Cijena AAVE-a pala je za 7% unatoč tome što je V3 dobio odobrenje za objavljivanje na Ethereumu


  • Cijena AAVE-a pala je na 80 USD u utorak nakon što nije uspjela probiti razinu otpora od 88 USD.
  • Prijedlog bi, ako bude usvojen, omogućio Aaveu implementaciju V3 na najvećem svjetskom DeFi blockchainu.
  • Ethereum je najveće tržište za Aave, zbog čega će umjesto V2 nadogradnje, novi V3 biti postavljen na blockchain.

Aave je već dugo vremena vodeći u prostoru decentraliziranih financija (DeFi), čak je u jednom trenutku bio najveći DeFi protokol. Unatoč gubitku 77,89% ukupne vrijednosti koja se drži na platformi, Aave je i dalje najveći protokol za posudbu na svijetu, zahvaljujući višestrukim iteracijama, a posljednja je V3.

Aave V3 dolazi u Ethereum

Aave je u svom najnovijem prijedlogu upravljanja predložio implementaciju svoje treće iteracije na Ethereumu. Prijedlog bi, ako bude odobren, aktivirao Aave V3 Ethereum pool i naveo sedam prethodno odobrenih tokena na platformi, uključujući USD Coin (USDC), DAI, LINK i AAVE.

Od lansiranja u ožujku 2022., Aave V3 je postavljen na nekoliko blockchain mreža, uključujući Polygon, Optimism, Avalanche i Arbitrum. Međutim, čini se da je odluka da se objavi na Ethereumu gotovo godinu dana kasnije proračunata kako bi se uklonile sve greške prisutne u V3.

To je zato što je Ethereum najveće tržište kada je riječ o pozajmljivanju i posuđivanju, kojim Aave uglavnom dominira sa svojih 4,5 milijardi dolara TVL.

Glasovanje o prijedlogu upravljanja još uvijek je u tijeku sa stopom odobrenja od 100%, a kada prođe, V3 će biti postavljen na Ethereum 27. siječnja. Budući da je Ethereum njihovo najveće tržište, zajednica Aave odlučila je objaviti novu verziju V3 umjesto nadogradnje V2 skupa.

Na taj će način kompatibilnost između V3 kompajlera biti bolja, a ukupna složenost također manja.

AAVE cijena se ne slaže

Iznenađujuće, AAVE cijena nije pozitivno reagirala na ovaj razvoj događaja, budući da je altcoin u utorak pao za više od 7,5%. U vrijeme pisanja ovog teksta, AAVE se može vidjeti kako trguje na 80 USD unatoč probijanju trenutnog otpora na oko 88 USD.

Međutim, ovo nije kraj uspona AAVE-a, jer nikakav medvjeđi učinak nije uzrokovao pad cijene. Pad je bio rezultat usporavanja nakon što je AAVE porastao za gotovo 70%. Stoga, nakon što se altcoin smiri, šanse za oporavak su velike ako se kriptovaluta uspije odbiti od podrške na 77 USD.

To bi AAVE cijeni dalo još jednu priliku da probije trenutačni otpor od 88 USD, što bi omogućilo kriptovaluti da se oporavi prema 96 USD. Prebacivanje ove razine u donju potporu ključno je za altcoine, jer će samo tada moći dalje rasti prema sljedećoj razini otpora na 103 USD.

AAVE/USD jednodnevni grafikon

AAVE/USD jednodnevni grafikon

Ali ako se usporavanje proširi u korekciju i AAVE izgubi podršku od 77 USD, mogao bi dalje pasti prema 69 i 67 USD. Gubitak potonjeg spustio bi cijenu na kritičnu razinu podrške od 58 USD, a dnevno zatvaranje svijeće ispod iste razine poništilo bi teoriju o rastu kao i sve dobitke ostvarene u posljednja 3 tjedna.Source link

Leave a Comment