Hoće li ovaj lanac veganskih tjestenina ispuniti prazninu britanskog Olive Gardena?


Britanci koji vole tjesteninu ovog su mjeseca otvorili Pastan u Bristolu i dobili novu opciju u koju mogu zakucati. Koncept se vrti oko veganskog pogleda na tradicionalna jela od tjestenine koja se poslužuju uz stol ili se kupuju putem njihove internetske trgovine koja dostavlja tjesteninu i umake diljem kopna Ujedinjenog Kraljevstva.

Na jelovniku Pastan poslužuje jela od svježe tjestenine kao što je Smooth Operator (tortelini od bundeve i kadulje punjeni maslacem i prženim listovima kadulje); Comfort U (vegetarijanski makaroni i sir preliveni hrskavim lukom i tostirani s dodacima poput veganske slanine i šunke ili ulja od tartufa); i Caspian (tagliolini jelo s aktivnim ugljenom i holandezom od kopra preliveno veganskim škampima).

Biljno povrće.  Bastan-3Bastan

Klasična jela ovdje također dobivaju veganski tretman, uključujući carbonaru, Cacio e Pepe i njoke (koje poslužuje Pastan pržene u dubokom ulju i prelivene izborom od tri umaka). Za desert lanac nudi domaći tiramisu, mini speculoos krafne i affogato.

Bastane je 2021. prvi put testirao vode u Bristolu pomoću iskačućeg prozora koji se pokazao uspješnim, iznjedrivši nove fizičke lokacije. “To nam je definitivno pokazalo da želimo opcije za vegansku tjesteninu”, rekla je Sophie Ware, voditeljica brenda Pastan, lokalnim prodajnim mjestima. Bristol uživo.

Botanički vrt Olive u Velikoj Britaniji?

Popularni lanac tjestenine Olive Garden ne posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu jer biste mogli izgubiti priliku koju Pastan iskorištava. Osnovan od strane veterana ugostiteljske industrije Deana Fawcetta i Jeromea Ibañez-Fawcetta, lanac je proveo posljednjih nekoliko godina testirajući potražnju za konceptom veganske tjestenine – i pokazujući svoje znanje da su Britanci gladni ove vrste kuhinje.

Biljno povrće.  Bastan-2Bastan

Pastan je prvi put lansiran kao pop-up u travnju 2021. u Neal’s Yardu u Covent Gardenu kada su restorani tek izlazili iz karantene zbog pandemije u Londonu. Ubrzo nakon toga, u ljeto 2021., Pastan je testirao svoj koncept u Bristolu, a potom je te jeseni postavio posljednji pop-up u londonskoj četvrti Notting Hill.

Pastanova nova lokacija u Bristolu proširuje lanac na tri lokacije s još dvije fizičke lokacije koje sada rade u Londonu i Manchesteru.

“To je uzbudljiv grad, stvarno živahan grad, grad u kojem stvarno želimo ostaviti trag”, rekao je Weir. “Primijetili smo u našem skočnom prozoru da Bristol ima nevjerojatnu vegansku i vegetarijansku zajednicu i da su ljudi otvoreni za isprobavanje novih veganskih opcija.”

Uz Pastan, vrlo drugačiji lanac, Burger King, identificirao je Bristol kao dobro mjesto za svoj pop-up prošle godine, testirajući vege hamburgere napravljene od veganske slanine iz La Vie – stavke koje je Burger King opsežno izbacio diljem Ujedinjenog Kraljevstva. ranije ovog mjeseca.

Vegan u Olive Gardenu i drugi veganski rezanci

U stvarnom Olive Gardenu najveća privlačnost su grisini — koji su slučajno veganski. Ostatak jelovnika nudi vegetarijanske mogućnosti uz nekoliko izmjena, posebno kada sami pripremate jela od tjestenine.

Dok Olive Garden nudi nekoliko opcija, prilagođeni koncepti veganske tjestenine pojavljuju se diljem zemlje. Slavni veganski kuhar Matthew Kenny posjedovao je mnoštvo restorana diljem svijeta, uključujući SESTINA, koncept koji slavi sve što se tiče tjestenine. Kenney je otvorio svoju prvu SESTINU u New Yorku 2020. godine, a središnja točka bila je zatvoreni bar s rezancima od 1000 četvornih stopa.

4-Matthew Kenny KuhinjaKuhinja Matthewa Kinneyja

Dok je zatvarao lokaciju u New Yorku, Kenny je proširio koncept bara s rezancima u Culver City u Kaliforniji, gdje posjetitelji mogu birati između raznih stručno pripremljenih jela poput Radiatori Smokey Sugo (rezanci u umaku od rajčice kuhani s vinom i dimljenim tempehom); Parpadelle (s umakom od gljiva); i bucatini s puttanescom (s ljutikom, kaparima, svijetlim pomodoro umakom, maslinama i limunom).

Još jedan novi koncept, Rooted Vegan Cuisine Test Kitchen, upravo je započeo s radom u San Antoniju, Texas, kako bi popunio prazninu za vegansku talijansku hranu u tom području. “Oduvijek sam voljela talijansku hranu i bila sam šokirana što na tom području nije bilo vegetarijanskih talijanskih jela”, rekla je u izjavi Naomi Oigok, vlasnica Radical Vegan Kitchen. “Često sam se žalio prijateljima da nema ništa slično u ponudi u San Antoniju, pa smo odlučili to sami stvoriti.”

Povrće, bruskete, korjenasto povrće, kuhinja, kuhinjaTestna kuhinja Rooted Vegan Kitchen

Novi posao nudi predjela kao što su bruschetta, štapići mozzarelle i plata za predjela. juha. Vlast; i predjela uključujući njihove prepoznatljive lazanje, špinat i manicotti, patlidžan i parmezan linguine alfredo i pappardelle bolognese; Uz veliki izbor slatkiša.

Veganska jela s korijenom dostupna su za van, s dostavom i nacionalnom dostavom.

Source link

Leave a Comment