Bailey: Besplatan, zdrav obrok trebao bi biti dostupan svim njujorškim studentima | Mišljenje


sZa vrijeme pandemije, 59% škola u državi New York osiguralo je besplatne obroke učenicima s prihodima kućanstva koji ispunjavaju uvjete. Međutim, tijekom pandemije svi učenici javnih škola, bez obzira na primanja, mogu sudjelovati u Programu besplatnih obroka.

Ponekad dobre stvari završe. Besplatni doručak i ručak za sve učenike javnih škola financirani iz COVID-19 istekao je prošlog lipnja, na kraju školske godine. Prema web stranici Ureda za privremenu i invalidsku pomoć u New Yorku (OTDA), trenutna podobnost za prihod u New Yorku je sljedeća:

• Besplatan ručak – prihod do 130% od siromaštva ($34,450 za četveročlanu obitelj godišnje)

• Nizak ručak – 185% prihoda od siromaštva (49.025 USD za četveročlanu obitelj godišnje)

• Puna stopa (plaća obitelj) – prihod veći od 185% siromaštva (49 025 USD za četveročlanu obitelj godišnje)

Više od 700.000 studenata iz New Yorka (oko polovice stanovništva Havaja) izgubilo je pristup besplatnim obrocima kada je program inspiriran pandemijom završio. Školski okrug Niagara Falls je “prihvatljiv za zajednicu”, što znači da svaka škola ima najmanje 40% ili više učenika koji žive unutar granica siromaštva. Promjena zakonodavstva nije imala negativan utjecaj na regiju.

Ovo je dobra stvar.

Guvernerka Kathy Hochul nije uključila program obroka u svoj proračun — 75% njujorških učenika ispunjava uvjete i još uvijek dobiva besplatne školske obroke bez federalnog programa. Međutim, to još uvijek mnoge studente i njihove obitelji ostavlja s obje strane ograde. Ovisno o tome gdje živite, prihod od 50.000 dolara za četveročlanu obitelj jedva je dovoljan za život.

Zastupnica Jesica Gonzalez-Rojas i senatorica Michelle Hinchey predstavile su prijedlog zakona za stvaranje trajnijeg rješenja za Njujorčane školske dobi. Kampanja se zove Zdravi školski obroci za svu djecu iz New Yorka. Primarni cilj je osigurati program zdrave prehrane bez prihoda svim studentima NYS-a.

Postoji još jedan razlog osim siromaštva koji bi trebao motivirati zakonodavce da osiguraju besplatne, zdrave obroke svim studentima.

Znam da se učenici mogu bolje usredotočiti na domaću zadaću ako nisu gladni. Teško je usredotočiti se na prazan želudac.

Google pretraga otkrila je neke podatke o nesigurnosti hrane i pothranjenosti. Izvješće o doručku u školama države New York za 2018. navodi da je 1 od 5 učenika u državi New York “nesiguran s hranom”. Jednostavno rečeno, nemaju dovoljno hrane za zdrav i aktivan način života.

Upit na temu “Kolika je učestalost dijabetesa među učenicima javnih škola K-12 u državi New York?” Velik broj članaka, činjenica, brojki i izvora o dječjoj pretilosti i dijabetesu u djece. Održavanje fokusa na studente i obitelji s niskim prihodima zanemaruje veći problem koji također utječe na mnoge studente, bez obzira na prihod: utjecaj dijabetesa na mlade odrasle osobe.

Dijabetes tipa 2 se može spriječiti, no broj mladih odraslih osoba mlađih od 20 godina koji žive s dijabetesom tipa 2 porastao je za 95% između 2001.-2017. prema istraživanju iz časopisa Journal of the American Medical Association (JAMA).

Izvješće Ministarstva zdravstva države New York (pregledano 2012.) Djeca s dijabetesom: Vodič s resursima za obitelji i škole izražava neke zapanjujuće mogućnosti u vezi s životnim rizicima za djecu u Sjedinjenim Državama rođenu 2000. i kasnije:

• 1 od svaka 3 muškarca boluje od dijabetesa

• 2 od svakih 5 žena boluje od dijabetesa

• 1 od 2 latinoameričke žene razvit će dijabetes

Utvrdili su najveći porast dijabetesa tipa 2 kod mladih crnaca, Hispanoamerikanaca i Indijanaca, ali kao odrasli faktori koji doprinose pretilost i loša prehrana.

Jasno je da je više učenika izloženo povećanom riziku od razvoja komplikacija dijabetesa u ranoj dobi. Prevencija je jeftinija od liječenja kroničnih zdravstvenih stanja. Utjecaj dijabetesa na djecu zabrinjava jer ima potencijal utjecati na našu radnu snagu u budućnosti. Današnji trošak za porezne obveznike mogao bi sutra povećati troškove zdravstvenog osiguranja. Zdrava djeca trebaju postati zdravi odrasli ljudi koji mogu biti produktivniji i živjeti zdravijim životom.

Prošlo je gotovo 10 godina otkako je bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg pokušao restoranima zabraniti prodaju sokova od 16 unci, sokova, sokova i drugih visokokaloričnih pića. bio na nečemu.

Vlada bi trebala raditi. Hochul radi sa zakonodavcima na osmišljavanju plana za besplatne, zdrave mogućnosti obroka za sve učenike javnih škola. Njihovi životi ovise o tome.Source link

Leave a Comment