Bitcoin se penje na najvišu razinu iz 2023. dok se zamah kriptovalute ubrzava


Napomena urednika: Uz toliku volatilnost tržišta, pratite dnevne vijesti! Uronite u zapisnike s našim kratkim pregledom dnevnih vijesti i stručnim mišljenjima koja morate pročitati. Registrirajte se ovdje!

(Kitco News) – Tržište kriptovaluta bilo je pod pritiskom tijekom ranog treninga u srijedu i borilo se da uhvati bilo kakav zamah sve do kasnije poslijepodne kada su cijene počele rasti, a bikovi bitcoina krenuli su prema probijanju prošlog otpora na 23.000 dolara.

Dionice su se također suočile s povlačenjem kada se tržište otvorilo i provele ostatak trgovinske sesije probijajući se kandžama pokušavajući se vratiti u sam dan. Pri zatvaranju tržišta u SAD-u, S&P i Nasdaq uspjeli su povratiti većinu svojih gubitaka, završivši s padom od 0,02% odnosno 0,18%, dok se Dow uspio popeti u pozitivno područje i zaključio dan s rastom od 0,03%.

Podaci iz TradingViewa pokazuju da su medvjedi Bitcoina (BTC) nekoliko puta pokušali sniziti njegovu cijenu tijekom trgovanja u srijedu, na kraju poslavši BTC na najnižu dnevnu razinu od 22.345 dolara prije nego što su bikovi uspjeli ponovno licitirati iznad 22,800 dolara. Poslijepodnevni rast je doveo do toga da je vrhunska kriptovaluta dosegla dnevni maksimum od 23.829 dolara.

4-satni BTC/USD grafikon. Izvor: TradingView

Glavni tehnički analitičar Kitca, Jim Wyckoff, opisao je ranojutarnje povlačenje kao “rutinsko korektivno povlačenje nakon što je ovaj tjedan dostigao najvišu razinu u četiri mjeseca” i primijetio da nije imalo materijalnog utjecaja na trenutne izglede za Bitcoin.

“BC bikovi nastavljaju uživati ​​snažnu ukupnu tehničku prednost u kratkom roku usred oštrog uzlaznog trenda cijene na dnevnoj traci”, rekao je Wyckoff, ukazujući da je daljnji rast cijena vjerojatan u kratkom roku.

Raspon je ograničen prije nego se popne na 25 tisuća dolara

Uvid u ono što bi moglo uslijediti za Bitcoin pružio je tržišni analitičar Duo Nine, koji je objavio sljedeći tweet koji ukazuje na mogućnost povlačenja na 21.000 dolara ili trgovinu ograničenu rasponom između 22.000 i 23.000 dolara.

Crypto Tony, tržišni analitičar, također je primijetio potencijal za trgovanje ograničeno rasponom, pružajući sljedeći grafikon koji naglašava mogućnost nastavka rasta blizu sredine veljače nakon korektivnog vala.

Posljednji uvid u usporedbu trenutne cijene Bitcoina s prethodnim ciklusima dao je kripto analitičar Mustash, koji je primijetio da jedan određeni pokazatelj ukazuje na to da bi tržište bikova moglo početi rasti.

Odaberite altcoine koji rastu

Medvjeđi pritisak na tržište kriptovaluta gurnuo je većinu altcoina u crveno tijekom dana, osim nekoliko značajnih znakova koji su doveli do porasta njihovih cijena.

Dnevni učinak tržišta kriptovaluta. Izvor: Coin360

Najveći dobitak danas bio je LCX (LCX), koji je porastao za 41,56% i dostigao najvišu dnevnu vrijednost od 0,158 USD, nakon čega je uslijedio rast od 41,02% za Aptos (APT) i 20,43% za Hooked Protocol (HOOK).

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 1,038 bilijuna dolara, a stopa dominacije Bitcoina je 42,5%.


Ne daje mišljenje: Mišljenja izražena u ovom članku su mišljenja autora i ne moraju odražavati mišljenja Kitco Metals Inc. Autor je dao sve od sebe kako bi osigurao točnost danih informacija; Međutim, Kitco Metals Inc. ne može. Ni autor ne jamči ovu točnost. Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije nagovaranje na bilo kakvu razmjenu robe, vrijednosnih papira ili drugih financijskih instrumenata. Kitco Metals Inc. ne prihvaća Autor ovog članka neće se smatrati odgovornim za gubitke i/ili štete nastale korištenjem ove publikacije.

Source link

Leave a Comment