Glavni razlozi zašto je cijena Bitcoina izgubila otpor od 23 000 USD


Tržište kriptovaluta počelo je 2023. pozitivno i većina kriptovaluta sletjela je na visoko područje trgovanja. Međutim, sada se čini da se tržište preokrenulo jer je većina kovanica, uključujući Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Solana i druge velike altcoine, zabilježila gubitak. Cijena Bitcoina pala je za gotovo 1,5% u posljednja 24 sata, dok je glavni altcoin, Ethereum, izgubio razinu od 1600 USD.

U vrijeme tiska, Bitcoin se prodaje po 22.656 USD nakon pada od 1,2% u zadnja 24 sata. Ethereum je također izgubio 4,57% u jednom danu i sada se trguje po 1553 dolara.

Zašto cijena Bitcoina pada?

Posljednja tri tjedna siječnja bila su izuzetno dobra za kriptovalute. Međutim, kao glavna valuta sada, Bitcoin se postupno kreće prema dolje, što je vrlo neobično s obzirom na njegov učinak u proteklih nekoliko dana. To također ukazuje na to da ulagači postaju manje optimistični u pogledu kretanja cijene Bitcoina.

Opće je poznata činjenica da su Bitcoin i druge kriptovalute visoke kapitalizacije u visokoj korelaciji s tehnološkim dionicama. Dakle, to postaje jedan od razloga zašto Bitcoin i druge kriptovalute danas bilježe gubitak.

Drugo, tržište kriptovaluta moglo bi reagirati na nadolazeći BDP SAD-a za četvrto tromjesečje koji bi trebao biti objavljen u četvrtak.

Treće, tržišni stručnjaci ukazuju na hedge fondove koji ulaze u kratke pozicije. Zatim, volatilnost na tržištu kriptovaluta mogla bi biti posljedica prekida Microsoftovog oblaka koji je utjecao na raspoloženje ulagača. Konačno, trgovci koji predviđaju ublažavanje monetarne politike u nadolazećim danima možda su uzrokovali nestabilnost na tržištu kriptovaluta.

Međutim, očekuje se da će sastanak Federalnih rezervi sljedeći tjedan ovim kriptovalutama dati prijeko potreban poticaj u slučaju niže inflacije.Source link

Leave a Comment