Binance pooštrava pravila o popisima NFT-a


Prema objavi od 19. siječnja, burza kriptovaluta Binance pooštrila je svoja pravila za uvrštavanje nepokvarljivih tokena. Počevši od 2. veljače 2023., Binance će izbrisati sve NFT-ove navedene prije 2. listopada 2022. s prosječnim dnevnim obujmom trgovanja manjim od 1000 USD između 1. studenog 2022. i 31. siječnja 2023. Nadalje, nakon 21. siječnja 2023., NFT umjetnici mogu kovati samo do pet digitalnih kolekcionarskih predmeta dnevno.

Binance NFT zahtijeva od prodavača da prođu verifikaciju Know Your Customer (KYC) i da imaju najmanje dva sljedbenika prije uvrštavanja na njegovu platformu. Osim revidiranih pravila, Binance je rekao da će odmah pregledati popise NFT-a koji ne “ispunjavaju njegove standarde” i preporučiti uklanjanje s popisa.

“Korisnici mogu prijaviti NFT-ove ili skupove koji mogu kršiti Binance NFT pravila i uvjete usluge. Naš tim za dužnu pažnju aktivno će pregledati izvješća o prijevarama ili kršenjima pravila i poduzeti odgovarajuće mjere.”

Svi digitalni fondovi koji ne ispunjavaju zahtjeve bit će automatski izbrisani do 2. veljače 2023. Izbrisana sredstva će se nakon toga nastaviti pojavljivati ​​u korisničkim novčanicima. Binance je bio pod intenzivnim nadzorom regulatora od prošle godine zbog navoda o slabim mjerama poznavanja korisnika i njegove uloge u rukovanju nezakonitim sredstvima, što je burza demantirala.

Usred optužbi za pranje novca iz Bitzlatona koje su se pojavile 18. siječnja, američka Mreža za suzbijanje financijskog kriminala tvrdila je da je Binance među “tri najbolja primatelja” Bitzlatona. Kao što je ranije objavljeno, Binance je bio među burzama koje su nastavile opsluživati ​​Ruse koji nisu bili pod sankcijama nakon novih sankcija Europske unije.