Argo Blockchain rudar bitcoina nastavlja trgovanje na NASDAQ-u


Dionice Argo Blockchain, ARBK, nastavile su s trgovanjem na burzi Nasdaq, objavila je tvrtka u podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu u ponedjeljak ujutro.

Nasdaq je 16. prosinca prvi put upozorio Argo da će morati obustaviti trgovanje jer njegove dionice nisu održale cijenu na zatvaranju iznad 1 dolara 30 uzastopnih dana.

“Da bi se ponovno uspostavila usklađenost, tvrtka je morala održavati minimalnu cijenu zatvaranja od 1,00 USD deset uzastopnih dana trgovanja”, napisala je tvrtka u svom podnesku SEC-u. “Ovaj je zahtjev ispunjen 13. siječnja 2023.”

Argo Blockchain je odbio komentirati osim onoga što je uključeno u podnesak.

Argo i medvjed kriptovalute

To su rijetke vijesti za Argo, koji je bio u lošem stanju veći dio prošle godine.

Dionicama tvrtke počelo se trgovati po 15 USD na NASDAQ-u u rujnu 2021. nakon što je Argo prikupio 112 milijuna USD u početnoj javnoj ponudi.

U lipnju i srpnju prošle godine Argo Blockchain bio je među nekolicinom Bitcoin rudara koji su bili prisiljeni prodati više nego što su iskopali u mjesec dana u pokušaju da ostanu na površini. Do listopada je cijena dionica pala 40% i odustao je od plana prikupljanja 27 milijuna dolara.

“Kompanija više ne vjeruje da će ova pretplata biti dovršena prema prethodno objavljenim uvjetima”, rekla je kompanija u priopćenju za javnost. “Argo nastavlja istraživati ​​druge mogućnosti financiranja.”

Do prosinca 2022., nakon godinu dana bijesne zaraze na tržištima kriptovaluta, tvrtka za rudarenje bitcoina sa sjedištem u Londonu prestala je trgovati svojim dionicama na Nasdaq burzi. Prije samo nekoliko dana, Uprava za financijsko ponašanje Londonske burze izdala je slično upozorenje, rekavši 9. prosinca da će od 12. prosinca privremeno obustaviti trgovanje dionicama tvrtke.

Kasnije tog mjeseca Argo je prodao svoje rudarsko postrojenje Helios u Teksasu tvrtki Galaxy Digital za 65 milijuna dolara. Kao dio dogovora, Argo je posudio 35 milijuna dolara od Galaxya i osigurao zajam putem svojih rudarskih postrojenja, uključujući Bitmain s19J Pro koji su u to vrijeme radili u pogonu Helios.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment