Bivši britanski kancelar Hammond na čelu je mjenjačnice kriptovaluta Copper


Philip Hammond upozorio je da Ujedinjeno Kraljevstvo zaostaje za svojim suparnicima u EU kao financijsko središte za digitalnu imovinu jer bivši kancelar preuzima novu ulogu voditelja mjenjačnice kriptovaluta Copper.

Hammond je rekao da je fintech grupa sa sjedištem u Mayfairu gotovo zatvorila novi krug financiranja unatoč previranjima na tržištu kriptovaluta. Očekuje se da će prikupljanje sredstava procijeniti tvrtku na oko 2 milijarde dolara.

No upozorio je da Ujedinjeno Kraljevstvo mora djelovati brže u stvaranju učinkovitijeg regulatornog okvira koji regulira digitalnu imovinu kako bi se natjecala sa zemljama koje su već ispred.

“Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo biti lider na ovom polju nakon Brexita”, rekao je za Financial Times prije nego što je njegovo imenovanje objavljeno u četvrtak.

“Dopustila je sebi da sklizne iza sebe”, rekao je. “Švicarska je naprednija. Europska unija također ide brže. Mora postojati apetit za preuzimanjem nekih proračunatih rizika.”

Copper je tvrtka za tehnologiju digitalne imovine koja institucionalnim ulagačima omogućuje stjecanje, trgovanje i pohranu kripto imovine.

Prošle godine bila je prisiljena prijaviti se u Švicarskoj nakon što je njezin zahtjev za UK povučen. Hammond je okrivio sporost FCA-e, za koju je rekao da bi mogla dovesti do gubitka klijenata nakon isteka privremene registracije u ožujku.

Hammond, koji je bio kancelar Ujedinjenog Kraljevstva od 2016. do 2019., rekao je kako se nada da je “mandat u Ujedinjenom Kraljevstvu neizbježan u budućnosti”.

“Jako se nadamo da ćemo se vratiti u London”, rekao je. “Nakon Brexita, Ujedinjeno Kraljevstvo treba snažan sektor financijskih usluga. Moramo smisliti kako postati željena lokacija za trgovanje novim klasama imovine.”

Hammond je rekao da postoji potreba za “boljom i učinkovitijom” regulacijom sektora kriptovaluta.

Ministarstvo financija planira revidirati propise vezane uz industriju kriptovaluta, što su ministri opisali kao način stvaranja “učinkovite regulative” koja bi pomogla pozicionirati Britaniju kao globalno središte za tehnologiju kripto imovine i potaknula tvrtke na ulaganja i inovacije.

Hammond, koji je za Financial Times potvrdio da je “većina novca” osigurana za Cooperov novi krug financiranja, savjetnik je grupe od 2021. i posjeduje “mali udio” u tvrtki.

Rekao je da su među ulagačima rizični kapital i privatni kapital, kao i “strateški” ulagači poput Barclaysa. Među prvim podupirateljima Coppera bio je Alan Howard, britanski milijarder, upravitelj hedge fonda.

Hammond je rekao da će osigurati “snažno upravljanje” poslovanjem i nadgledati zapošljavanje ljudi iz tradicionalnijih sektora financijskih usluga sa stručnim znanjem o usklađenosti i propisima, što bi Coopera učinilo “najboljim sucem i najsigurnijim igračem u poslu”.

Dodao je da Copper nastavlja dodavati nove klijente i mjenjačnice unatoč padu na tržištu kriptovaluta i posljedicama debakla FTX-a.

Priznao je da dijelovi tržišta još uvijek pomalo podsjećaju na “Divlji zapad”. Rekao je da je FTX “istakao rizike druge ugovorne strane u tradicionalnom modelu trgovanja kriptovalutama” i da je to dovelo do “velikog porasta interesa” za Cooperovu platformu.

“Uspjeli smo rasti na tržištu koje se smanjilo za 70 posto”, rekao je.

“Hammondovo javno zagovaranje važnosti povezivanja tradicionalnih financija s tehnologijom distribuirane knjige dolazi u trenutku kada je to potrebno više nego ikad”, rekao je CEO Coopera Dmitry Tokarev, koji je osnovao grupu 2018.Source link

Leave a Comment