Aptos pumpa cijena potiče interes za NFT-ove na Layer 1 Blockchainu


Brzo snimanje:

  • Cijena Aptosa počela je rasti 20. siječnja kada je Binance najavio otvaranje Aptos fondova likvidnosti.
  • Aptos je zabilježio porast cijene od preko 250% u posljednja dva tjedna.
  • Pumpa cijena dovela je do skoka u obujmu trgovanja za neke od 10 najboljih Aptos NFT poolova.

Dok se tržište kriptovaluta oporavlja nakon višemjesečne stagnacije nakon FTX-a, cijena APT-a, blockchain tokena prve razine, Aptos, porasla je više od 50% tijekom vikenda, dosegnuvši 22. siječnja najvišu vrijednost svih vremena od 14,39 USD.

Nagli porast cijena nije bio slučajan i nije se dogodio iznenada. Počelo je 20. siječnja, kada je Binance najavio otvaranje APT fondova likvidnosti s parovima BTC i USDT. Binance Liquidity Farming je skup likvidnosti razvijen na principu AMM (Automatic Market Maker).

Kao i svaki drugi DeFi swap, Binance Liquidity Farming sastoji se od različitih skupova likvidnosti, a svaki skup likvidnosti sadrži dva digitalna tokena. Korisnici mogu uštedjeti likvidnost u skupovima kako bi postali pružatelji likvidnosti i zaraditi naknade za transakcije i BNB nagrade, lako zamijeniti digitalne tokene u skupovima likvidnosti.

Nakon objave, cijena APT-a je skočila u nebo jer je porasla za više od 50% u 24 sata. Trenutačna pompa iza Aptosa možda je posljedica njegove velike VC podrške. Prošlog srpnja prikupio je 150 milijuna dolara u rundi financiranja koju su vodili FTX i sada nepostojeći Jump Crypto. Samo nekoliko mjeseci kasnije, u rujnu, procjena Aptosa dosegla je 4 milijarde dolara nakon strateškog ulaganja Binancea, učetverostručivši njegovu vrijednost u šest mjeseci.

Lansiranje blockchaina na glavnoj mreži prošlog listopada pogodilo je mrežu s određenim poteškoćama Prijavljeno je Za brzinu transakcije od 4 transakcije u sekundi (TSP), znatno ispod obećanih 160.000 TPS. Također je izazvao kritike jer nije otkrio svoje simbole avatara pri lansiranju. Međutim, to očito nije utjecalo na performanse njegovog APT koda.

Akcija cijena Aptosa također je potaknula interes za NFT-ove na blockchainu sloja 1 jer trgovci žure da iskoriste hype. Prema NFT tržištu sa sjedištem u Aptosu, grupe kao što su MAVRIK, Spooks, Kreachers, BabyApetos i AptoPunks zabilježile su značajan porast obujma trgovanja u posljednja 24 sata.

Značajno, AptoPunks, temeljen na izvrsnom projektu CryptoPunks, bilježi povećanje obujma trgovanja od 2577,2% u posljednja 24 sata, dok BabyApetos bilježi porast obujma trgovanja od 3260,82% u razdoblju od 24 sata.

Iako su AptoMonkeys, Aptomingos i Bruh Bears vodeći skupovi NFT-a na Aptosu, oni bilježe pad količine tijekom razdoblja od 24 sata, s padom Aptomingosa od 79,45%. Unatoč tome, obujam trgovanja ove tri najveće grupe i dalje daleko nadmašuje ostale u prvih 10. Vodeća grupa, AptoMonkeys, zabilježila je više od 18.000 dolara transakcija u posljednja 24 sata.

S APT akcijom cijena koja potiče povećani interes za NFT-ove na Aptos blockchainu, Crypto influencer Loma očekuje pokretanje više Aptos NFT-ova u nadolazećim tjednima. on cvrkut: “Upravo ćete vidjeti kako gomila Aptos NFT-ova preplavljuje tržište tijekom sljedećih nekoliko dana/tjedana. Tamo gdje je velika pumpa, tu je i [sudden] golem interes i inovativnost.”

Source link

Leave a Comment