Broj 4 sa zabranjenim ruskim zastavama policija je izbacila s Australian Opena


MELBOURNE, Australija – Četiri osobe izbačene su s teniskog turnira Australian Open nakon što su istakli ruske zastave – koje su zabranjene u Melbourne Parku – i prijetili zaštitarima, policiji i Australskoj teniskoj zakladi, rekli su u četvrtak.

Glasnogovornica policije Viktorije rekla je da četvorica nisu optuženi, ali da su evakuirani s mjesta.

Zastave, od kojih je najmanje jedna uključivala portret Vladimira Putina, vijorile su se tijekom okupljanja ispred Rod Laver Arene nakon što je Novak Đoković u srijedu navečer pobijedio Rusa Andreja Rubljova u dva seta u četvrtfinalu prvog ovogodišnjeg Grand Slam teniskog turnira. .

“Mala grupa ljudi je nakon utakmice u srijedu navečer isticala neprikladne zastave i simbole i prijetila zaštitarima te su uklonjeni… Igrači i njihovi timovi su obaviješteni i podsjećeni na politiku događaja u vezi sa zastavama i simbolima i izbjegavanje bilo kakve situacije to ima potencijal poremetiti”, rekao je Tennis Australia u izjavi. Nastavljamo blisko surađivati ​​s maloljetničkim sigurnosnim agencijama i agencijama za provođenje zakona.”

17. siječnja, drugog dana Australian Opena, zastave Rusije i Bjelorusije zabranjene su na Melbourne Parku nakon što su gledatelji prethodnog dana donijeli više od jedne na tribine.

Obično se zastave mogu istaknuti tijekom utakmica u Melbourne Parku. Ali Tennis Australia promijenio je tu politiku za dvije zemlje upletene u skoro godinu dana staru invaziju na Ukrajinu, rekavši da zastave uzrokuju smetnje.

Prošle godine je zbog rata u Ukrajini sportašima iz Rusije i Bjelorusije zabranjeno sudjelovanje na raznim sportskim događajima, uključujući muško Svjetsko prvenstvo u nogometu, Wimbledon, Billie Jean Cup i Davis Cup u tenisu. Rusija je izvršila invaziju uz pomoć Bjelorusije u veljači.

Ruski i bjeloruski igrači smjeli su igrati na Australian Openu, French Openu i US Openu, ali kao “neutralni” sportaši, tako da se njihove nacionalnosti ne priznaju u službenim tablicama ili rezultatima događaja, a zastave njihovih zemalja ne prikazuju se na televiziji grafika.

Na Australian Openu, dvije bjeloruskinje – Victoria Azarenka i Arina Sabalenka – i muškarac koji je predstavljao Rusiju – Karen Khachanov – stigli su do polufinala pojedinačno.

Međunarodni olimpijski odbor rekao je u srijedu da sportaše ne treba kažnjavati zbog njihove nacionalnosti i jasno je dao do znanja da želi da se Rusi mogu natjecati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. kao “neutralni” sportaši.Source link

Leave a Comment