Evo ekskluzivnog pogleda na NFT cijene, komunalije i više od Porschea


NFT-ovi omogućuju štedljivim ljubiteljima vrhunskih robnih marki da se dočepaju onoga što je nekoć bilo nedostupno — luksuznih predmeta po pristupačnim cijenama. Čini se kao oksimoron, ali nekolicina inovativnih tvrtki pronašla je načine da luksuzne predmete učini dostupnijima zahvaljujući Web3. Konkretno, vodeće modne marke poput Balenciage, Prade i Guccija nude digitalne kolekcionarske predmete po djeliću cijene dizajnerskih predmeta iz stvarnog svijeta, omogućujući novom valu obožavatelja da se povežu (i skupljaju).

Ali luksuzni svijet Web3 proteže se daleko izvan digitalne piste.

U studenom 2022. proizvođač automobila Porsche najavio je svoju prvu službenu seriju NFT-ova. Sada, u materijalima koji se dijele isključivo s NFT Nowom, Porscheov tim prenio je sve što trebate znati o projektu — cijenu, komunalne usluge, povijest kovnice novca, popratna ispuštanja iz zraka i još mnogo toga.

Vežite sigurnosni pojas

Svaki od 7500 NFT-ova u Porsche Collection imat će vrhunsku cijenu od 0,911 ETH i bit će dostupan u četiri vala. korist? Odabrani pojedinci mogu početi sudjelovati u događaju 23. siječnja u 9:10 ujutro UTC -5. Javno kovanje kovanica uslijedit će u 16:00 UTC-5.

Evo što vam je potrebno da biste ispunjavali uvjete za svaki val:

  • Val 01Nosite Porsche POAP, NFT partnera, i registrirajte se na Porscheovoj NFT web stranici.
  • Val 02: Dobijte NFT partnera i registrirajte se na Porscheovoj NFT web stranici.
  • Val 03: Imajte Porsche POAP karticu i registrirajte se na Porscheovoj NFT web stranici.
  • Val 04: Budite registrirani na Porsche NFT stranici.
Porsche NFT omogućuje izbornik grafikona

Iako Porsche kaže da ima planove za buduće vratolomije, napominje da će, ako iskujete digitalnu seriju iz ovog prvog projekta, postati dio onoga što Porsche naziva svojim “krugom pionira”.

Kao Pionir, imat ćete priliku sukreirati Porscheovu Web3 budućnost, dobiti pristup robi ograničenog izdanja, pristupiti jedinstvenim temama umjetnika i partnera, pridružiti se Discordu zatvorenom za avatar te prisustvovati virtualnim i osobnim događajima. Nadalje, Porsche spominje da će postojati ekskluzivni airdrops za Pioneere.

Odaberite svoj let

Jedan od najzanimljivijih aspekata projekta je da će vlasnici imati priliku sudjelovati u stvaranju konačnog izgleda i dojma svog NFT dizajna.

Svaki Porsche NFT počinje kao prazno platno – bijeli Porsche 911 Carrera s prilagođenom registarskom pločicom. Tijekom nekoliko mjeseci, vlasnici automobila moći će prilagoditi NFT svojoj osobnosti birajući između tri moguća “načina”: Performanse, Heritage ili Lifestyle.

Što se tiče mogućnosti prilagodbe, postoji više od 150 000 mogućih kombinacija dizajna s varijantama koje pokrivaju različite pozadine, boje i povezane elemente dizajna. Tvrtka napominje da će na ovom području raditi i nasumični operativci.

Tim napominje da je projekt strukturiran na ovaj način kako bi sudionicima omogućio da se bliže povežu s brendom i svojim NFT-om.

Lars Kramer, direktor inovacija i metoda, ističe u tiskovnim materijalima podijeljenim isključivo s NFT Now. “Vlasnicima ostavljamo određenu dozu slobode kako bi mogli dopustiti da njihov stil i raspoloženje pretoče u percepciju”, dodao je.

Personalizirajte Porsche NFT lifestyle stazu

Za ovaj projekt Porsche se udružio s hamburškim dizajnerom i 3D umjetnikom Patrickom Vogelom. Vogel će kreirati različite elemente dizajna za NFT-ove i raditi s korisničkim unosom iz početne prodaje kako bi postavio svaki NFT kao privatno 3D sredstvo u Unreal Engine 5.

Iako bi nekim umjetnicima možda bilo neugodno odreći se tolike kontrole suradnjom, Vogel to prihvaća.

“Web3 je uvijek o onome što slijedi”, objasnio je. “Uvijek imate na umu to zajedničko stvaranje. To je drugačije od uobičajenog stvaranja u Web2. Volim raditi s kreativnim stvarima. Volim raditi stvarno neobičnu umjetnost. Šareno i zabavno. A ako vas Porsche nazove i kaže, ‘Hej, može radiš ovo?'” Kaže ona, naravno.

Projektu također pridonose belgijski vizualni umjetnik Vexx, odgovoran za ručno crtani Porsche Vision Gran Turismo, i digitalni umjetnik Chris Labrooy. Labroy je stvorio fizičku instalaciju “Dream Big” u Art Basel Miami.

Vexx farba haubu Porschea u bijelo
Vexx slika haubu Porschea 911 u The Gateway: A Web3 Metropolis

Izgradnja potpuno digitalnog okruženja

NFT kolekcija samo je prva faza Porscheovog puta do Web3. Tvrtka je izrazila želju da svoje iskustvo kupnje luksuznih vozila s vremenom prenese na Web3. Osim toga, razmišljaju o daljnjem osiguranju svog opskrbnog lanca kroz blockchain tehnologiju.

Neki od tih planova su još uvijek u tijeku, ali Porsche ističe da je to planirano.

„Gledamo [these releases] Deniz Keskin, direktor upravljanja markama i partnerstva u Porscheu, objasnio je govoreći na Nft Now: The Gateway: A Web3 Metropolis. “Ovo što sada vidite je kao prva sezona. Vidjet ćemo što ćemo naučiti iz ovoga.” [first collection] I kako ćemo pisati priču u budućnosti. Ne očekujte da će druga sezona biti baš ovakva. Stvarno želimo [evolve] zajedno sa zajednicom.”

Porsche NFT Heritage Path
ostavština
Porsche NFT Lifestyle staza
način života
Porsche NFT staza performansi
izvođenje

Krämer je ponovio Keskinove osjećaje, rekavši da je glavni fokus projekta na kraju sukreacija s njihovom zajednicom.

“Srž projekta je zajednica”, rekao je Kramer tijekom sesije. Želimo komunicirati sa [the community] I imaju zajedničku kreaciju. To je bit. Radujem se što ću u budućnosti održati prvu zajedničku sesiju o inovacijama sa dionicima. Možemo testirati umjetničke dizajne u budućnosti i spojiti vas s umjetnicima i cijelim našim timom.”

Napomena urednika: Ovaj je članak ažuriran kako bi se pojasnile prednosti vlasnika.Source link

Leave a Comment