Dva zastupnika okruga Ulster pozivaju državu da financira besplatne školske obroke – Daily Freeman


KINGSTON NEW YORK – Zastupnici okruga Ulster iz raznih stranaka obnovili su svoje pozive državnim političarima da daju prednost besplatnim školskim obrocima.

U izjavi objavljenoj u ponedjeljak, zakonodavci okruga Ulster Megan Sperry, R-Refton i Gina Hansut, R-Highland, obnovili su svoje molbe državnim zastupnicima da donesu zakon o besplatnom školskom obroku.

U njihovoj izjavi stoji da su njih dvoje susponzori okružne rezolucije pod nazivom “Poticanje na guvernera New Yorka i zakonodavstvo države New York da usvoje zakone kako bi se osiguralo da svi dobiju besplatne obroke za učenike od K-12 razreda.” Zakonodavno tijelo pokrajine Ulster u listopadu je jednoglasno podržalo ovu odluku.

“Za mnoge učenike u New Yorku njihov je školski ručak jedini hranjivi obrok koji dobivaju svaki dan”, rekao je Sperry. “Istek saveznog programa na početku ove školske godine uklonio je vitalni izvor prehrane za mnoge učenike u našim zajednicama.”

“Školski ručak ključan je za zdravlje i dobrobit učenika i može osigurati da učenici dobiju potrebnu prehranu kako bi bili produktivni učenici tijekom školskog dana”, dodao je Sperry. “Budući da država pokriva troškove ove očajničke potrebe, obnova ovog programa u cijeloj državi omogućit će studentima da napreduju i olakšati financijski teret radničkim obiteljima. Ohrabren sam vidjeti kako državni zakonodavci guraju da se to uključi u proračun.”

Program besplatnog školskog ručka koji je izvorno pokrenula savezna vlada kao odgovor na pandemiju COVID-19 završio je u kolovozu.

“Tijekom ovog programa više od 800.000 njujorških učenika hranilo se u 2.000 škola diljem države”, stoji u priopćenju. “Od saveznog isteka, mnoge su države, uključujući Kaliforniju i Maine, ovu politiku učinile trajnom, dok su druge, uključujući Massachusetts, Nevadu i Vermont, usvojile zakone za pokrivanje troškova svih studentskih obroka za školsku godinu 2022.-2023..”

Hansut je rekla da je vidjela učinke programa Free School List.

“Kao pedagog, iz prve sam ruke vidio utjecaj saveznog programa na učenike i njihove obitelji”, rekao je Hansot. “Budući da će država snositi troškove školske prehrane, to će preuzeti teret koji naši školski okruzi neće moći sami osigurati.”

Sperry je rekao da izgladnjivanje djece može dovesti do mnogih štetnih ishoda.

Kako se navodi u rezoluciji, dječja glad povezana je s povećanim rizikom od anemije, smanjenim unosom hranjivih tvari, smanjenim kognitivnim razvojem, agresivnošću, anksioznošću, hospitalizacijom, lošim općim zdravljem, astmom, problemima u ponašanju, depresijom, suicidalnim idejama te lošim općim i oralnim zdravlje, Među mnogim drugim čimbenicima, rekao je Sperry.

Državni trošak u New Yorku procjenjuje se na 0,09% ukupnog proračuna, stoji u priopćenju.

Ranije ovog mjeseca, dva zakonodavca okruga Ulster bila su među onima koji su se zalagali za stvaranje programa besplatnih obroka u školama u New Yorku.

Državna senatorica Michelle Hinchey, D-Saugerties, i zastupnica Sarhana Shrestha, D-Esopus, dio su skupine demokrata koji su pozvali guvernerku Kathy Hochul, također demokratkinju, da financira program besplatnog ručka.

Hinchey, koji predstavlja senatski okrug 41, sponzorirao je prijedlog zakona u Senatu pod nazivom “Zdravi školski obroci za sve”.

“Djeca ne mogu učiti i izrasti u zdrave osobe ako su gladna, a naša je dužnost osigurati da do zadnjeg zvona u školi imaju barem dva hranjiva obroka kako bi podržali svoje zdravlje, učenje i razvoj.” Mi bore se za to da zdravi obroci za sve postanu državni prioritet kako bi svaki njujorški učenik, bez obzira gdje živi ili platežnu sposobnost njegove obitelji, imao zajamčen besplatan doručak i ručak u školi.”Source link

Leave a Comment