Glavni kripto trendovi koji će okretati glave u 2023


Do sada je tržište kriptovaluta imalo napornu godinu. U proteklih nekoliko mjeseci dogodilo se nekoliko događaja, uključujući prepolovljavanje velikih kriptovaluta i bankrot mjenjačnica kriptovaluta.

Bilo je nagađanja o budućnosti kriptovaluta u 2023. i o tome hoće li biti bikovska ili medvjeđa. Umjesto toga, istražimo moguće trendove za novu godinu, budući da je budućnost nemoguće predvidjeti.

Napokon je došlo do oživljavanja

Analitičari vjeruju da će se tržište kriptovaluta oporaviti 2023. Do kraja godine, većina medvjeđeg tržišta bit će iza nas; Međutim, cijelo tržište bikova, prema povijesti cijena Bitcoina, Neosigurano.

Neki vjeruju da će dno biti dosegnuto u prvom kvartalu 2023., s bitcoinom koji će pasti na 10.000 dolara ili niže. Ovi padovi cijena mogli bi uzrokovati pad većine altcoina za 60% do 80%.

Cijena Cardana bi mogla pasti na oko 10 centi. Ovo bi mogla biti prilika za one koji žele kupiti ili znak da je njegova reputacija ubojice Ethereuma gotova.

Pazite na prvu četvrtinu

Prema predviđanjima, Fed će prestati dizati kamatne stope u prvom kvartalu sljedeće godine. To bi moglo spriječiti daljnji pad tržišta kriptovaluta. BTC bi mogao pasti na oko 10.000 dolara ili niže. Očekuje se da će tržište dionica, koje je u visokoj korelaciji s kripto tržištem, pasti još 20-30% prije nego što dosegne dno.

Međutim, Bitcoin se još uvijek može suočiti s brzim padom ispod 10.000 dolara. Mnogi čimbenici mogu to uzrokovati, kao što su nestašice struje, zabrane rudarenja bitcoina i nedostatak likvidnosti. Čuvanje kripto sredstava u vlastitom kripto novčaniku bolje je nego njihovo pohranjivanje na centraliziranu burzu.

Kako tržište bude raslo, izraz “ne vaši ključevi, ne vaši novčići” postat će relevantniji.

Postoji velika vjerojatnost da će SEC razbiti još jedan veliki kripto projekt, tvrtku ili burzu 2023. To je zbog negativnih događaja tekuće godine i tekućih utjecaja FTX-a. Cijena Solane je pala, pa se projekti umjesto toga sele u Polygon.

Gensler dolazi: nova kripto tvrtka

U svakom slučaju, novi obračun čini se neizbježnim sve dok je Gary Gensler predsjednik. Genslerov mandat završava 2026., tako da ima dovoljno vremena. Ako nije izbačen iz SEC-a zbog bliskog susreta sa Samom Bankman-Friedom, to je druga priča.

Svaka kriptovaluta osim Bitcoina je meta. Budući da gotovo svaka kripto mjenjačnica i platforma osim bitcoina nudi i kriptovalute, one su također potencijalne mete. Suzbijanje bi moglo dovesti do novih padova kriptovalute u prvom kvartalu.

Potrebno je više propisa

U 2023. bit će puno kripto regulative. Vjerojatno će biti puno dobre regulative, ali nekoliko loših. Pravila šifriranja vjerojatno će se razlikovati od regije do regije, čak i ako postoje univerzalna pravila šifriranja. Međutim, kolaps FTX-a može na kraju dovesti do regulacije.

Malo ispravno, malo bezveze – to je dobro

Nedostatak regulatorne jasnoće učinio je regulatore opreznima u pogledu ulaganja u kriptovalute, posebno digitalne valute. Pravila u Sjedinjenim Državama, Europskoj uniji i drugdje mogu dovesti do priljeva, pridonoseći oporavku u prvom tromjesečju.

Decentralizacija kripto projekata bit će olakšana kripto propisima. Jedini način da se izbjegnu mnogi od ovih propisa je decentralizacija od vrha do dna, što je ono što bi kriptovaluta trebala biti.

Većina ljudi bi se složila da je regulacija općenito dobra, ali neke regulacije kriptovaluta mogu biti štetne. Najgora pravila su plaćanja, DeFi, privatnost i eventualno samoskrbništvo. Loši kripto propisi mogu usporiti usvajanje DeFi-ja. Budući da su Defi protokoli decentralizirani, nisu uključeni u većinu kriptografskih propisa.

Usvajanje kriptovalute će rasti

Doći će do povećanja broja vlasnika kriptovaluta u 2023. godini, a 4% svjetske populacije usvojilo je kriptovalute. Iako je rast bio eksponencijalan, mnogo je razloga zašto i dalje raste.

Facebook i Instagram, uključujući Bitcoin i Ethereum, trenutno testiraju razne kriptovalute pametnih ugovora. Starbucks je razvio program vjernosti Polygon izgrađen oko NFT-ova.

Štoviše, platforme društvenih medija za slobodu govora kao što su Telegram i Signal počele su integrirati mnoge značajke šifriranja u svoje platforme. Osim toga, Elon Musk je potvrdio da će Twitter također integrirati kriptografiju. Zajedno, ove tvrtke imaju milijarde korisnika, a bilo bi značajno kada bi čak i mali postotak njihovih korisnika prihvatio kripto.

Jednostavno. Za 2023. nema projekcija, ali postoje neki trendovi koje treba pratiti.

McClatchyjeva redakcija i uredništvo nisu bili uključeni u stvaranje ovog sadržaja.

Profilna fotografija Amira Bakiana

Hvala što ste pogledali moj sadržaj. Pokrivam niz tema od zabave do poslovanja. Nadam se da ovdje postoji nešto što vas zanima!

Source link

Leave a Comment