Francuska daje kripto tvrtkama više vremena za usklađivanje


Francuski zakonodavci zauzeli su opušteni pristup licenciranju kriptovaluta u zemlji, dajući operaterima više vremena za ispunjavanje novih standarda koji važe za cijelu Europu.

Zastupnici Narodne skupštine glasovali su amandman To je sinoć predložio centristički političar Daniel LaBaron, što bi omogućilo postojećim kripto tvrtkama da nastave s radom bez pune licence dok se ne provedu kripto propisi EU-a.

Francuska trenutno ima dvoslojni sustav za kripto tvrtke. Svi operateri moraju se registrirati kao pružatelji kripto imovine, ali ne moraju dobiti punu licencu, proces koji zahtijeva više razine otkrivanja podataka. Iako se oko 60 pružatelja registriralo kod regulatora Autorité des Marchés Financiers (AMF), niti jedan se nije odlučio za potpunu autorizaciju.

Međutim, amandman bi zahtijevao da svi novi sudionici na tržištu dobiju punu licencu ako se pokrene 2024. ili kasnije.

Usvajanjem amandmana zakonodavci su to odbili prethodni amandman Predložio ga je senator Hervey Morey u prosincu. Moreyjev prijedlog bi zahtijevao da ti igrači započnu proces stjecanja pune autorizacije ove godine.

Taj bi potez ubrzao usvajanje novih, viših standarda od strane francuske kriptovalute koje će nametnuti Tržišta kripto imovine (MiCA) Europske unije, vjerojatno do 2026. godine.

“Ovo je pragmatična odluka usmjerena na postizanje prave ravnoteže između procvata inovacija u Francuskoj i sigurnog okruženja za korisnike u kojem se to nužno mora odvijati,” rekao je Faustin Fleurier, predsjednik i glavni izvršni direktor francuske udruge kripto industrije Adan. Dešifrirati E-poštom. “To je također poruka sektoru o uzornoj prirodi i profesionalizmu koji se očekuju od igrača na putu usklađivanja s europskim propisima.”

LaBaron, koji je predložio najnoviji amandman, rekao je da je, iako je bankrot FTX-a naglasio potrebu za zaštitom ulagača, potrebno više vremena za provedbu strožih pravila.

šifriranje u Francuskoj

Usvajanje Labaronneovog amandmana označava kraj nekoliko tjedana intenzivnih rasprava između zakonodavaca i industrije kriptovaluta u Francuskoj, zemlji koja se do sada pozicionirala kao utočište za vlasnike poslovanja s kriptovalutama.

binance Izvršni direktor tvrtke Chanpeng “CZ” Zhao, čija je mjenjačnica kriptovaluta dobila zeleno svjetlo u Francuskoj u svibnju 2022. On je rekao Zemlja je “u vrlo jedinstvenoj poziciji da bude vodeća industrija u Europi.”

Kripto tvrtke kao što su Binance i Crypto.com sada će imati malo više prostora za disanje dok se MiCA ne provede.

Očekuje se da će paket propisa EU-a, koji ima za cilj standardizirati kripto pristupe u bloku od 27 država, djelovati. Idite glasati ove godine.

Ako se usvoji, trebat će još 18 mjeseci da se pravila provedu.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment