Cijene bitcoina zadržale su najviše dobitaka nakon što su skočile na najvišu razinu u 5 mjeseci


Cijene bitcoina nedavno su pokazale snagu, uspjevši zadržati većinu nedavnih dobitaka nakon što su tijekom vikenda dosegnule najveću vrijednost od kolovoza.

Najvrednija digitalna valuta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, koja je generirala bezbroj naslova od svog predstavljanja prije više od 13 godina, dosegla je danas 23.167,00 USD, prema podacima TradingViewa.

U ovom trenutku, samo je neznatno niža od višemjesečnog vrha od 23.300 dolara koji je dosegla u subotu, kada se trgovala na najvišoj vrijednosti od otprilike 19. kolovoza na TradingViewu.

Dosegavši ​​gore spomenuti najviši unutardnevni iznos, kriptovaluta je porasla za gotovo 40% od početka godine i gotovo 50% otkako je pala ispod 15 500 USD na TradingViewu u studenom.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Nakon trgovanja unutar razumno uskog raspona nekoliko tjedana, cijene bitcoina su krenule, skočivši s oko 16 500 dolara početkom ove godine na petomjesečni maksimum, prije nego što su zadržale većinu tih nedavnih dobitaka.

Digitalna imovina uspjela je pokazati takvu snagu usprkos kontinuiranim poteškoćama unutar industrije, kako se saga o FTX-u nastavlja odvijati, a tvrtka za posuđivanje kriptovaluta Genesis Global Capital, LLC podnijela je 19. siječnja zahtjev za zaštitu od stečaja prema Poglavlju 11.

Holding tvrtka organizacije, Genesis Global Holdco, LLC, najavila je potez u priopćenju za javnost, navodeći da je poduzela ovaj pristup kako bi “maksimizirala vrijednost za sve kupce i dionike i poboljšala svoje poslovanje u budućnosti”.

Genesis Global Capital, LLC i Genesis Global Holdco, LLC su pod kišobranom Digital Currency Group.

Genesis Global Capital, čije je prvo stečajno ročište zakazano za danas, prema sudskim podnescima, nedavno je stvorio značajnu vidljivost zbog optužbi da duguje klijentima mjenjačnice kriptovaluta Gemini 900 milijuna dolara, o čemu je Financial Times izvijestio prošlog mjeseca.

Ovaj financijski spor nastao je kao rezultat partnerstva Geminija s Genesisom za Exchangeov program Earn, gdje sudionici mogu posuditi nešto kriptovalute i biti nagrađeni.

Sudjelovanjem u ovoj promociji sudionici mogu zaraditi APY veći od 8%.

Cameron Winklevoss, suosnivač i predsjednik Geminija, nedavno je zaprijetio da će Pratite pravne postupke protiv Digital Currency Group i njezinog glavnog izvršnog direktora, Barryja Silberta, kako bi se riješio ovaj spor.

Ovaj razvoj događaja izazvao je glavne naslovnice nakon što je FTX u studenom objavio da jest podnošenje za zaštitu od bankrota.

Tvrtka je procijenjena na 32 milijarde dolara u rundi financiranja početkom prošle godine.

Međutim, u studenom je Sequoia Capital, poznata tvrtka rizičnog kapitala koja je prethodno ulagala u divovske tvrtke poput Google LLC i Apple Inc. , vrijednost njezinog ulaganja u FTX na nulu.

Svi ovi događaji dogodili su se tijekom razdoblja koje su mnogi nazvali “kripto zima”, s mnogim kriptovalutama koje su dramatično trgovale s najviših razina svih vremena, a startupi u svemiru pate od smanjenih mogućnosti financiranja.

Cijena bitcoina, na primjer, pala je sa sjeverno od 60 000 USD krajem 2021. na gotovo 15 500 USD u studenom 2022. na TradingViewu.

Vrijedno je ipak imati na umu da se digitalnom valutom trgovalo ispod gore spomenute vrijednosti od 15 500 USD tijekom većeg dijela svog postojanja, a porasla je na tu cijenu 2017. kada je šire tržište kriptovaluta zabilježilo neke impresivne dobitke.

Čak i nakon nedavnih najnižih razina koje je bitcoin dosegao u studenom, još uvijek je bio znatno viši od vrijednosti koju je držao u nekim trenucima, budući da je u svojim ranim danima vrijedio manje od 0,01 USD.

Između 2011. i 2021. digitalna je valuta nadmašila mnoge druge klase imovine, generirajući godišnje povrate od više od 230%Prema analizi Charlieja Pelilla, glavnog tržišnog stratega u neovisnoj savjetodavnoj tvrtki Creative Planning.

Otkrivanje: Imam nešto bitcoina, bitcoin casha, litecoina, ethera, EOS-a i sol-a.

Source link

Leave a Comment