Awadhi piletina, Navrathan Korma i više: 5 ukusnih Awadhi curryja koje morate probati


Indija je zemlja bogate baštine, raznolikih kultura i niza regionalnih kuhinja. Od sastojaka, stila kuhanja, pa čak i načina na koji se određeno jelo poslužuje, može se uvelike razlikovati u različitim regijama zemlje. Najbolji dio je to što svaka regija ima svoju posebnu kuhinju i mnoštvo ukusnih jela za ponudu. Jedna takva kuhinja koja ne dobiva dovoljno zasluga je Awadi kuhinja. Ova kuhinja ima jake korijene u Lucknowu i koristi kuhanje u stilu Dum. Također ima bogat utjecaj na pandžabsku, muglajsku i kašmirsku kuhinju. U ovom smo članku sastavili popis od 5 ukusnih curryja od zobenih pahuljica koji su savršeni za isprobavanje tijekom vikenda. Pogledaj.

Pročitajte također: Awadhi Biryani: Osvojite svoj dio tantijema s ovim izvrsnim receptom za Biryani

Evo 5 recepata za Awadhi curry koje možete isprobati kod kuće:

1. Awadi piletina (naša preporuka)

Ovaj recept je za sve ljubitelje piletine! Bogato je, robusno i apsolutno ukusno. Napravite ovo jelo za svoju sljedeću večeru i poslužite ga s rižom ili tandoori rotijem. Sigurni smo da će ih vaši gosti apsolutno voljeti! Kliknite ovdje za recept za Awadi piletinu.

e40msl98

2. Navrathan Korma

Navratan korma se priprema od miješanog povrća i raznih začina koji se polako kuhaju u tijestu od kokosovog mlijeka. Ovaj curry ima kremastu teksturu i savršen je za vikend odmor. Kliknite ovdje za recept Navrathan Korma.

3. Ovčetina do piazze

Ovaj ukusni curry od ovčetine napravljen je od hrskavog luka, jogurta i aromatičnih začina. Ovo jelo možete poslužiti s kuhanom rižom ili bilo kojim drugim indijskim kruhom po želji. Pitam se kako to napraviti? Kliknite ovdje za recept za janjetinu do piazza.

96m9juf

4. Paneer Kundan Kalyan

Volite paneer? Onda ovaj recept za paneer kundan kalyan svakako vrijedi isprobati! Sočni komadi paneera kuhani u umaku od jogurta s lukom, rajčicama i tradicionalnim indijskim začinima. Kliknite ovdje za recept za Paneer Kundan Kaliyan.

Također pročitajte: Recept za paneer gautala: dajte masalidar twist svom običnom paneer curryju s ovim receptom

f9n63thg

5. Awadhi Josht Korma

Ove ukusne delicije kuhane su na dum stil. Pusti okus i čini zdrav obrok u kombinaciji s chermalom ili parathom. Želite probati? Kliknite ovdje za recept Awadhi Gosht Korma.

Napravite ovaj klasični Awadhi curry kod kuće i recite nam koji vam je bio najdraži u komentarima ispod.

Istaknuti video dana

Hot Toddy Recipe | Kako napraviti vrući toddySource link

Leave a Comment