Ethereum i Cardano bilježe najvišu razinu aktivnosti programera u 2022.: DappRadar


Ethereum i Cardano već dugo nisu u sukobu. Razvojna aktivnost dviju blockchain mreža bila je suprotstavljena čak i prije nego što je prva prešla na Proof-of-Stake (PoS). Nepotrebno je reći da su Ethereum i Cardano nastavili postajati blockchaini s najaktivnijim programerima u 2022., s prosjekom od 223 i 151 programera po danu tijekom godine.

Prema najnovijem izvješću DappRadara, Ethereum je doživio najmanji pad od 9,37% u aktivnim programerima i uspio je zadržati svoju dominaciju. Broj programera za Cardano pao je za 26,47% u odnosu na prethodnu godinu.

  • Aktivnost programera ukazuje na zdravlje i rast blockchaina. Kako je objasnio DappRadar, metrika daje uvid u razinu interesa i angažmana programera, što je ključno za “razvoj novih značajki, povećanu sigurnost, mrežne učinke, inovacije, a time i usvajanje”.
  • Osim etabliranih igrača, tri modularne serije, Polkadot, Kusama i Cosmos, upotpunile su prvih pet.
  • Aktivnost programera u Polkadotu i Kusami porasla je za 16,06% odnosno 12,80%, privlačeći u prosjeku 129 aktivnih programera dnevno. S druge strane, Cosmos je imao prosjek od 117 programera dnevno.
  • U međuvremenu, Solana i Internet Computer (ICP) zabilježili su najveći porast aktivnih programera u 2022. Od prethodne godine, dva blockchaina porasla su za 1320%, odnosno 1050%.
  • Izvješće također navodi da Solana izgleda obećavajuće unatoč tome što je najviše pogođena padom izazvanim FTX-om.
  • Prosječan broj dnevno aktivnih programera na blockchainu zabilježio je pad od 31,4% u posljednjih 30 dana i nastavlja privlačiti prosječno 69 dnevno aktivnih programera.
Posebna emisija (sponzorirano)

Binance besplatnih 100 USD (ekskluzivno): koristite ovu vezu da se prijavite i dobijete 100 USD besplatnih i 10% popusta na Binance Futures prvi mjesec (reformatori).

Posebna ponuda PrimeXBT: Koristite ovu poveznicu za registraciju i unesite kod POTATO50 kako biste primili do 7000 USD na svoje depozite.Source link

Leave a Comment