71-godišnjak je prevaren da položi 30.000 dolara na strani Bitcoin račun


Dundee, Mich. (WTVG) — Internetske prijevare mogu se dogoditi bilo gdje, čak i u malom gradu.

Policija u Dundeeju, Michigan, kaže da je 71-godišnji muškarac nedavno postao žrtva prijevare koja je kružila našim područjem. Počelo je s skočnim prozorom na internetu koji tvrdi da je iz banke nekog tipa. Poruka mu je dala broj koji je trebao nazvati.

Prevarant je tada rekao čovjeku da mu je bankovni račun hakiran i da mora prebaciti svoj novac i pretvoriti ga u Bitcoin kako bi bio siguran.

Dakle, rečeno mu je da dobije 15.000 dolara u dva dana zaredom kako bi praktično ispraznio svoj štedni račun. Slijedio je upute da ode do automata za bitcoin u Dearbornu, Michigan, položio je novac tijekom dva dana, a prevarant ga je čak upozorio, “ “Ako vas banka pita što radite, recite im da obavljate popravke u kući. Jer mu govore da je jedan od zaposlenika banke zapravo bio umiješan u hakiranje njegovih podataka”, objasnio je v.d. Policajac policije Dundeeja, poručnik Randy Schehl.

Poručnik Sohail rekao je da je novac nakon što je položen na strani račun pretvoren u digitalnu valutu. Zbog toga je gotovina u aparatu zastarjela i nedopuštena.

“Pitali smo zašto ne možemo izvući novac iz stroja. Zapravo, ovo je samo način prebacivanja novca u inozemstvo. Sve se elektronički prenosi nakon što se tamo stavi. Za to nije odgovornost stroja ili vlasnika jer kriminal se već dogodilo. Dakle, radimo svom snagom.” Načini da pokušamo vratiti novac, ali situacija trenutno ne izgleda dobro,” rekao je poručnik Suhail.

Policija Dundeeja radi s Ministarstvom domovinske sigurnosti i FBI-em na slučaju. U međuvremenu, oni šire vijest kako nitko drugi ne bi mogao postati žrtva.

Vidite li pravopisnu ili gramatičku pogrešku u našoj priči? Uključite adresu na kliknite ovdje prijaviti to.Source link

Leave a Comment