Besplatna interaktivna rasprava u učionici o liječenju dijabetesa tipa 2


Chris Roark, croark@cherryroad.com

Texas A&M AgriLife Extension Service u okrugu Ellis u partnerstvu je s HEB-om u organizaciji cjelodnevne informativne sesije o liječenju dijabetesa tipa 2.

Predavanje je na rasporedu od 9 do 16 sati 4. veljače u Waxahachie Housing Authority, 208 Patrick Street u Waxahachieju.

Julie Mendenhall, medicinska pomoćnica i certificirana stručnjakinja za skrb i obrazovanje o dijabetesu, vodit će predavanje. Ima više od 10 godina iskustva pomažući pacijentima da nauče kako uspješno upravljati dijabetesom tako što informacije čine lako razumljivima i primjenjivima u njihovim životima.

Učionica je važna ne samo za pomoć ljudima s dijabetesom, već i za ljude koji bi mogli razviti bolest u budućnosti, rekla je Danai Hicks, agentica za zdravlje obitelji i zajednice u Extension Service.

Prema državnim podacima, 12,4 posto Teksašana, ili 2,6 milijuna ljudi, ima dijagnosticiran dijabetes. Gotovo 600.000 ljudi ima dijabetes, a da to ne znaju.

“To je zastrašujuće jer postoji toliko mnogo nuspojava koje mijenjaju život ili ga završavaju”, rekao je Hicks.

Otprilike 34 posto Teksašana, ili 7 milijuna ljudi, smatra se u preddijabetesu, što znači da im je šećer u krvi viši nego što liječnici žele.

Mendenhall je rekao da će predavanje podučavati o dijabetesu, uključujući vrste dijabetesa, znakove i simptome, prevenciju, upravljanje i liječenje.

Postoji nekoliko načina za kontrolu dijabetesa, kao što je jedenje dobro uravnoteženih obroka, brojanje ugljikohidrata, uzimanje lijekova prema uputama liječnika, održavanje zdrave tjelesne težine, aktivnost, pronalaženje načina za smanjenje stresa i prestanak pušenja.

Predavanje će pomoći štićenicima da razumiju rizike nekontroliranog dijabetesa i kako on utječe na tijelo.

Rekla je da će sudionici naučiti kako pratiti šećer u krvi i razine šećera u krvi te kako kontrola šećera u krvi pomaže u zaštiti zdravlja. Također će naučiti kako brojati ugljikohidrate kako bi pomogli u stvaranju zadovoljavajućih i zdravih planova obroka koji će odgovarati individualnom životnom stilu.

Predavanje će također naglasiti važnost redovite tjelovježbe za kontrolu tjelesne težine i šećera u krvi.

“Razred je osmišljen da bude zabavan, interaktivan i informativan”, rekao je Mendenhall.

Hicks je rekao da će, iako će biti puno informacija, biti predstavljene na način koji je lako pratiti.

“Dajemo im ciljeve veličine zalogaja kako bismo im pomogli u upravljanju dijabetesom”, rekao je Hicks.

Nagrade će biti podijeljene na vratima događaja, a HEB će sponzorirati fajita ručak.

Za registraciju pošaljite Hicksu na danae.hicks@ag.tamu.edu. Rok za prijavu je 1. veljače.Source link

Leave a Comment