Ethereum najavio Vitalik Buterin na Bitcointalku


Prvi pohodi Vitalika Buterina na Bitcoin zajednicu datiraju iz 2011. Počeo je sudjelovati na forumu “Bitcointalk” koji je stvorio Satoshi Nakamoto. Zatim je suosnio Bitcoin Magazine i počeo pisati članke. Počeo je putovati kako bi razgovarao s BTC programerima diljem svijeta u nastojanju da izgradi novu, potencijalno superiornu iteraciju Bitcoin blockchaina.

Krajem 2013. Buterin je opisao ideju o još jednoj digitalnoj valuti u bijelom papiru i poslao ga nekolicini svojih prijatelja. Vizija je bila razviti blockchain s ugrađenim programskim jezikom i platformom za decentralizirane aplikacije, neku vrstu “androida svijeta kriptovaluta”.

Zatim je Ethereum službeno najavljen na Bitcointalku 23. siječnja 2014. Od tada je prošlo točno devet godina. Priča o blockchainu, od whitepapera do DAO napada, do hard forkova, problema s skalabilnošću i najnovijih spajanja, nije bila ništa neobično.

“Dobro došli u novi početak”

Buterin je otkrio da su glavni programeri s njegove strane Gavin Wood, Charles Hoskinson i Jeffrey Welk, dok su Anthony Di Iorio, Mihai Alessi, Joseph Lubin i Stephane Tual navedeni kao ključni ne-programeri. Obratite pažnju na Buterinov komentar pod naslovom “Dobrodošli u novi početak,

“Ethereum je modularan, stabilan, Turingov kompletan ugovorni skriptni sustav u braku s blockchainom i razvijen s filozofijom jednostavnosti, univerzalne dostupnosti i univerzalnosti. Naš cilj je pružiti platformu za decentralizirane aplikacije – Android za svijet kriptovaluta, gdje svi napori mogu dijeliti zajednički skup API-ja. , nepouzdane interakcije i bez kompromisa.”

Dok je objašnjavao svoju ideju, Buterin je pozvao zajednicu da se pridruži novom ekosustavu kao volonteri, programeri, investitori i evangelizatori. Fokus je bio na omogućavanju “vrlo različite paradigme za Internet i odnose koje on pruža.”

Izazovite ideju o “maksimalnoj dominaciji Bitcoina”

Iste godine, Buterin je doveo u pitanje maksimalizam dominacije bitcoina, školu mišljenja koja je još uvijek relevantna za ekosustav kriptovaluta. Njegova teza u biti odvaja ljude koji jednostavno žele poboljšati Bitcoin od onih koji bi se mogli nazvati “ekstremistima Bitcoin dominacije”, koji su često kategorizirani kao agresivni, neprijateljski nastrojeni i otrovni.

Ovo je bio prvi put da je doveo u pitanje ideologiju. Od tada je sam Ethereum postao najkonzistentnija i najozloglašenija meta kritika od strane ponosnog “Bitcoin Maximalist”. Unatoč razlikama u kulturi i modusu operandi, Ethereum još uvijek uspijeva održati svoje mjesto druge najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji, nakon gotovo desetljeća postojanja, čak i dok najistaknutiji altcoini nestaju.

Posebna emisija (sponzorirano)

Binance besplatnih 100 USD (ekskluzivno): koristite ovu vezu da se prijavite i dobijete 100 USD besplatnih i 10% popusta na Binance Futures prvi mjesec (reformatori).

Posebna ponuda PrimeXBT: Koristite ovu poveznicu za registraciju i unesite kod POTATO50 kako biste primili do 7000 USD na svoje depozite.Source link

Leave a Comment