Bitcoin je porastao na petomjesečni vrhunac iznad 22.500 dolara kako je tržište odskočilo


ovaj tjedan Oporavak kripto tržišta Doživio sam još jedan šok u petak poslijepodne bitcoin (BTC) katapultirao se u visine neviđene od kolovoza 2022., s kolegama tržišnim liderima poput Ethereum (ETH) f Solana (SOL) također bilježi značajne dobitke.

Bitcoin je dosegao vrhunac od 22.687 dolara do danas popodne, prema podacima iz Kraljica Gekko, po trenutnoj cijeni od 22.613 dolara, porasla je za gotovo 8% u posljednja 24 sata. Zadnji put se Bitcoin trgovao ovako visoko 18. kolovoza 2022., mnogo ranije od toga Slom FTX burze u studenom To je uzrokovalo pad cijene vodeće kriptovalute ispod razine od 16.000 dolara.

Današnji iznenadni porast gurnuo je sedmodnevni dobitak Bitcoina na 20%, sa skokom od 34% u zadnjih 30 dana. Bitcoin je i dalje u padu za 68% u odnosu na svoju najveću vrijednost svih vremena iznad 69 000 dolara postavljenu u studenom 2021., ali nedavni dobici pokazuju da je tržište kriptovaluta u porastu nakon brutalne 2022. godine.

Cijena Ethereuma, druge najveće kriptovalute po ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, danas je porasla za gotovo 7% na 1656 dolara, označavajući vrhunac u četiri mjeseca za novčić. Prema CoinGecku, ovim se najvišim iznosom posljednji put trgovalo u rujnu 2022. ETH je sada porastao za 17% tijekom tjedna, sa značajnim 30-dnevnim porastom od 36%.

Sveukupno, tržište kriptovaluta je zabilježilo porast vrijednosti od 6% u posljednja 24 sata, s valutama poput kriptovalute Dogecoin (pas), Cardano (ADA) f Ripple XRP Objavljivanje sličnih dobitaka tijekom razdoblja.

Međutim, Solana (SOL) je ovog tjedna značajno porasla u usporedbi s većinom ostatka tržišta kriptovaluta. koja valuta Pao je na najnižu razinu u gotovo dvije godine Nešto iznad 8 USD krajem prosinca, danas je porastao za 18% na trenutnu cijenu iznad 25 USD.

To je najviša cijena praćena za Solanu otkako je tržište palo usred neizvjesnosti FTX-a u studenom, i predstavlja rast od 52% za SOL samo ovaj tjedan. Cijena Solane više se nego udvostručila u proteklih 30 dana, uključujući gore spomenuti jednoznamenkasti pad. Sada je deseti najveći coin po tržišnoj kapitalizaciji dosad Nakratko ispadanje iz prvih 20 u prosincu.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment