Bitcoin’s Deribit Exchange Options želi se preseliti u Dubai


(Bloomberg) — Deribit, najveća svjetska burza opcija bitcoina i ethera, planira se preseliti u Dubai što je prije moguće u trećem tromjesečju ako vlasti u kripto prijateljskom emiratu daju više jasnoće u pogledu propisa.

Platforma za trgovanje, čije je sjedište u Panami od 2020., priprema se za otvaranje ureda u Dubaiju s oko 10 ljudi, mješavinom osnovnog osoblja i lokalnog osoblja, rekao je David Domin, Derbettov glavni službenik za pravnu usklađenost i regulativu. . Dio osoblja i dalje će biti smješten u Panami. Matična tvrtka Deribit sa sjedištem u Nizozemskoj i njezine podružnice trenutno zapošljavaju 95 ljudi širom svijeta, što je gotovo dvostruko više od prošlogodišnjih razina.

Kolaps konkurentske burze kriptovaluta FTX u studenom poljuljao je povjerenje u sektoru, što je dovelo do odljeva u cijeloj industriji, uključujući između 10% i 15% u Deribitu.

“Imali smo brojne klijente koji su nam zapravo rekli da žele trgovati na već reguliranoj burzi kriptovaluta”, rekao je Dohmen. “U Panami nismo regulirani. Također smo vidjeli kuda pušu regulatorni vjetrovi i postojao je trend prema regulaciji diljem svijeta.”

Dubai, multinacionalno središte Bliskog istoka, uložio je velike napore kako bi privukao najveće svjetske tvrtke s politikama koje su prijateljski nastrojene prema kripto. Kako su neki financijski centri prošle godine pooštrili propise, mnogi dužnosnici UAE-a hvale virtualnu imovinu kao ključni stup gospodarskog rasta i diversifikacije. Tvrtke poput Binancea, najveće svjetske mjenjačnice kriptovaluta, proširile su se na Dubai.

“Smatrali smo da je cijeli regulatorni režim više prilagođen kriptovaluti nego drugim jurisdikcijama”, rekao je Domin. “Fleksibilniji je. Vlada i regulator pozdravljaju kriptovalutu kao proizvod.”

Ali nedavne eksplozije nekoliko kripto tvrtki koje su se okupile u UAE potaknule su preispitivanje regulative u toj zaljevskoj zemlji. Ranije ovog mjeseca savezna vlada uvela je formalnija pravila, za koja su lokalni odvjetnici rekli da bi mogla ograničiti neke ovlasti koje su prije bile dane desecima slobodnih zona u zemlji.

Domain je rekao da Deribit planira podnijeti zahtjev i popratnu dokumentaciju za licencu proizvoda za cijelo tržište Regulatornom tijelu za virtualnu imovinu Dubaija nakon što agencija podnese ažuriranje svog regulatornog režima.

Derbettov glavni komercijalni direktor, Luke Striggers, rekao je da Derbett sada također radi na angažiranju poznatog revizora. Rekao je da je tvrtka ostvarila dobit 2022. unatoč tome što je bila pogođena kolapsom hedge fonda Three Arrows Capital.

U sljedećih nekoliko godina Deript također želi dobiti brokerske licence u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva, Brazila i Singapura, rekao je Domain, u pokušaju da privuče više klijenata na burzu.

– Uz pomoć Ane Errere.

© 2023. Bloomberg LP

Source link

Leave a Comment