Bitcoin se stabilizirao na najvišoj razini u 4 mjeseca iznad 22.000 USD, tržišna kapitalizacija kriptovaluta vraća se na više od 1 trilijun USD


Bitcoin se blago trgovao u ponedjeljak ujutro u Aziji, ustalivši se iznad četveromjesečne najviše razine od 22.000 dolara usred šireg rasta tijekom vikenda, potaknut komentarima dužnosnika američkih federalnih rezervi koji je podržao manje povećanje stope na sastanku središnje banke. Na kraju ovog mjeseca. Ni eter se nije puno promijenio u mješovitom jutru među 10 najpromenljivijih kriptovaluta. Dogecoin je predvodio dobitke, dok je Solana zabilježio najveći gubitak.

Pogledajte povezani članak: Kripto je druga klasa imovine koju žene najviše posjeduju nakon gotovine: izvješće

brze činjenice

  • Bitcoin se trgovao u padu od 0,2% na 22.722 dolara u 24 sata do 8 ujutro u Hong Kongu, čime je dobitak u prošlom kalendarskom tjednu porastao na 8,8%. Najveća svjetska kriptovaluta dosegla je u subotu ujutro najvišu razinu u četiri mjeseca od 23.278 dolara i sada se trguje iznad razine na kojoj je bila prije recesije na cijelom tržištu koja je uslijedila nakon pada burze kriptovaluta FTX.com na Bahamima.

  • Ether je porastao za 0,1% na 1628 USD, što je povećanje od 4,9% u tjednu, prema podacima CoinMarketCapa.

  • Dogecoin je porastao 4,2% na 0,08 USD, što je porast od 2,5% u tjednu. Vodeći svjetski memecoin dosegao je preko noći 0,09 dolara, dosegnuvši najvišu vrijednost u pet tjedana.

  • Dionice Solane pale su za 1,6 posto na 24,24 dolara, ali su zadržale dobitak od 5,9 posto tijekom prošlog tjedna. Dobitak tokena tijekom vikenda doveo ga je do pomaka za nekoliko mjesta na CoinMarketCap listi najvećih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji i sada je na mjestu 10.

  • Ukupna 24-satna tržišna kapitalizacija kriptovaluta smanjila se za 1,6% na 1,03 trilijuna dolara, dok se obujam trgovanja smanjio za 16,1% na 52,8 milijardi dolara. Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta dosegla je 1,05 trilijuna dolara u subotu, najvišu razinu od početka studenog, ili neposredno prije pada FTX-a.

  • Američke dionice porasle su u petak. Dow Jones Industrial Average porastao je 1%, S&P 500 skočio je 1,9%, a Nasdaq Composite zatvorio je 2,7% više i objavio tjedni rast od 0,6% treći tjedan zaredom.

  • Nasdaq je profitirao od snažnog učinka Netflixa Inc. To je skočilo za 8,5% na 342,50 dolara zbog broja pretplatnika koji je bio veći od očekivanog. Alphabet Inc, matična tvrtka tražilice Google, porasla je 5,3% na 98,02 dolara nakon što je objavila da će otpustiti oko 12.000 zaposlenika, ili oko 6% svoje radne snage.

  • Guverner američkih saveznih rezervi Christopher Waller rekao je da na temelju nedavnih ekonomskih podataka podržava samo povećanje kamatne stope od 25 baznih bodova na sljedećem sastanku središnje banke, u komentarima pripremljenim za predavanje Vijeću za vanjske odnose u New Yorku u petak.

  • Prošli mjesec Fed je podigao kamatne stope za 50 baznih bodova na između 4,25% i 4,5%, najviše u 15 godina. Sljedeći sastanak Fed-a trebao bi se održati od 31. siječnja do 1. veljače, a analitičari iz CME grupe predviđaju 99,8% šanse za povećanje od 25 baznih bodova.

  • Ostala velika izvješća o zaradi ovog tjedna u SAD-u uključuju Tesla, Microsoft i Visa. Članovi Federalnih rezervi bit će u takozvanom razdoblju zamjene prije nego što se sastanu kako bi odlučili o sljedećem potezu kamatnih stopa na kraju mjeseca. Ostali američki ekonomski pokazatelji koji će biti objavljeni ovaj tjedan, a koji bi mogli utjecati na ovu odluku su narudžbe trajne robe i povjerenje potrošača.

Pogledajte povezani članak: Zajmodavac kriptovaluta Nexo plaća 45 milijuna dolara za namirenje SEC-ovih troškovaSource link

Leave a Comment