Binance obradio 346 milijuna dolara za kripto razmjenu Bitzlato, prijava tvrdnji – Bitcoin News Exchange


Mjenjačnica kriptovaluta Binance navodno je obradila približno 346 milijuna dolara u kripto transakcijama za Bitzlato, mjenjačnicu kriptovaluta koja je zatvorena u međunarodnoj operaciji provođenja zakona. Američke vlasti kažu da je najveća svjetska platforma za trgovanje digitalnom imovinom bila među glavnim ugovornim stranama Bitzlatu u ruskom vlasništvu.

Blockchain podaci pokazuju da je Binance premjestio više od 20.000 BTC u Bitzlato od 2018.

Svjetski lider u sektoru trgovanja kriptovalutama, prenosi Reuters, pozivajući se na podatke Chainalysisa, prebacio je kriptovalute u vrijednosti od približno 346 milijuna dolara u Bitzlato sa sjedištem u Hong Kongu. Bitzlato je bila malo poznata burza sve dok se nedavno nije našla na meti onoga što su američke vlasti opisale kao “veliki udarac ekosustavu kripto-kriminala”.

Prošlog je tjedna Ministarstvo pravosuđa objavilo da je suosnivač i većinski dioničar Bitzlata, ruski državljanin Anatolij Legkodimov koji živi u Kini, uhićen u Miamiju i optužen za vođenje nelicencirane mjenjačke tvrtke koja je obradila 700 milijuna dolara nezakonitih sredstava.

U srijedu je Mreža za suzbijanje financijskog kriminala (FinCEN) Ministarstva financija SAD-a rekla da je Binance jedina velika mjenjačnica kriptovaluta koja posluje s Bitzlatom i jedna od njezinih najboljih mjenjača. Ostali uključuju mračno tržište Hydra, peer-to-peer (P2P) razmjenu Localbitcoins i prijevaru ulaganja u kriptovalute Finiko, najveću financijsku piramidu u Rusiji posljednjih godina.

Bitzlato registriran u Hong Kongu, poznatiji korisnicima koji govore ruski, bio je “velika briga za pranje novca” povezano s ruskim nezakonitim financiranjem, prema FinCEN-u. Ured nije otkrio pojedinosti o obujmu transakcija navedenih mjenjačnica s Bitzlatom, ali je rekao da će spriječiti financijske institucije u prijenosu sredstava na mjenjačnicu, ne navodeći na koje se subjekte misli.

Prema podacima koje je prikupila forenzička tvrtka za blockchain Chainalysis, a u koje je imao uvid Reuters, Binance je premjestio više od 20.000 BTC-a u Bitzlato, u vrijednosti od 345,8 milijuna dolara u vrijeme transakcije, između svibnja 2018. i njenog zatvaranja. U izvješću se također navodi da je bitcoin u iznosu od 175 milijuna dolara prebačen na Binance s Bitzlata tijekom tog razdoblja, čineći Binance najvećim peerom na budućim transakcijama.

Najveća kripto mjenjačnica kaže da je pomogla istražiti Bitzlato

Binance je “pružio značajnu pomoć” međunarodnim policijskim snagama u potpori njihovoj istrazi o Bitzlatu, rekao je glasnogovornik burze novinskoj agenciji putem e-pošte, odbijajući dati dodatne pojedinosti o poslovanju kripto diva s Bitzlatom ili njegovoj suradnji s vlastima.

Localbitcoins sa sjedištem u Finskoj rekao je da nije imao “nikakvu vrstu suradnje ili odnosa” s Bitzlatom, priznajući da su neki P2P trgovci na njegovoj platformi “također trgovali na Bitzlatovu P2P tržištu”, ali napominjući da nije bilo transakcija između dviju burza od listopada 2022. .

Reuters napominje da nema dokaza da su Binance, Localbitcoins ili Finikove transakcije s Bitzlatom prekršile bilo kakve zakone ili propise. Također nije bilo moguće utvrditi jesu li Binanceovi poslovi s Bitzlatom trenutno pod revizijom. U međuvremenu, akcija koju predvode SAD protiv Bitzlata dolazi dok Ministarstvo pravosuđa istražuje Binance zbog mogućeg pranja novca i kršenja sankcija.

U istragu protiv Bitzlata uključen je i niz europskih zemalja. Prošlotjedna objava otkrila je da su francuski organi za provođenje zakona demontirali digitalnu infrastrukturu platforme u zemlji i zaplijenili njezinu web stranicu. U ponedjeljak je Europol izvijestio da su još četiri člana tima za razmjenu uhićena u Španjolskoj i na Cipru.

oznake u ovoj priči

Binance, Bitcoin, Bitzlato, BTC, kripto, kriptovaluta, kriptovaluta, Europa, Europa, Europol, Mjenjačnica, Mjenjačnice, Finiko, Istraga, Ministarstvo pravosuđa, Provedba zakona, LocalBitcoins, Rusija, Ruska, Transakcije, Doznake, Sjedinjene Američke Države, Sjedinjene Američke Države

Očekujete li da će Bitzlatovo navodno poslovanje s Binanceom i drugim kripto platformama biti istraženo? Podijelite svoje mišljenje o temi u odjeljku s komentarima u nastavku.

Lubomir Tasev

Lubomir Tasev istočnoeuropski je novinar sklon tehnologiji koji voli citirati Hitchensa: “Biti pisac je ono što jesam, a ne ono što radim.” Osim kripto, blockchaina i fintecha, međunarodna politika i gospodarstvo drugi su izvori inspiracije.

Zasluge za slike: shutterstock, pixabay, wikicommons

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment