malih ulagača, ili gotovo 69%, otkrilo je da su pozitivni ili da imaju pomiješane osjećaje o utjecaju prošlogodišnjeg dugotrajnog pada tržišta. Preostala trećina, oko 31%, izjavila je da su oprezni s ulaganjem u industriju nakon pada.

Komentirajući ovaj obnovljeni interes malih ulagača, Ben Ledler, strateg za globalna tržišta u eToro, rekao je:

“Činjenica da se dvije trećine malih ulagača osjeća ravnodušno, ili još pozitivnije, nakon najgore godine za tržišta u jednoj generaciji može se činiti čudnom. Ali većina ove skupine razmišljala je godinama i desetljećima. Za one koji imaju dulje vremenskim horizontima, zadnji kraj 2022. predstavljao je priliku za kupnju.” tvrtki s nižim procjenama, što poboljšava izglede za dugoročne povrate.”

Povjerenje ulagača se vraća uz smanjen rizik od inflacije

Izvješće, koje je uključivalo 10.000 malih ulagača iz 13 zemalja i tri kontinenta, otkriva da je najveći pokretač ponovnog povjerenja ulagača u ulaganje u kriptovalute sve slabiji strah od percipirane prijetnje inflacije među ulagačima.

Studija je pokazala da je na kraju trećeg tromjesečja 2022. oko 24% malih ulagača smatralo da je percipirana prijetnja inflacije najveći rizik za njihove investicijske portfelje.

Međutim, do kraja 2022. zabrinutost zbog inflacije pala je na 19%, dok je oko 22% ispitanika navelo globalnu recesiju kao glavnu prijetnju njihovim investicijskim portfeljima u 2023. godini.

Kao rezultat toga, mnogi investitori prilagođavaju svoje portfelje, povećavaju izdvajanja gotovine na 50% i dodaju više obrambenih sredstava kao što su zdravstvena skrb i komunalije.

Mladi mali ulagači sve su tolerantniji na rizik

Istraživanje je također pokazalo da se mlađi ulagači najmanje boje tržišta kriptovaluta, dok su stariji ulagači koji se vesele skoroj mirovini neodlučni.

Oko 76% mladih malih ulagača u dobi od 18 do 34 godine osjeća se pozitivno ili ravnodušno u vezi s nedostatkom, dok samo 60% starijih ulagača starijih od 55 godina misli isto o tržištu kriptovaluta.

“2022. bit će prvo veliko tržište s niskom stopom za mnoge manje iskusne male ulagače, no podaci pokazuju da su stariji ulagači s kraćim izgledima za mirovinu oni koji osjećaju najveći pritisak”, dodaje se u izvješću.

Posebna emisija (sponzorirano)

Binance besplatnih 100 USD (ekskluzivno): koristite ovu vezu da se prijavite i dobijete 100 USD besplatnih i 10% popusta na Binance Futures prvi mjesec (reformatori).

Posebna ponuda PrimeXBT: Koristite ovu poveznicu za registraciju i unesite kod POTATO50 kako biste primili do 7000 USD na svoje depozite.Source link

Leave a Comment