Ethereum [ETH] Mjerilo vidi korekciju: nade za uzlazni trend rastu


  • S&P 500 pokazao je korekciju cijene dok je Ethereum nastavio svoj trend rasta.
  • Ponuda za profit je preko 67% u vrijeme tiska, što je najviša vrijednost za Ethereum u četiri mjeseca.

Cijena Ethereuma [ETH] Proteklih dana značajno je porastao, što ukazuje na uzlazni trend. Stoga nedavna aktivnost S&P 500 i njegova korelacija s kriptovalutama mogu dati neke naznake za to.


Pročitajte Ethereum [ETH] Prognoza cijena 2023-24


Cijene Ethereuma i dionice idu u suprotnim smjerovima

Nedavne informacije pokazuju da je cijena Ethereuma u trendu u odnosu na S&P 500. Per Santiment podaciU vrijeme pisanja, cijena S&P 500 indeksa je doživjela korekciju nakon svoje prethodne uzlazne putanje.

Kada S&P 500 (zamjena za dionice) i kriptovalute ne pokažu međusobnu vezu, kaže se da je počelo tržište bikova.

Kretanje cijene Ethereuma (ETH).

Izvor: Santiment

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) mjeri zajedničku tržišnu izvedbu 500 najvećih javnih kompanija u Sjedinjenim Državama. Komponente indeksa odabire Standard & Poor’s, odjel S&P Globala, i široko predstavljaju američko tržište dionica.

Omjer ponude i dobiti dosegao je najvišu razinu u četiri mjeseca

Uz kretanje burze, postotak ponude u dobiti glavni je znak uspona Ethereuma. Preko 67% postotka ponude bilo je profitabilno, o čemu svjedoče podaci Glassnodea.

Grafikon je također pokazao da je trenutna razina ponude dobiti na najvišoj razini u četiri mjeseca. Važnost ove statistike u procjeni prednosti Ethereuma je da što je veći omjer ponude i dobiti, to je veća vjerojatnost porasta.

Opskrba Ethereumom (ETH)

Izvor: Glassnode

MVRV pokazuje nizak gubitak

Kada se uključi omjer 365-dnevne tržišne vrijednosti i realizirane vrijednosti (MVRV), stanje tržišnog rasta postaje još jače. MVRV je bio oko 6,3% u vrijeme pisanja. Trenutna razina MVRV ukazuje na pad vrijednosti Ethereuma od 6%.

Unatoč gubitku, produženje za nadoknadu prethodnog gubitka ukazuje na tržište bikova. Međutim, to će biti potpuni rezultat kada udjele u razdoblju od 365 dana pretvorite u dobit.

Ethereum (ETH) MVRV

Izvor: Santiment


Je li vaš novčanik zelen? Provjerite naš Ethereum kalkulator dobiti


Ethereum ostaje u zoni prekupljenosti

Dnevni vremenski okvir cijene Ethereuma pokazao je da se trgovalo blizu 1550 USD u trenutku pisanja ovog teksta. Trenutačno područje cijena predstavlja dobitak od približno 30% u vrijeme objave, kako je izračunato pomoću alata za raspon cijena.

Štoviše, očitanja indeksa relativne snage Ethereuma (RSI) pokazala su da je cijena bila relativno stabilna na području prekupljenosti.

Cijena Ethereuma (ETH)

Izvor: TradingView

Source link

Leave a Comment