Crypto NFT danas: Najnovije vijesti o blockchainu, kriptovalutama i NFT-ovima: 18. – 24. siječnja 2022.


Dobrodošli u još jedno današnje izdanje Crypto NFT-a! Ako uživate u kriptovaluti, NFT-u i emotivnim vožnjama toboganom, ovo je mjesto za vas.

Jeste li spremni za krizu? Započnimo.

Rusija i Iran su partneri u Stablecoin inicijativi

Rusija i Iran navodno rade zajedno na stvaranju stabilcoina podržanog zlatom.

Prema ruskoj novinskoj agenciji Vedomosti, Iran radi s Rusijom na stvaranju “žetona regije Perzijskog zaljeva” koji će služiti kao sredstvo plaćanja u vanjskoj trgovini.

Rusija je nedavno počela prihvaćati pošiljke iranske robe u posebnoj gospodarskoj zoni zvanoj Astrakhan, a predložena kriptovaluta pomoći će u olakšavanju transakcija u regiji.

Rusija i Iran su među zemljama koje su zabranile transakcije kriptovalutama, uključujući Bitcoin i Tether, ali je donji dom ruskog parlamenta nedavno najavio obećanje da će ponovno početi regulirati digitalne valute 2023. godine.

Ruski zakonodavac Anton Tkačev, član Odbora za informacijsku politiku i informacijsku tehnologiju i komunikacije, naglasio je da će zajednički projekt stablecoina biti moguć tek nakon što tržište digitalne imovine bude u potpunosti regulirano u Rusiji.

Bitcoin ponovno u poslu?

Bitcoin je 13. siječnja porastao na više od 21.000 dolara, au srijedu je premašio 21.500 dolara. Eksponencijalni dobici sada zahtijevaju pozornost Butcoin skeptika, postavljajući pitanje: Kamo će Bitcoin dalje?

Dok smo tehnički još uvijek u medvjeđem tržištu, raspoloženje ulagača se popravlja. Prema Indeksu straha i pohlepe, metrici specifičnoj za kriptovalute koja mjeri raspoloženje pomoću pet ponderiranih izvora, raspoloženje ulagača o tržištu na mjesečnom je vrhuncu.

Međutim, mnogi analitičari smatraju da bitcoin mora nastaviti lebdjeti iznad granice od 21.000 prethodnih tjedana prije nego što raspoloženje postane bikovsko.

Coinbase prestaje s radom u Japanu

Zbog pada trgovine u zemlji, Coinbase je obustavio rad u Japanu.

Mjenjačnica kriptovaluta prvobitno je počela planirati svoju japansku ekspanziju tijekom medvjeđeg tržišta 2018. Sada, s posljedicama FTX-a koji još uvijek utječu na cjelokupno tržište, Coinbase je odlučio ponovno se okupiti i staviti svoje japanske operacije na pauzu.

Coinbase je 18. siječnja službeno objavio da će tvrtka prekinuti poslovanje u Japanu i provesti punu reviziju svog poslovanja u zemlji zbog tržišnih uvjeta.

Svi korisnici Coinbase Japan imat će rok do 16. veljače za podizanje gotovine i kripto sredstava s platforme. Nakon 17. veljače, preostala kripto imovina koju drže korisnici Coinbase Japan bit će pretvorena u japanske jene. Depoziti u fiksnoj valuti više neće biti dostupni od 20. siječnja, prema CoinTelegraphu.

Novo izvješće imenuje najzrelije Blockchain središte u Crypto Valleyju

CV VC Top 50 Report 2022 predstavljen je danas u Davosu i pokazuje da je Crypto Valley, koja uključuje Švicarsku i Lihtenštajn, najzrelije blockchain središte.

Nastavio se postojano širiti u 2022. zahvaljujući svojoj organizacijskoj sposobnosti i specifičnom decentraliziranom načinu razmišljanja koje pokazuje 1135 entiteta izgrađenih odatle.

CV VC Top 50 Report 2022 pokazuje da se blockchain razvija u industriju vrijednu više milijardi dolara u Crypto Valleyju.

Zašto se bitcoin prikuplja?Source link

Leave a Comment