IoT, Solana Comeback i Tether


Vijesti o kriptovalutama: Ovdje su najpopularnije priče iz cijelog kripto svijeta objavljene na BeInCrypto prošlog tjedna.

5 najboljih projekata interneta stvari u 2023

Jedan od najpopularnijih BeInCrypto članaka tijekom prošlog tjedna predstavljao je 5 najboljih projekata Interneta stvari (IOT) 2023. IOT se odnosi na sustave pametnih uređaja koji koriste internetsku povezanost i umjetnu inteligenciju za prikupljanje i analizu podataka.

Pametni telefoni su najpopularniji IoT uređaj, ali također se kreću od kućanskih aparata do vrhunskih senzorskih uređaja. Integracija blockchain tehnologije u Internet s Web 3.0 prvo zahtijeva da se Internet proširi na naše svakodnevne uređaje pomoću Web 2.0.

Mnoge IOT tvrtke nedavno su doživjele važne događaje koji najavljuju uspješnu novu godinu. Koristeći novu vrstu distribuirane knjige, Tangle, IOTA je nedavno sklopila partnerstvo s Boschom i Fujitsuom. Planira im pomoći u stvaranju novog ekosustava povezanih uređaja koji mogu obrađivati ​​platne transakcije.

Helij stvara decentraliziranu mrežu bežičnih uređaja koje pokreće kriptovaluta pod nazivom HNT. Decentralizirana mreža omogućuje različite primjene, od upravljanja opskrbnim lancem do praćenja poljoprivrede. Ambrosus također razvija decentraliziranu platformu za razvoj opskrbnog lanca, koju pokreće vlastita AMB kripto.

Wise i Autonomy dovršavaju popis. Prvi namjerava biti sveobuhvatni centar za IOT uređaje, dok drugi pruža infrastrukturu koja se temelji na blockchainu za sigurnu identifikaciju uređaja.

Kripto – govoreći društveno

Ljubaznošću LunarCrush

Veličina za izravnavanje kabela

Sve sljedeće priče prikazuju relativno ponovno oživljavanje u formiranju mnogih vrhunskih kriptovaluta, počevši od stablecoin Tether (USDT). Najveći stablecoin po obujmu trgovanja dostigao je prekretnicu prošle godine, prema drugom cvrkut. Obim transakcija Tethera dosegao je ukupni obujam namire od 18,2 trilijuna dolara, nadmašivši Mastercard i Visu. Posljednja dva platna diva obradila su transakcije vrijedne 14,1 bilijuna dolara, odnosno 7,7 bilijuna dolara.

Tetherov veliki obujam transakcija ilustrira rastući trend korištenja stablecoina u posljednjih nekoliko godina. Usvajanje stablecoina raste posebno u zemljama koje pate od ekonomske i monetarne nestabilnosti. Unatoč tome, Tether je ukupno gledano imao tešku godinu. Uzastopni padovi u posljednje vrijeme izazvali su zabrinutost u vezi s njegovim rezervama i solventnošću, što je također uzrokovalo gubitak tečajne vezanosti na kratko razdoblje.

Solana se vraća u top 10

Kako je Tether započeo godinu s dobrim vijestima, Solana je također proslavio nedavnu prekretnicu. Ranije ovog tjedna, Solana (SOL) je uspjela preokrenuti Polygon kao 10. najveća kripto imovina prema tržišnoj kapitalizaciji. To se dogodilo nakon sedmodnevnog porasta u kojem je dobio više od 70%, prema podacima CoinGecko.

Solana (SOL) Prognoza cijena je pozitivna
Solana pada u prvih deset.

Solana je bio pod negativnim utjecajem nakon kolapsa mjenjačnice kriptovaluta FTX. Blockchain i kriptovaluta nekoć su bili favoriti Sama Bankman-Frieda, a ta bliska povezanost doživjela je propast. Međutim, oporavio se preko 135% od godine do danas, što ga čini jednim od najboljih rezultata do danas.

Ethereum doseže najvišu vrijednost u 10 tjedana

Konačno, cijena Ethereuma skočila je na najviše razine u 10 tjedana, prelazeći 1600 dolara više puta između 16. i 18. siječnja. Druga najveća kriptovaluta dosegla je najvišu cijenu od 8. studenoga, dosegnuvši 18. siječnja 1598 dolara. prilično malo, a mijenja se za oko 1550 dolara.

U međuvremenu, rastuća potražnja na mreži gurnula je izdavanje Ethereuma natrag u područje deflacije, dok se zamah povećava u iščekivanju nadogradnje u Šangaju. To će omogućiti postupno povlačenje Ethereuma koji je bio na Beacon Chainu više od dvije godine.

Ovaj tjedan u NFT prodaji

Prodaja nezamjenjivih tokena bila je pomalo nestalna ovaj tjedan, iako je konačno ukupno porasla. 17. siječnja bilježi porast broja prodaja u skladu s padom dnevne prodaje. Ali ovo je sljedećeg dana poraslo na više od 24 milijuna dolara prije nego što je ponovno palo. Bored Ape Yacht Club i dalje je najbolji NFT skup, ovaj tjedan s prodajom od 64 milijuna dolara.

Izvor: Non-Fungible.com

Vijesti o kriptovalutama

Frax Share (FXS) predvodio je tržište u procvatu tjedna za altcoine, skočivši za 53%. Dok je Decentraland (MANA) porastao za 43%, Convex Finance (CVX) za oko 40%, a Enjin Coin (ENJ) za 36%.

Izvor: BeInCrypto

Gospodar Multiverzuma

Naš viši analitičar, Valdrin Taheri, objašnjava zašto je novčić MultiverseX, ranije poznat kao Elrond, skočio za 60%.

Ne dajući mišljenje

Sve informacije na našoj web stranici objavljene su u dobroj namjeri i samo u svrhu općeg informiranja. Svaka radnja koju čitatelj poduzme u vezi s informacijama na našim stranicama je na vlastitu odgovornost.

Source link

Leave a Comment