Cijena bitcoina porasla je preko 23.000 dolara na najvišu razinu od prošlog rujna


Bitcoin BTCUSD,
+4,04%
U subotu je premašio 23.000 dolara, najvišu razinu od rujna, dok je tržište kriptovaluta početkom 2023. ponovno zauzelo svoje mjesto.

Okupljanje je došlo unatoč vijestima od četvrtka da je Genesis Global Capital podnio zahtjev za zaštitu od bankrota prema Poglavlju 11. Genesis je u vlasništvu Cryptocurrency Group. Tvrtka je zahvaćena posljedicama kolapsa kripto hedge fonda Three Arrows Capital prošlog proljeća i, nedavno, mjenjačnice kriptovaluta FTX.

Vidi također: Bitcoin se upravo oporavio od internog pada FTX-a. Može li ga bankrot Genesisa gurnuti na novu nisku razinu?

Bitcoin je porastao za 12% u proteklih sedam dana i 35% u godini. Eter,
+8,84%
Skočio je 13% tijekom prošlog tjedna i porastao je 38% od 31. prosinca.

Dionice povezane s kriptovalutama također su imale koristi od rasta u petak: Exchange Coinbase COIN,
+11,61%
Naglo porastao dok je Bitcoin Miner Marathon Digital Holdings Mara,
+9,95%
I on je skočio.

Neki su trgovci bili skeptični prema porastu.

“Čini se da se Bitcoin ponovno trguje zajedno s Nasdaqom i rizičnom imovinom, nakon proteklih mjeseci odvajanja”, izjavila je u petak za CNBC Silvia Jablonski, izvršna direktorica i glavna direktorica za ulaganja Defiance ETF-ova.

“Ovo je dobra vijest za ulagače u kriptovalute jer ako inflacija opada i Fed je bliži kraju nego početku ekonomskog stezanja, rizična imovina će dobiti dašak svježeg zraka i vjerojatno ponovno privući ulagače.”

Edward Moya, glavni tržišni analitičar u Oandi, rekao je u bilješci od petka da bi, ako dođe do daljnjeg povećanja stopa Fed-a nakon sastanka Feda u ožujku, “općenito rizična imovina, uključujući kriptovalute, mogla biti izložena velikom pritisku prodaje”.Source link

Leave a Comment