DC Central Kitchen nadmašuje 1 milijun ‘Healthy Corners’ obroka


Program Healthy Corners DC Central Kitchen premašio je 1 milijun jedinica pristupačne hrane prodane u trgovinama DC-a od početka pandemije COVID-19.

DC Central Kitchen obilježio je milijun jedinica svježe hrane kroz svoj program Healthy Corners 16. siječnja u Elmira Marketu u ulici South Capitol, jednoj od svojih partnerskih trgovina Healthy Corners. (Ljubaznošću DC Central Kitchen)

Program Healthy Corners DC Central Kitchen premašio je 1 milijun jedinica pristupačne hrane prodane u trgovinama DC-a od početka pandemije COVID-19.

Health Corners, pokrenut 2011., imao je dvostruku svrhu tijekom pandemije. Njegova hranjiva hrana stigla je do stanovnika DC-a u četvrtima s problemom hrane i pomogla je lokalnim malim poljoprivrednicima koji su se suočili s izazovima tijekom pandemije da prodaju svoje proizvode tradicionalnim kanalima.

Kroz partnerstva s lokalnim farmama i veleprodajnim distribucijskim partnerima, program je uložio više od 3,4 milijuna dolara u lokalne poljoprivrednike kako bi održali svoje poslovanje i spriječili otpad od usjeva.

Od 2020. više od 50 malih trgovaca opskrbljuje i prodaje hranu Healthy Corners. Trgovine su u mogućnosti kupovati zdrave namirnice i grickalice po veleprodajnim cijenama iu manjim količinama te ih prodavati po cijenama ispod tržišnih.DC Central Kitchen procjenjuje da je Healthy Corners u prosjeku prodao između 350.000 i 370.000 jedinica hrane godišnje od 2020.

Dodatni poticaj prodaji došao je nakon partnerstva s DC Health i federalnim programima prehrane koji su mnogim trgovcima omogućili prihvaćanje SNAP i WIC beneficija od stanovnika DC-a u programima pomoći u prehrani.

Osim zdravih kutaka, programi DC Central Kitchena uključuju obroke za neprofitne organizacije, mlade i programe skloništa, jelovnike od farme do škole u školama DC-a i kulinarsku obuku.

DC Central Kitchen distribuirao je približno 3,6 milijuna obroka u svojoj posljednjoj fiskalnoj godini, opslužujući 360 lokacija diljem regije. Ima tisuće donatora i financijskih podupiratelja.

Neprofitna organizacija se seli u novi, mnogo veći operativni centar od 36.000 četvornih stopa s učionicama, kuhinjama i uredima u Buzzard Pointu na jugozapadnoj obali D.C.-a.

Lajkajte WTOP na Facebooku i pratite WTOP na Twitteru Cvrkut i Instagram kako bi se uključili u razgovor o ovom članku i drugima.

Primajte udarne vijesti i dnevne naslove u svoju pristiglu poštu pretplatom ovdje.

© 2023 WTOP. Sva prava pridržana. Ova web stranica nije namijenjena korisnicima koji se nalaze unutar Europskog gospodarskog prostora.

Source link

Leave a Comment