Crypto NFT danas: Najnovije vijesti o Blockchainu, kriptovaluti i NFT-u: 25. siječnja – 1. veljače 2023.


Dobrodošli u još jedno današnje izdanje Crypto NFT-a! Ako uživate u kriptovaluti, NFT-u i emotivnim vožnjama toboganom, ovo je mjesto za vas. Jeste li spremni za krizu? Idemo!

UK poduzima prve korake prema CBDC-u

Ministarstvo financija Ujedinjenog Kraljevstva putem Linkedina traži novog šefa digitalne valute Bank of England koji bi vodio razvoj digitalne funte. Radno mjesto će zahtijevati “… opsežnu uključenost unutar i izvan Ministarstva financija Ujedinjenog Kraljevstva.”

Linkedin kaže da Ministarstvo financija i Banka Engleske rade zajedno s radnom skupinom CBDC-a kako bi istražili pitanje izdavanja digitalne funte. Ovaj potez odražava korake nekoliko drugih europskih zemalja, uključujući Švedsku i Dansku, koje također razmatraju vlastite digitalne valute. Europska središnja banka (ECB) također istražuje izdavanje digitalnog eura.

Neki zagovornici tvrde da CBDC-ovi nude prednosti kao što su niži troškovi za tvrtke i potrošače, kao i povećanu sigurnost i financijsku uključenost. Kritičari ističu da valute koje se temelje na blockchainu poput Bitcoina zapravo rješavaju te probleme bez spektra monetarne manipulacije središnjih banaka.

James Dewar, partner u UK Bitcoin trgovačkom rješenju Bridge to Bitcoin, primijetio je da CBDC-ovi zahtijevaju “povjerenje u treće strane, središnje banke i vlade, da ne zlouporabe ponudu valute”.

Rudarenje bitcoina donosi prednosti u istočnoafričkoj zemlji

Rudarenje bitcoina u nerazvijenom području Malavija povezuje stanovnike s mrežom i donosi ekonomski razvoj u siromašno područje.

Iskorištavajući višak energije čiste vode, Gridness je tweetao da postoji “1600 obitelji povezanih s ovim malim, udaljenim vodenim putem u planinama južnog Malavija.” Projekt koristi 50 kilovata nasukane snage kao probni rad za novo veliko rudarsko mjesto, ali učinak u stvarnom svijetu osjetio se odmah.

“Investitor električne energije izgradio je ove stanice prije nekoliko godina, ali nisu se mogli proširiti na više obitelji jer su jedva ostvarivali profit i nisu mogli kupiti više brojila za povezivanje više obitelji. Dakle, naš im je dogovor omogućio kupnju dodatnih 200 metara odmah za povezivanje više obitelji.” Glavni izvršni direktor i suosnivač Gridless Eric Hersmann rekao je: “Uvijek je nevjerojatno vidjeti koliko mikromreže mogu biti korisne i vrijedne za zajednicu. [Bitcoin mining] Trenutačno mijenja obrazovanje, zdravstvenu skrb, poslovanje, logistiku i bogatstvo zajednice u koju idu.”

Porsche NFT komplet radi u rupi

Andrew Bunn iz Weymoutha, Engleska, CC BY 2.0, putem Wikimedia Commons

Porsche je predstavio svoju prvu NFT kolekciju koja se sastoji od 7500 NFT-ova kultnog modela 911, s fiksnom cijenom od 0,911 Ethera. [ETH] ili 1490 USD po NFT-u.

Prema Listi dopuštenih sredstava kovnice, NFT-ovi su proizvedeni u četiri vala. Nakon toga, General Mint je kupcima dopustio kovanje do tri od 911 NFT-ova. U tijeku je prva od tri planirane faze. Porsche nije otkrio mnogo o Fazi 2, ali čini se da se Faza 3 temelji na ograničenoj ponudi s korisnicima koji mogu pretvoriti svoj 911 u varijantu oglašenog minimuma od 150 000 NFT.

Ali, unutar nekoliko sati od otvaranja, sva prodaja je prestala sa samo 1371 od 7500 NFT-ova koji su se pokrenuli, ostavljajući više od 82% neprodanih. NFT tržište OpenSea izvijestilo je da je prodajna cijena 911 NFT-ova pala ispod početne cijene od 0,911 ETH. Cijena je dosegla dno na 3 ETH 23. siječnja prije nego što je 911 NFT detonirao brtvu.

Genesis tuži Bitcoin ‘milijardera’ za 21 milijun dolara

Bankrotirani zajmodavac kriptovaluta Genesis tužio je Rogera Vera, ranog odvjetnika za bitcoine, nakon što nije ispunio zahtjev za maržom od 21 milijun dolara. Prema tužbi, Genesis traži “novčanu odštetu za tuženikov neuspjeh da podmiri transakcije opcija kriptovalute koje su istekle 30. prosinca 2022., u iznosu koji će se odrediti na suđenju, ali ne manjem od 20,9 milijuna dolara.”

Genesis je 19. siječnja podnio zahtjev za zaštitu od bankrota prema Poglavlju 11, ali je u priopćenju jasno dao do znanja da se prijava ne odnosi ni na jednu od njegovih izvedenica, promptnog trgovanja ili skrbničkih poslova. Genesis je podružnica Digital Currency Group (DCG) Barryja Silberta.

Sa svoje strane, Roger Ver je dosad šutio, ali korisnici Twittera imaju puno toga za reći:

Prije samo nekoliko mjeseci, Ver je primio obavijest o neispunjenju obveza od strane CoinFLEX-a, platforme za razmjenu derivata i prinosa, u kojoj su potraživani neplaćeni dugovi. Prema Marku Lambu, izvršnom direktoru CoinFLEX-a, Ver burzi duguje 47 milijuna dolara u USDC stablecoinu. Lamb tvrdi da je njegov ured imao “pisani ugovor s… [Ver] Zahtijevajući od njega da osobno jamči za bilo kakav negativni kapital na svom CoinFLEX računu i da redovito nadopunjuje maržu.”

Na Twitteru je Ver zanijekao dug i inzistirao na tome da mu CoinFLEX zapravo duguje:

Što stoji iza porasta bitcoina?

Source link

Leave a Comment