7 ukusnih korejskih jela koja su postala svjetski poznata


Južna Koreja je poznata po mnogim ukusnim jelima, stoga ne čudi što mnogi korejski recepti postaju viralni trendovi! Evo sedam korejskih namirnica koje su postale svjetski poznate!

1. Dalgona: Dalgona se neočekivano pretvorila u viralno ludilo, a svima se motala po glavi nakon emitiranja popularne dramske serije “Squid Game”! Ukusna mješavina karameliziranog šećera. Nije ni čudo što su svi poludjeli za ovom slatkom poslasticom! Nedugo prije nego što su dalgona bomboni postali stvar, svi su bili doslovno šibani za dalgona kavu. Čak su i kolege članovi BTS-a, RM i Jimin, viđeni kako tuku svoje mutilice kako bi dobili najkremastiji, tanji sloj dalgone!

2. Lunchbox kolači: Ovi preslatki mali kolači postali su veliki hit, ne samo u smislu veličine kolača, već i lakoće prenošenja i preslatkog dizajna koji dolazi s njima!

3. Tteokbokki rižin papir: Ako vam je bilo teško pronaći supermarket koji prodaje korejske kolače od riže, pa, imate sreće! Evo sjajne alternative! Slične teksture, rižin papir odličan je način da zadovoljite želju za tteokbokkijem!

4. Corndogs: malo krušnih mrvica, malo šećera i malo kečapa i senfa. Korejski corndog na drugoj razini! Samo osluškujte škripanje dok se uzima prvi zalogaj! Osim toga, ne možete zaboraviti izvaditi zamamni sir!

5. Korean Fire Noodles: Ako volite suhe rezance, ovo je za vas! Mnogi su ljudi saznali za poznati korejski vatreni rezanac nakon što je “izazov vatrenog rezanca” postao popularan!

6. Chapagouri: Nakon što je “Parazit” postao hit u cijelom svijetu, svi su ubrzo postali znatiželjni o jelu s rezancima od crnog graha koje se jelo! Ono što ovo jelo čini još nevjerojatnijim je dodatak krupnih komada mesa!

7. Chubby Macarons: Estetski govoreći, ovi bucmasti macarons zaokupili su pozornost mnogih zbog toga koliko su zasitni, i ne samo to, možete dobiti sve te sočne okuse poput cheddar sira, jolly pong i još mnogo toga!

Uz toliko okusa i okusa u svakom jelu, što mislite, što će postati sljedeći korejski prehrambeni artikl?

Source link

Leave a Comment