Američka vlada zaplijenila 700 milijuna dolara imovine od suosnivača FTX-a Sama Bankmana-Frieda Bitcoin News


Savezni tužitelji zaplijenili su imovinu od 697 milijuna dolara, koja se uglavnom sastoji od više od 56 milijuna dionica Robinhooda vrijednih 526 milijuna dolara, od suosnivača FTX-a Sama Bankman-Freda. Sudski podnesci pokazuju da je američka vlada zaplijenila niz bankovnih računa Bankman-Frieda, na kojima su bili milijuni u gotovini.

Američka vlada zaplijenila je milijune gotovine i dionice Robinhooda od suosnivača FTX-a; SBF negira zlouporabu imovine klijenata

Američka vlada zaplijenila je gotovo 700 milijuna dolara od bivšeg izvršnog direktora FTX-a i suosnivača Sama Bankman-Frieda (SBF), prema sudskim dokumentima koje je pregledao CNBC. Većina novca došla je od 56.273.269 dionica Robinhood Markets Inc. (Nasdaq: HOOD) u vlasništvu Bankman-Frieda. Koristeći tečajeve od 20. siječnja 2023., dionice Hooda vrijede više od 526 milijuna dolara.

Nadalje, dopisnici CNBC-a Rohan Goswami i Mackenzie Sigalos izjavili su da je gotovo 56 milijuna dolara zaplijenjeno na četiri bankovna računa. Tri računa sa 6 milijuna dolara navodno su bila u Silvergate banci, a jedan račun u Moonstone banci imao je 50 milijuna dolara. Ukupno je savezna vlada od Bankman-Frieda uzela 171 milijun dolara u gotovini. Moonstone Bank pojasnila je 19. siječnja 2023. da će financijska institucija službeno izaći iz kripto prostora.

Alameda Research je uložila 11,5 milijuna dolara u Moonstone Bank, također poznatu kao Farmington State Bank, preko FBH, Moonstone holding kompanije. Savezni tužitelji vjeruju da je imovina od 697 milijuna dolara, koja se uglavnom sastoji od dionica Robinhooda, stečena novcem ukradenim od klijenata FTX-a. Cigalos je u petak rekao da Bankman-Fried tvrdi da je nevin i da je “porekao zlouporabu imovine klijenata”.

Osim toga, federalni agenti također su zaplijenili sredstva koja su pripadala SBF-u koja su bila držana na kripto burzama Binance i Binance US. Američka vlada otkrila je svoju namjeru preuzimanja dionica Robinhooda tijekom prvog tjedna siječnja 2023., a Ministarstvo pravosuđa SAD-a (DOJ) pokrenulo je proces.

Bankman-Fried pokušao je ponovno dobiti pristup dionicama, navodeći da mu je novac potreban za plaćanje pravnih troškova. Američka vlada može zaplijeniti novac od građana osumnjičenih za prijestup, a da nisu nužno optuženi za zločin, te od optuženih osumnjičenika koji čekaju suđenje. Savezni tužitelji ne vjeruju da je oduzeta imovina imovina u stečajnoj masi.

oznake u ovoj priči

Alameda Research, imovina, bankovni računi, Binance, Binance.us, gotovina, kripto prostor, sredstva korisnika, DOJ, Farmington State Bank, FBH, ftx, FTX klijenti, pravni troškovi, pronevjera, Moonstone banka, Robinhood dionice, Sam Bankman-Fried Oduzimanje, Silvergate Bank, sumnja na zlodjelo, Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država, Vlada Sjedinjenih Država

Što mislite o tome da savezni tužitelji zaplijene gotovo 700 milijuna dolara od SBF-a? Podijelite svoje misli u odjeljku za komentare u nastavku.

Jimmy Redman

Jamie Redman je direktor vijesti u Bitcoin.com News te financijski i tehnološki novinar sa Floride. Redman je aktivan član zajednice kriptovaluta od 2011. Gaji strast prema Bitcoinu, otvorenom kodu i decentraliziranim aplikacijama. Od rujna 2015. Redman je napisao više od 6000 članaka za Bitcoin.com News o disruptivnim protokolima koji se pojavljuju danas.
Zasluge za slike: shutterstock, pixabay, wikicommons

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment