Ethereum vrijedan 4,6 milijardi dolara gori od EIP-1559


DeFi Decryption je bilten e-pošte Decrypt tvrtke Decrypt. (Umjetnost: Grant Kempster)

Tijekom prošlog tjedna Ethereum se zagrijao više nego ikad.

Kao dio EIP-a (Ethereum Improvement Proposal) 1559, koji je pokrenut u kolovozu 2021., protokol je spaljivao ETH (Cryptographic Language for Destruction) eksponencijalnom brzinom.

Prema EIP-1559, dio svih Ethereum transakcija se uništava: dio svake NFT trgovine, strategije povrata, pa čak i jednostavni prijenosi tokena. Sve je zapaljeno.

Od implementacije EIP-1559, ukupno 2,8 milijuna ETH ili približno 4,6 USD uklonjeno je iz optjecaja. milijarda po današnjim cijenama.

Samo u proteklih sedam dana, protokol Ethereum uništio je preko 16,364 ETH po procijenjenoj stopi od 1,62 ETH po minuti, prema Ultrasound Money.

Ovaj mehanizam spaljivanja također znači da se više ETH-a uništava nego što se ispušta rudarima. Rast ponude sada je pao na -1,06% g/g od EIP 1559. Zbog toga je Ethereum sniženiji od Bitcoina, koji je proglašen imovinom zvuk Novac (otuda uporaba ultrazvučnog mema novca od strane čelnika ETH-a).

Grafikon u nastavku pokazuje kako se opskrba mrežnim tokenom promijenila kroz različite kontrolne točke i nadogradnje. Isprekidani dio označava da se očekuje nastavak deflacijskog trenda u sljedeće dvije godine.

ETH projekcije se nude putem ultrazvuka.novac.

Jedini pravi razlog zbog kojeg se ova projekcija nije ostvarila je ako usvajanje i korištenje ETH-a opada. Zapamtite: sa svakom transakcijom na mreži, ETH se spaljuje.

Na taj način možemo upotrijebiti ovu stopu izgaranja kao još jedan način mjerenja mrežnog usvajanja.

Dakle, koje kategorije korištenja (kako ih definira Ultrasound Money) potiču usvajanje Ethereuma? Tijekom prošlog tjedna, jest NFT I DeFi Aktivnost potiče plamen Ethereuma.

Ove dvije klase odgovorne su za uništavanje gotovo 8.000 ETH ovog tjedna, a tržišni lideri u svakoj klasi – OpenSea (~1.298 ETH) i Uniswap V3 (~876 ETH) – glavni su pokretači toga.

Ova metrika također nam daje bolji uvid u bitku za stabilcoin između USDT-a i USDC-a. Svi znamo da je prva tržišna kapitalizacija još uvijek miljama ispred posljednje, ali ponuda Tethera također je odgovorna za spaljivanje više od tri puta veće količine Ethereuma.

USDT transferi spalili su gotovo 705 ETH ovaj tjedan, dok su USDC transferi spalili samo 228 ETH. Drugim riječima, USDT je ​​i dalje vodeći u korištenju u smislu usvajanja stablecoina na Ethereumu.

Uz aktivnost mreže u punom zamahu, Ethereum zajednica nastavit će gledati kako gori.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment