Bankrotirana tvrtka za kriptozajmove Genesis optimistična je da može riješiti sporove vjerovnika


NEW YORK (Reuters) – Zajmodavac za kriptovalute ima određeno povjerenje u svoju sposobnost da ovaj tjedan riješi svoje sporove s vjerovnicima, s ciljem izlaska iz poglavlja 11 do kraja svibnja, rekao je u ponedjeljak odvjetnik bankrotiranog Genesis Global Capitala.

Odvjetnik Sean O’Neill govorio je na preliminarnom ročištu u stečajnom sudu na Manhattanu za Genesis Global Capital, tvrtku za posuđivanje kriptovaluta u vlasništvu Digital Currency Groupa Barryja Silberta.

Genesis i dvije jedinice za zajmove podnijeli su zahtjev za zaštitu od bankrota od vjerovnika 19. siječnja, dva mjeseca nakon što su zamrznuli povlačenja klijenata nakon pada burze FTX tvrtke Sam Bankman-Fried.

Prijava je uslijedila nakon stečaja kriptovaluta Celsius Network, Voyager Digital i BlockFi od prošlog srpnja.

O’Neill je rekao da Genesis ima “određenu mjeru povjerenja” da će riješiti svoje sporove s vjerovnicima ovaj tjedan, nakon otprilike dva mjeseca pregovora, te da će tražiti posredovanje ako bude potrebno.

“Sada sjedim ovdje”, rekao je, “mislim da nam neće trebati posrednik.” – Vrlo sam optimističan.

“Približavamo se” dogovoru, rekao je Brian Rosen, odvjetnik vjerovnika s 1,5 milijardi dolara potraživanja.

Američki stečajni sudac Sean Lane odobrio je niz prijedloga Genesisa za “prvi dan”, uključujući plaćanje zaposlenicima i kritičnim dobavljačima, što je uobičajeno u slučajevima bankrota.

Navodeći brigu o privatnosti kupaca, Lin je također rekao da Genesis nije trebao otkriti imena kupaca na svojim popisima vjerovnika, te je predložio da bi trebao upozoriti na moguće prijevare krađe identiteta ako njihova imena budu javno objavljena kasnije.

Genesis je rekao da planira prodati različitu imovinu na dražbi i izaći iz stečaja do 19. svibnja.

Tvrtka je izvijestila o imovini i obvezama u iznosu od nešto više od 5 milijardi dolara i rekla da duguje više od 100.000 vjerovnika u iznosu od najmanje 3,4 milijarde dolara. Procjenjuje se da ima oko 1,7 milijardi dolara potraživanja od matične tvrtke.

Stečaj u Genesisu ne uključuje DCG ili Genesis derivate, promptno trgovanje, skrbništvo i brokerske usluge. DCG također kontrolira Grayscale upravljanje imovinom i servis za vijesti CoinDesk.

Problemi Genesisa doveli su Silberta u sukob s jednojajčanim blizancima Cameronom i Tylerom Winklevossom, bivšim američkim olimpijskim veslačima koji vode burzu kriptovaluta Gemini, koja Genesisu duguje 765,9 milijuna dolara i njegov je najveći vjerovnik.

Dana 12. siječnja, američka Komisija za vrijednosne papire i burzu optužila je Genesis i Gemini za nezakonitu prodaju neregistriranih vrijednosnih papira putem kreditnog proizvoda Gemini Earn.

Obitelj Winklevoss rekla je da bi Genesis trebao vratiti 900 milijuna dolara imovine koju duguje oko 340.000 investitora, a Cameron Winklevoss je pozvao na Silbertovo uklanjanje.

Chris Marcus, odvjetnik Geminija i nekih drugih vjerovnika, rekao je Laneu da “treba obaviti nešto” kako bi svi postigli isti dogovor, ali je bio “oprezno optimističan” u vezi s rješavanjem razlika bez posrednika.

Zajmoprimci Genesis također uključuju hedge fond Three Arrows Capital i Alameda Research, trgovačku podružnicu FTX-a, rekla je prošli tjedan osoba upoznata s tim pitanjem.

U stečajnom postupku su i Three Arrows i Alameda.

Izvješće je napravio Dietrich Knuth u New Yorku; Montaža: Alexia Garamfalfi i Stephen Coates

Naši standardi: Načela povjerenja Thomson Reutersa.Source link

Leave a Comment