Dugo uspavani Ethereum Whale iznenada dobiva 49K Ethereuma – Evo kako bi povećano sudjelovanje u konstantnosti moglo povećati cijenu Ethereuma


Dugogodišnji uspavani kit etera koji je sudjelovao u početnoj ponudi novčića (ICO) možda je na rubu stjecanja nevjerojatnih 32.015 ETH tokena, prema on-chain analitici usmjerenom na Twitter račun lookonchain.

Sudionik ICO-a uložio je 48,992 ETH još u listopadu, okončavši šest godina mirovanja u to vrijeme. Prema @lookonchain, kitovi su premjestili 32 015 ETH tokena na novu adresu ranije ovog tjedna, gdje vjeruju da bi kitovi mogli sudjelovati.

Ethereum ICO kit primio je 120 000 ETH tokena pri rođenju Ethereum mainneta 2015. putem tri odvojena novčanika. Ako ulože dodatnih 32.015 tokena, to znači da će kitovi skupiti 67,5% od 120.000 tokena koje su dobili u Ethereum ICO.

Više pomaka u ETH prema stakingu

Prethodno spomenuti (potencijalni) pomak prema većem udjelu ETH holdinga odražava promjenu na ETH tržištu. Pričvršćivanje ETH-a postalo je moguće prvi put na beacon lancu krajem 2020.

No do sada je većina vlasnika ETH-a odustala od svojih tokena, unatoč atraktivnim povratima koji su trenutno oko 7-8% za ugovorne operatere i 4-5% za sudionike skupa.

To je zato što se ETH tokeni trenutno ne mogu povući. Prema Ethereumu, nedostatak fleksibilnosti u ograničenim isplatama ETH-a bio je zaštita integriteta mreže dok je prelazila s proof-of-work na proof-of-stake.

Ali taj je prijelaz sada završen (“spajanje” se dogodilo prošlog rujna). A programeri Ethereuma rade na sljedećem velikom ažuriranju blockchain ekosustava, takozvanom “Shanghai” hard forku koji bi se trenutno trebao održati prije kraja ožujka.

Nadolazeća nadogradnja omogućit će povlačenje naslaganog ETH-a po prvi put. Iako povlačenja neće biti trenutačna, čini se da pomak prema većoj fleksibilnosti povlačenja privlači više vlasnika ETH-a na ulaganje.

Od rujna 2022., kada je došlo do spajanja, broj ETH vezan za oko 2,7 milijuna ETH povećao se na 16,2 milijuna, što znači da je oko 13,5% ponude ETH trenutno zaključano. To je još uvijek daleko od sudjelovanja u Ethereumovu konkurentskom blockchainu Cardano, koji ima stopu sudjelovanja veću od 70%, zahvaljujući fleksibilnim povlačenjima. No čini se da trend ide prema povećanom sudjelovanju u klađenju.

Koliko visoko sudjelovanje u stakingu može povećati cijenu ETH-a

Ulog je sam po sebi pozitivna stvar za cijenu ETH – zašto posjedovati kriptovalutu koja uopće ne nudi povrat kada možete posjedovati kriptovalutu koja pruža predvidljiv povrat, mnogi bi se investitori u kriptovalute mogli zapitati.

No do sada je nedostatak fleksibilnosti u povlačenju obeshrabrio ulagače kojima je likvidnost važnija od stalnog povrata. Sada ETH investitori mogu dobiti (približiti) oboje. Uz sve veće sudjelovanje ETH-a, to bi trebalo potaknuti ETH iz nekoliko razloga.

Prije svega, potiče HODLing, uz jamstvo da će HODLeri dobiti povrat od najmanje 5-8% (ovisno o tome jesu li operater čvora ili sudionik u staking poolu) na svoj ETH, bez obzira na tržišne uvjete.

Pod pretpostavkom da većina onih koje privlači staking zbog njegove nove fleksibilnosti na kraju HODLingu svoje ETH tokene, to također smanjuje općenito dostupnu ponudu ETH tokena. Kupci Ethera u biti će licitirati iz manje grupe prodavača koji su voljni kupiti.

Mnogi analitičari vjeruju da bi prelazak na povećano sudjelovanje u ulozima mogao biti glavni pokretač rasta cijena ETH-a dugoročno. Kako kriptovalute sazrijevaju kao klasa imovine, a volatilnost cijena teži onome što je normalno na tradicionalnim financijskim tržištima, mnogi očekuju da će velike financijske institucije biti sve više privučene ulaganju ETH-a, a neki ETH nazivaju ulogom u kripto svijetu.

Očekuje se da će drugi čimbenici dugoročne aprecijacije ETH-a biti čimbenici kao što su kontinuirani napori blockchaina da se nadogradi (raspršivanje bi Ethereum moglo učiniti skalabilnijim kasnije ove godine) i njegovo kontinuirano usvajanje u mainstreamu (adrese ne-nulte bilance uskoro bi trebale doseći 100 milijuna) .. I činjenica da je sada postao deflacijska imovina.

Ethereum alternative

Ako uz ETH tražite druge kripto projekte visokog potencijala, pregledali smo 15 najboljih kriptovaluta 2023., prema analizi Kripto vijesti Grupa za razgovore o industriji.

Popis se ažurira tjedno novim altcoinima i ICO projektima.

Odricanje od odgovornosti: odjeljak Industry Talk pruža uvide igrača u kripto industriji i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Source link

Leave a Comment