DCG-ova Crypto Exchange Luno ukida 35% radnih mjesta usred oštre zime kriptovaluta


25. siječnja (Reuters) – Luno, u vlasništvu Digital Currency Group, rekao je u srijedu da će otpustiti 35% svoje ukupne radne snage, posljednje u nizu tvrtki u sektoru digitalne imovine koje smanjuju broj zaposlenih kako bi se uhvatile u koštac s padom kriptovalute tržište.

“2022. bila je nevjerojatno teška godina za širu tehnološku industriju, posebice tržište kriptovaluta”, rekao je Luno u izjavi, dodajući da je pad utjecao na njegov rast i prihode.

Više od 1 trilijuna dolara vrijednosti izbrisano je iz kripto sektora prošle godine, jer su rastuće kamatne stope pogoršale strahove od usporavanja gospodarstva. Pad je doveo do bankrota visokog profila za ključne igrače u industriji kao što su kripto hedge fond Three Arrows Capital i Celsius Network.

Međutim, najveći udarac došao je nakon što je velika burza FTX podnijela zahtjev za zaštitu od stečaja u studenom. Njegov brzi pad potaknuo je strogu globalnu regulatornu kontrolu načina na koji kripto tvrtke posjeduju novac i provode poslovne operacije.

CNBC, koji je prvi izvijestio o smanjenju radnih mjesta u Lunu, rekao je da će smanjenje utjecati na više od 330 zaposlenika od oko 960.

Prošli tjedan, jedinica za posuđivanje kriptovalutne tvrtke Genesis podnijela je zahtjev za zaštitu od bankrota u SAD-u, dugujući vjerovnicima najmanje 3,4 milijarde dolara nakon što je izbačena zbog krize na kripto tržištu.

Izvještava Manya Saini iz Bengalurua; Montaža Chingini Ganguly i Anil D’Silva

Naši standardi: Načela povjerenja Thomson Reutersa.Source link

Leave a Comment