Evo što australski rukovoditelji misle o kriptovaluti


  • Nakon nedavnih komentara pomoćnika blagajnika, australski izvršni direktori kripto kompanija upozorili su da se sva digitalna imovina ne definira kao financijska roba.
  • Nacionalna australska banka (NAB) će stvoriti stablecoin, prema informacijama koje je nedavno dao Australian Financial Review jedan visoki dužnosnik.

Izvršni direktori australske kriptovalute upozorili su na klasificiranje sve digitalne imovine kao financijske robe nakon nedavnih primjedbi pomoćnika blagajnika o tom pitanju.

Stephen Jones, pomoćnik blagajnika i ministar financijskih usluga, raspravljao je o regulatornom okviru za kriptovalute u zemlji U intervjuu za Sydney Morning Herald (SMH) 22. siječnja.

Prema izvršnom direktoru kripto razmjene, on je priznao da je vlada na dobrom putu sa svojim ovogodišnjim naporima za “mapiranje tokena” kako bi odlučila koju kripto imovinu treba regulirati.

Rekao je da će proces savjetovanja s industrijom “uskoro započeti”. Međutim, Jones je tvrdio da “nije bio u iskušenju” stvoriti potpuno novi skup pravila za ono što je, po njegovom mišljenju, prvenstveno financijski proizvod.

Razvoj kriptovalute u Australiji

Prema SMH-u, čini se da Australska komisija za vrijednosne papire i investicije (ASIC) i Commonwealth Bank, jedna od četiri velike banke u Australiji, podržavaju regulaciju kriptovaluta kao financijskih proizvoda. Jones je rekao,

“Ne želim prejudicirati ishod procesa konzultacija u koji ćemo krenuti. Ali krećem od stava da ako izgleda kao patka, hoda kao patka, izgleda kao patka, onda ga treba tretirati poput patke Ostali novčići ili drugi žetoni koriste se prvenstveno kao pohrana vrijednosti za ulaganja i špekulacije. [There is a] Dobar argument da ih treba tretirati kao financijski proizvod.”

U međuvremenu, sudionici na tržištu kriptovaluta upozorili su na općeniti pristup kriptoimovini. Michael Bacina, partner u Piper Aldermanu i odvjetnik za digitalnu imovinu blockchaina, izdao je upozorenje: „Širok pristup klasificiranju tehnologije kao financijskog proizvoda bez jasnog i upotrebljivog puta do licenciranja i usklađenosti vjerojatno će poslati više kripto poslovanja u inozemstvo i stvoriti veći rizik .”

Nedavno je viši izvršni direktor Australian Financial Review otkrio da će Nacionalna australska banka (NAB) razviti stablecoin, čime će postati druga velika financijska institucija u zemlji koja je to učinila (AFR). Kasnije ove godine, AUDN će debitirati na Ethereum i Algorand blockchainovima.

Nakon što je rivalska banka Australije i Novog Zelanda (ANZ) prošle godine izdala vlastiti stablecoin pod oznakom A$DC, NAB će biti druga od četiri velike australske banke koja će to učiniti.

Prema Holgeru Ariansu, izvršnom direktoru pružatelja usluga kriptovaluta Banxa, pretjerana regulacija mogla bi “ozbiljno naštetiti” poziciji Australije kao lidera u industriji kriptovaluta.

Regulatorni okvir još uvijek se čeka

Iako australske financijske vlasti još nisu službeno uspostavile svoj regulatorni okvir, FTX kriza u studenom dodala je hitnost australskim političarima i njihovim međunarodnim kolegama koji su uvidjeli potrebu za djelovanjem.

Prema Jonesu, kolaps FTX-a “stavlja neospornu” potrebu za regulacijom kriptovaluta. Australski investitor u kriptovalute i poduzetnik Fred Skipsta predvidio je potencijalne probleme za sektor u rujnu i upozorio da se ne forsira mapiranje tokena.

Nastavio je rekavši da se “mladi australski” kripto posao mora “uskladiti s drugim velikim tržištima i njihovim zakonodavstvom” budući da složenost dodjele tokena nije jasna.Source link

Leave a Comment