Bivši rukovoditelji Genesisa tvrdili su da su prikupili novac za kripto hedge fondove prije nego što su bankrotirali


Datoteke kriptovalute Genesis za poglavlje 11 stečaja

Samo nekoliko tjedana prije nego što je zajmodavac kriptovaluta Genesis proglasio bankrot, tri bivša zaposlenika tvrtke tvrdila su da su osigurala milijune dolara za novi hedge fond za kriptovalute, prema korespondenciji u koju je CNBC imao uvid.

Matt Balensweg, koji je napustio Genesis u rujnu nakon više od pet godina rada u tvrtki, poslao je pismo potencijalnom investitoru sredinom prosinca u vezi s fondom koji je nazvao Hunting Hill Digital. Balensweg je rekao da je već osigurao 2,5 milijuna dolara od Bessemer Venture Partnersa uz procjenu od 30 milijuna dolara nakon uplaćivanja novca, te je u pismu napisao da su on i njegovi partneri u procesu prikupljanja još 5 milijuna dolara.

Bessemer je u e-poruci za CNBC rekao da nije investitor u Hunting Hill Digital.

U pismu se navodi da će “glavni proizvod” fonda početi s radom u prvom kvartalu 2023.

U pismu se navodi da će drugi partneri u fondu uključivati ​​Martina Garciu, koji je proveo više od šest godina u Genesisu, i Reeda Werbeta, bivšeg šefa merchandisinga za Genesis. Werbitt, Garcia i Ballensweig napustili su Genesis otprilike u isto vrijeme 2022.

Genesis, u vlasništvu konglomerata kriptovaluta Barryja Silberta, podnio je zahtjev za zaštitu od bankrota u četvrtak, što je posljednja žrtva u zarazi industrije uzrokovanoj kolapsom mjenjačnice kriptovaluta FTX u studenom. U svom zahtjevu za bankrot, Genesis je naveo više od 100.000 vjerovnika, s ukupnim obvezama u rasponu od 1,2 do 11 milijardi dolara.

Ballensweig je imenovan u pravnim podnescima koji okružuju propast posudbene knjige Genesis. Gemini, kripto mjenjačnica i glavni kupac Genesisa, optužio je Ballensweiga da je u srpnju lažno uvjeravao Gemini da je Genesis financijski stabilan. Gemini je navela da je Balensweg rekla njezinim predstavnicima da Genesis ima “kapital za poslovanje… dugoročno”, prema sudskim podnescima.

Balensweg nije odgovorio na zahtjev za komentar o optužbama koje je protiv njega iznio Gemini ili o nedavnom povećanju kapitala.

Balensweg je proveo posljednjih devet mjeseci u Genesisu kao generalni direktor i suvoditelj trgovine i kreditiranja.

Bivši zaposlenici Genesisa udružili su se s Adamom Gorinom iz hedge fonda Hunting Hill, rekao je Balensweg. Hunting Hill je hedge fond vrijedan 718 milijuna dolara koji je pokrenut 2010. i krenuo u ulaganje u digitalnu imovinu 2020. sa svojim Crypto Opportunity Fundom.

Hunting Hill nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Ballensweig je predstavio vodeći proizvod kao “alpha multistrat” ​​​​ili fond koji je specijaliziran za ulaganja s više strategija s niskim rizikom i visokim povratom. Dodao je da će trio također lansirati dva druga beta proizvoda uključujući “Top 25 Indexes” i “DeFi beta”.

“Mislim da ćete biti vrijedan rani partner”, rekao je Balensweg u svojoj prezentaciji.

Ballensweig nije jedina tvrtka Genesis koja želi pokrenuti fond. Roshon Patel, bivši potpredsjednik u Genesisu koji je napustio kompaniju u ožujku nakon gotovo četiri godine, prikupljao je novac za novi fond sredinom 2022. CNBC je kontaktirao Garciu, Werbitt i Patel za komentar o njihovim povišicama, ali nije odmah dobiti odgovor.

Gledati: Crypto Lender Genesis podnosi zahtjev za stečaj

Crypto Lender Genesis podnosi bankrot, Bitcoin vraća razinu od 21.000 dolara: CNBC Crypto WorldSource link

Leave a Comment