Challenger turneja na Tenerifima | ATP turneja


Daleko od prvog Slam turnira sezone u Melbourneu, Australija, nalazi se prekrasan otok Tenerife, s ATP Tourom u posjetu ovaj tjedan i još dvije stanice tijekom sljedećeg mjeseca.

Tenerife, najveći od španjolskih Kanarskih otoka, dio su teniskog raja. Događaj Challenger 100 održava se oko visokih palmi Teniske akademije Abama, gdje gledatelji na središnjem terenu mogu uživati ​​u panoramskom pogledu na Atlantski ocean dok uživaju u tenisu svjetske klase.

Uz ugodnu klimu tijekom cijele godine, Tenerife je dom tisućama iskustava koja variraju od opuštanja na plaži i promatranja kitova do posjeta impresivnoj vulkanskoj strukturi Mount Teide, koja je visoka preko 12 000 stopa. To je nevjerojatna destinacija koju ljubitelji tenisa mogu dodati na svoju listu želja.

ATP Challenger Tour

Tenerife Challenger jedan je od mnogih profesionalnih događaja koje vodi MEF Tennis Events, talijanska tvrtka osnovana 2007. godine koja se specijalizirala za organizaciju, upravljanje i marketing sportskih događaja. Marcello Marchesini, koji je također direktor turnira za Tenerife, vodi MEF Tennis događaje. Kad se pojavila prilika da se trkački turniri prošire iz Italije na Kanarske otoke, nije bilo pametno.

“Održali smo 40 Challenger događaja otkako je tvrtka započela, tri WTA 250 turnira i jedan ATP 250 (Parma) 2021. godine”, rekao je Marchesini. “Nakon pandemije imali smo priliku raditi ne samo u Italiji, već i na Kanarskim otocima. Oni su jako zainteresirani za sportske događaje i ovdje je nedostajao profesionalni tenis 10-ak godina. Imamo potporu lokalnih institucija i turizma sektora koji su zainteresirani za sponzorstvo ovog događaja.”

Ono što MEF Tennis događaje čini jedinstvenim je to što je to obiteljski posao, s Marcelovim dvjema kćerima Elenom i Federicom koje igraju ključne uloge. Elena je razgovarala s ATPTour.com govoreći o tome kako njezina obitelj radi zajedno: “Marcelo je menadžer, Federica je odgovorna za komunikacije i logistiku. Ona uvijek pokušava pronaći najbolje hotele, restorane i sve usluge za igrače. Ja sam odgovoran za marketinška strana, uključujući društvene mreže “Uvijek ima drugih ljudi koji rade za nas. Cijeli posao je poput obitelji.”

Turneja Challenger obilazi sve dijelove svijeta tijekom 11-mjesečne sezone. Od velikih gradova poput Buenos Airesa i Bangkoka do udaljenih lokacija kao što su travnati tereni Ilkleyja u Velikoj Britaniji, Challenger Tour zaustavio se na šest kontinenata u posljednje dvije sezone. Godinu dana nakon odmora Challengera na Tenerifima, otok bi sljedeći mjesec trebao ugostiti tri turnira.

Polufinalna utakmica na Challenger 100 događaju na Tenerifima.
Polufinalna utakmica na Challenger 100 događaju na Tenerifima. Zasluge: Daniel Combi/MEF Tennis Events

‘MEF’ je ugostio natjecatelje u talijanskim gradovima kao što su Parma, Francavella al Mare, Perugia i Todi, a dodatak prvenstva Kanarskih otoka pruža jedinstveno iskustvo za igrače i odmor iz snova za navijače.

“To je prekrasno mjesto. Abama [Tennis Academy] “Ima sedam terena, a imaju i golf teren i mnogo palmi oko središnjeg terena”, rekla je Elena. “Lokacija je jedan od najboljih središnjih terena koje sam vidio. To je mirno područje. Tenerife je obično popunjen s puno ljudi, ali kada dođete ovamo, to je kao privatno brdo bez prometa i svi se mogu opustiti.”

Tenerife Challenger posjetio je bivši svjetski broj 12 Feliciano Lopez 2021., kada je Španjolac ne samo igrao i završio drugi, nego je također razgovarao s Marchesinijima o organizaciji događaja. Lopez, koji bi se ove godine trebao povući iz profesionalnog tenisa, radi kao direktor turnira za ATP Masters 1000 Mutua Madrid Open.

“Najljepše sjećanje je kada nas je ovdje dočekao Feliciano Lopez, to je bio prvi put da smo ga sreli i bio je jako sretan što je ovdje”, rekao je direktor turnira Marchesini. “Mogao je vidjeti organizaciju i atmosferu. Ponekad bi nas pitao za prijedloge i pitao nas o našoj organizaciji, bilo nam je drago to čuti. Mislili smo da to znači da nam dobro ide.”

Vrijeme je da počnete planirati svoje putovanje u teniski raj, Tenerife.Source link

Leave a Comment