Bitcoin zbog novog ‘velikog porasta’ kao RSI Copy 2018 Bear Market Recovery


Bitcoin (BTC) je u novom “velikom porastu” jer tržišna moć kopira uvjete nakon medvjeđeg tržišta 2018.

Prema posljednjoj analizi, par BTC/USD nastavit će rasti “nakon određene konsolidacije” zahvaljujući ključnim signalima iz indeksa relativne snage (RSI).

Bitcoin ispisuje bikovsku divergenciju bez presedana

Kako cijene bitcoina nastavljaju rasti, bikovi bitcoina osjećaju se sve sigurnije unatoč široko rasprostranjenom nedostatku povjerenja u dugotrajnost trenutačnog uspona.

Za popularnog trgovca Crypto Wolfa, trenutno je u tijeku veliki fenomen koji najnoviji oporavak Bitcoina izdvaja od ostalih.

Primijetio je da je 18. siječnja RSI ispisao dugo očekivano odstupanje prema gore na tjednim vremenskim okvirima – nešto što se prije nije dogodilo.

BTC je ispisao rijetku tjednu bikovsku divergenciju na RSI. Nikada u povijesti BTC-a takva se prilika nije ukazala jednom u životu.” Sažetak Dana 21. siječnja.

RSI je osnovna mjera koju trgovci koriste kako bi utvrdili je li imovina prekupljena ili preprodana po određenoj cijeni. Na tjednom izdanju se već dugo radi, a Cointelegraph je najavio njegov dolazak unaprijed krajem prošle godine.

“Tehničari su bili tamo, ljestvice su padale, ali kao i obično većina je bila u punom medvjeđem stanju”, dodao je Wolf.

BTC/USD 1-tjedni grafikon svijeća (Bitstamp) s RSI-jem. Izvor: TradingView

Analitičar: “Određena konsolidacija” prethodit će porastu

Time Bitcoin počinje replicirati tip oživljavanja koji je posljednji put viđen na kraju njegovog prethodnog medvjeđeg tržišta početkom 2019. godine.

Povezano: Odskakanje mrtve mačke? Cijena bitcoina približava se 23.000 dolara, što je najviša razina u 5 mjeseci

Trader i analitičar Trader Tardigrade, također poznat kao Alan na društvenim mrežama, predviđa da će se dobra vremena nastaviti još neko vrijeme.

“BTC je ponavljao obrazac u RSI i akciji cijena do najniže razine u 2019.”, rekao je. Reći pratitelja prošli tjedan.

“Na dnevnom grafikonu, 1. RSI ima snažan bikovski trend prema području prekupljenosti 2. BTC je zabilježio veliki pad prije toga 3. Iznenađeni kupci kupili su $BTC. Veliki porast će uslijediti nakon određene konsolidacije.”

Grafikon BTC/USD s komentarima. Izvor: Trader Tardigrade / Twitter

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazali su da je dnevni RSI bio blizu 87 u vrijeme pisanja.

Ovo je njegova najviša razina od siječnja 2021., nekoliko mjeseci prije nego što je BTC/USD dosegnuo najvišu razinu svih vremena od 58 000 USD u travnju i 69 000 USD u studenom.

BTC/USD 1-dnevni grafikon svijeća (Bitstamp) s RSI-jem. Izvor: TradingView

Stavovi, ideje i mišljenja izraženi ovdje pripadaju isključivo autorima i ne odražavaju nužno niti predstavljaju stavove i mišljenja Cointelegrapha.