Bitcoin je u središtu pozornosti dok Brazil i Argentina planiraju novu valutu


Usred promjenjive dinamike globalne geopolitike i rastućeg američkog duga, zemlje diljem svijeta razmatraju alternativni oblik novca, osim američkog dolara, za podmirenje poslova.

Prema najnovijem razvoju događaja, latinoameričke zemlje Brazil i Argentina objavile su da rade na zajedničkoj valuti. Tijekom summita u Buenos Airesu ovog tjedna, dva najveća južnoamerička gospodarstva raspravljat će o daljnjim planovima.

Prema detaljima, fokus će biti na korištenju nove valute za jačanje trgovine i ovisnosti između dviju zemalja te smanjenje ovisnosti o američkom dolaru. Argentinski ministar gospodarstva Sergio Massa izjavio je za Financial Times:

“Bit će… odluka da se započne studija potrebnih parametara za zajedničku valutu, što uključuje sve, od fiskalnih pitanja do veličine gospodarstva i uloge središnjih banaka. Bit će to studija mehanizama trgovinska integracija. Ne želim stvarati nikakva lažna očekivanja… To je prvi korak na dugom putu koji Latinska Amerika mora prijeći.”

Može li bitcoin ovdje igrati ulogu?

Prema trenutnim planovima, nova valuta nazvana “Naravno” (Jug) bila bi korisna kao binarni projekt. Kasnije dvije zemlje planiraju proširiti ovaj bilateralni projekt uključivanjem više zemalja.

Međutim, osporavanje dominacije američkog dolara dugoročno će biti zastrašujući zadatak za sve. Opet, izgradnja povjerenja u fiat valute bit će teška jer ih kontroliraju središnje banke.

Predsjednik Coinbasea Brian Armstrong rekao je da bi prelazak na Bitcoin mogao biti pravi izbor. Decentralizirana glavna knjiga i gornja granica ponude čine Bitcoin pohranom vrijednosti i smanjuju ovisnost o bilo kojoj središnjoj banci. komentirao je Armstrong knjige:

“Pitam se bi li razmislili o prelasku na Bitcoin – to bi vjerojatno bila prava oklada dugoročno.”

Bitcoin ponovno privlači više pažnje jer korisnici diljem svijeta traže slobodu od fiat valute usred rastućeg globalnog duga i pada ekonomske proizvodnje. Ovaj mjesec, Bitcoin je dao pristojan rast cijena s dobicima od gotovo 33% od početka 2023. S druge strane, Fed će vjerojatno nastaviti svoj program podizanja stopa jer inflacija ostaje visoka.

Bhushan je entuzijast financijske tehnologije s dobrim talentom za razumijevanje financijskih tržišta. Njegovo zanimanje za ekonomiju i financije usmjerilo je njegovu pozornost prema novoj tehnologiji blockchaina i tržištima kriptovaluta u nastajanju. Uporan je u procesu učenja i održava se motiviranim dijeljenjem stečenog znanja. U slobodno vrijeme čita fantasy i trilere te povremeno istražuje svoje kulinarske vještine.

Pruženi sadržaj može uključivati ​​osobno mišljenje autora i podložan je tržišnim uvjetima. Provedite vlastito istraživanje tržišta prije ulaganja u kriptovalute. Autor ili publikacija ne preuzima nikakvu odgovornost za vaš osobni financijski gubitak.

Source link

Leave a Comment