Cijena BTC-a brzo pada ispod 22.891 dolara dok medvjedi preuzimaju kontrolu – Cryptopolitan


Analiza cijene bitcoina prolazi kroz gubitak jer je cijena danas pala čak do 22.891 USD. Silazni trend bio je prilično ravan posljednja dva dana, a do danas je cijena pratila medvjeđi pomak. Preokret u trendovima bio je prilično neočekivan jer su bikovi prethodno bili u tijeku. Međutim, medvjedi su opet zavladali, pa je cijena spuštena. Kriptovaluta je pala za 1,47 posto, s obujmom trgovanja od 24 milijarde dolara i tržišnom kapitalizacijom od 441 milijarde dolara.

Slika 470
Karta cijena kriptovalute, Izvor: Coin360

Sljedeći otpor za Bitcoin je na razini od 23.282 USD. Međutim, ako cijena BTC-a ne uspije probiti ovaj otpor, mogla bi pasti dalje prema točki od 21.816 USD. S druge strane, podrška je dostupna za BTC/USD po cijeni od 22.696 USD. Ako se bikovi mogu povući i cijena poraste iznad 22.891 USD, možemo očekivati ​​da će cijena porasti. Pritisak kupnje u paru BTC/USD i dalje je bikovski i podržava kretanje cijena.

Analiza cijena Bitcoina, 1-dnevni grafikon cijena: Medvjeđi zamah povlači razine cijena na 22 891 USD

Analiza jednodnevne cijene Bitcoina pokazuje da se medvjeđi zamah pojačao tijekom proteklih sati. Prethodnog dana, cijena BTC-a je dostizala više vrhove. Međutim, današnji medvjeđi zamah smanjio je razine cijena na 22.891 USD. Trenutačno bikovi pokušavaju povratiti kontrolu, ali otpor na 23.282 dolara pokazao se prejakim.

Slika 468
BTC/USD 1-dnevni grafikon, Izvor: TradingView

Indeks relativne snage (RSI) trenutno je na 80,84 i kreće se bočno. Ovo ukazuje na to da je tržište trenutno u fazi konsolidacije, a svaki proboj mogao bi uzrokovati oštar pomak u bilo kojem smjeru. Divergencija konvergencije pokretnog prosjeka (MACD) bila je u silaznom trendu jer je MACD linija ispod signalne linije. MACD histogram pokazuje da su medvjedi preuzeli kontrolu nad smjerom cijene BTC-a. Indikator pokretnog prosjeka ukazuje na medvjeđi pritisak na tržištu na 21.582 USD.

Analiza cijene Bitcoina na 4-satnom grafikonu cijena: Medvjeđa depresija dovodi cijenu do pada ispod 22.891 USD

Četverosatna analiza cijene Bitcoina pokazuje znakove medvjeđeg zamaha jer je cijena značajno pala. Cijena kontinuirano pada jer kriptovaluta pokazuje silazni trend. U posljednja četiri sata zabilježen je pad cijene uz pad razine cijena na 22.891 USD. Idemo dalje, indikator pokretnog prosjeka pokazuje svoju vrijednost od 22.898 USD u vrijeme pisanja.

Slika 469
4-satni BTC/USD grafikon, Izvor: TradingView

Konvergencija/divergencija 4-satnog pomičnog prosjeka također ukazuje na silazni trend. Indikator MACD trenutno je na 525,08, što je ispod signalne linije. Ovo jasno ukazuje na silazni trend, a medvjedi još uvijek kontroliraju tržište na 22.891 USD. Osim toga, RSI pada jer trenutno ima vrijednost od 72,49.

Zaključak analize cijene Bitcoina

Da zaključimo analizu cijene Bitcoina, ona pokazuje da je silazni trend u tijeku od ranije danas. Medvjedi trenutno vode u igri i kao rezultat toga razine cijena su spuštene na 22.891 USD. Mogu se očekivati ​​daljnji padovi jer su medvjedi također dominirali proteklih nekoliko sati. Cijena se konstantno kreće prema dolje, što znači da su šanse za poboljšanje za bikove još uvijek ograničene.

Dok čekate da Bitcoin krene naprijed, pogledajte naša predviđanja cijena za XDC, Cardano i CurveSource link

Leave a Comment