Gemini mjenjačnica kriptovaluta osigurava 10% radne snage


Tyler Winklevoss i Cameron Winklevoss (LR), osnivači mjenjačnice kriptovaluta Gemini, na pozornici Bitcoin konvencije 2021. u Miamiju, Florida.

Joe Riddle | Getty Images

Glasnogovornik mjenjačnice kriptovaluta Gemini rekao je da je broj njezinog osoblja smanjen za 10%.

Ovo je barem treća runda rezova u manje od godinu dana za Gemini, koju su suosnivali blizanci Cameron i Tyler Winklevoss i, za razliku od mnogih svojih kolega, podliježe njujorškim bankarskim propisima.

Gemini je imao 1000 zaposlenika u studenom 2022., prema podacima PitchBooka, što ukazuje da je oko 100 ljudi izgubilo svoje pozicije. TechCrunch je izvijestio da je Gemini prethodno smanjio broj zaposlenih za 7% u srpnju 2022., nakon što je smanjio 10% u prethodnom mjesecu.

Druge kripto tvrtke poput Crypto.com, CoinbaseKraken i Genesis otkazali su pozicije od 11. studenog, dana kada je Sam Bankman-Fried napravio kripto razmjenu FTX Prijavio bankrot. Početkom siječnja Coinbase je otpustio 20% svoje radne snage u drugom velikom krugu otpuštanja u nastojanju da sačuva gotovinu tijekom pada tržišta kriptovaluta.

“Nadali smo se da ćemo izbjeći daljnja rezanja nakon ovog ljeta, međutim, trajni negativni makroekonomski uvjeti i prijevare bez presedana koje su počinili loši akteri u našoj industriji nisu nam ostavili drugog izbora osim da revidiramo svoje izglede i dodatno smanjimo broj zaposlenih”, napisao je Cameron Winklevoss. U internoj poruci do koje je došao The Information.

Gemini je pretrpio bitku oko sredstava klijenata posljednjih tjedana. Burza se također suočava sa pravnom borbom s Komisijom za vrijednosne papire i burzu zbog neregistrirane ponude i prodaje vrijednosnih papira u vezi s partnerstvom s bankrotiranim Genesisom Barryja Silberta.

Gemini je bio upleten u oštri spor sa Silbertovim Genesis Tradingom, tvrtkom za kriptozajmove koja je ostvarila značajne povrate za Geminijeve klijente kroz Geminijev visokoprinosni kreditni proizvod, poznat kao Gemini Earn.

Odnos se pogoršao kada je FTX podnio zahtjev za bankrot. Genesis je potom zamrznuo posuđivanje i povrate nedugo nakon toga, zbog čega su klijenti Geminija izgubili oko 900 milijuna dolara. Niz neuspjeha također je natjerao producenta Geminija Earna da brzo slijedi taj primjer svojom privremenom suspenzijom.

U mjesecima otkako je proizvod Earn ukinut, Geminijevih 340.000 kupaca postalo je sve više frustrirano. Neki su se udružili u zajedničkoj tužbi protiv razmjene.

Genesis je 19. siječnja podnio zahtjev za zaštitu od stečaja. Polog navodi 50 najvećih neosiguranih vjerovnika, a Gemini je na vrhu liste sa 765,9 milijuna dolara – više od 300 milijuna dolara više od sljedećeg vjerovnika.

Cryptocurrency Genesis podnio je zahtjev za stečaj prema 11. poglavljuSource link

Leave a Comment