Glumac i redatelj David Bianchi recenzira svoju Web3 seriju ‘RZR’


Dok Hollywood nastavlja postavljati crveni tepih sezone dodjele nagrada, još jedan crveni tepih održan je u ponedjeljak navečer za Web3 jer je glumac i redatelj David Bianchi pozvao slavne osobe i goste za javni stol čitajući o njegovoj nadolazećoj seriji, “RZR”.

“Apsolutno sam uvjeren da će u idućih tri do pet godina sve s čim imamo interakciju, od glazbe, filmova, intelektualnog vlasništva pa čak i informacijskih sustava, biti na neki način povezano s mehanizmom blockchaina”, kaže Bianchi.

Čitanje za stolom poseban je dio procesa razvoja filma i televizije, pružajući glumačkoj ekipi, ekipi i kreativnom timu priliku da čuju scenarij koji se čita naglas. Ta se čitanja obično odvijaju iza zatvorenih vrata na zvučnoj pozornici. Bianchi je rekao da je to nešto što želi promijeniti.

Pročitajte raspored RZR-a

Što je tu neobično [table read] rekao je Bianchi Dešifrirati u događaju. “U duhu decentralizacije, sve radimo otvoreno; vrlo sam siguran u materijale i vrlo sam siguran u sva svoja partnerstva.”

Radnja filma “RZR” odvija se u distopijskom Los Angelesu, punom neurotičnih implantata, hakerske kulture i kriminala na crnom tržištu. Bianchi glumi Grimma, ratnog veterana i inženjera koji povećava svoje tijelo za pristup webu pomoću neuralnih implantata, slično Netflixovom Cyberpunku: Edgerunners.

“Uvijek to zovem kao susret ‘Crnog ogledala’ s gospodinom Robotom,’ rekao je Bianchi, ‘s malo ‘Djece ljudi’ posutog preko toga.

Bianchi, čija prošlost uključuje Syfyev “Resident Alien” i USA Network “Queen of the South”, kaže da je nastanak “RZR-a” proizašao iz razgovora sa Sarah Buxton, COO Gala Films, u ljeto 2022. Produkcija Proces počeo je nedugo nakon toga, a Bianchi je napisao scenarij za seriju, okupio tim kreatora i iskovao dva RZR NFT pada.

Gala je izvorno lansiran 2019., a namijenjen je Web3 igricama i zabavi. Gala Film će producirati i baviti se distribucijom za RZR.

Sarah Buxton, Gala’s COO, rekla je u izjavi poslanoj na: Dešifrirati. “S ovim obilježavanjem našeg prvog projekta u okviru Gala Filmsa, otvaramo nove korake u tome kako publici možemo donijeti Web3 zabavu, a uzbuđeni smo i zbog naših budućih projekata.”

Snimanje za “RZR” počinje sljedeći mjesec, a premijera je zakazana za kraj ove godine. Noel Hubbell (“Don’t Worry Darling”, “Superstore”) radit će s Gala Filmom, a Claire Concey iz CAA (“Black Panther”, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”) bit će direktorica selekcije.

“RZR” ima za cilj biti čvrsto ukorijenjen u blockchain tehnologiji. Iako digitalna valuta nije ništa novo u kibernetičkom žanru – “Cyberpunk 2077” ili “Westworld”, na primjer – RZR stavlja digitalnu imovinu poput NFT-ova i kriptovaluta poput Ethereuma u prvi plan.

Nezamjenjivi tokeni ili NFT-ovi omogućuju kolekcionarima transparentno pružanje dokaza o vlasništvu nad digitalnom umjetnošću, glazbom, podacima, imovinom u igri, osobnim dosjeima i više. Proteklih nekoliko godina vidjeli smo kako filmske produkcije, glazbenici i drugi koriste NFT-ove ne samo za prikupljanje sredstava za svoje projekte, već i kao način izravne komunikacije s obožavateljima i daju im mogućnost posjedovanja dijela filma ili pristupa aspektima film. Proces snimanja, uključujući upoznavanje s redateljima, snimateljima i dizajnerima produkcije.

“Mislim da je mogućnost posjedovanja nepromjenjive tehnologije koja može stvoriti nestašicu, koja se ne može dirati, pokvariti ili uništiti, apsolutno temeljna za proces filma i zabave jer je intelektualno vlasništvo uvijek bilo problem”, rekao je, dodajući da blockchain mu je omogućio slobodu od potrebe za žurbom.

Bianchi kaže da je RZR u potpunosti financiran i da iako su RZR NFT-ovi prodani kako bi se izgradio angažman i zajednica oko projekta, projekt se nije temeljio na nadi da će se NFT-ovi ponuditi unaprijed.

“Većina drugih neovisnih direktora u svemiru prodaje NFT-ove na temelju spekulativnog projekta”, objašnjava. “Prodate hrpu NFT-ova, a onda se morate nadati da će to biti dobar film ili serija… morate se nadati da će biti dobar, morate se nadati da će se distribuirati.”

Bianchi kaže da je njegov projekt već dobio zeleno svjetlo i da će ići u produkciju, osiguravajući distribuciju za Gala s još neimenovanom “glavnom” uslugom streaminga kasnije.

“Nudimo nešto atraktivnije i isplativije za NFT zajednicu i naše potencijalne nositelje”, rekao je.

“Otkrio sam da je blockchain i NFT zajednica vrlo utjecajna, vrhunska, tehnički potkovana, mlada, gladna i okrenuta visokoj umjetnosti,” dodao je Bianchi. “Sve ove stvari u kombinaciji, mislim, čine nevjerojatno ukusnu gumbo tortu za ono što je blockchain potencijal za film.”

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment